Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Nowe okno jak stare!

Ujęło mnie to, że tak przejmujesz się wyglądem basenu. Tak, "znam" Cię na tyle, że mnie to nie dziwi, ale jednak nie każdy aż tak myśli o wrażeniach estetycznych. Ot, postawi basen, byle było się w czym popluskać, a goście moczą się i są zadowoleni, nie wymagając od basenu, żeby się komponował z otoczeniem.

Mam coraz większą ochotę zobaczyć to na własne oczy.

Ha, najbardziej mnie cieszy to okno - jak stare... :D A basen - jest świetny, ale wygląda... hmmm.. no cóż... Po prostu razi... Fuj... :( Ale musi być - prognozy na drugą połowę lipca są naprawdę letnie, mam nadzieję, że posłuży gościom do pluskania. 8) Jeśli masz ochotę i możliwość zajrzeć - będę szczęśliwa, mogąc Cię gościć, tylko, że wszystkie miejsca zajętę prawie do końca wakacji, więc nocleg musiałabym Ci znaleźć w zaprzyjaźnionych gospodarstwach w pobliżu. I też nie ma z tym problemu, wszędzie z basenem i blisko! Zapraszamy! Tak jak i innych miłych Gości w dzienniku! :D

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie się strasznie podoba ten stary basen, obity drewnem. Bardzo fajny pomysł i wygląda naprawdę rewelacyjnie. Zazdroszczę tym gościom, co się mogą pluskać w takich cudeńkach.

Nowy będzie obity podobnie, tylko lepiej. 8) Oprócz tego, że dokoła półokrąglaki, to jeszcze wokół basenu utworzona "półeczka" na soki (bezalkoholowe! :wink: ), okularki, maski, fajki i ręczniki kąpielowe. Jak tylko Mąż znajdzie czas... :D

Mam coraz większą ochotę zobaczyć to na własne oczy.

Mam taką samą ochotę na to samo. Przymiarki już są, dam znać...

Pozdrawiam

No to czekam na telefon, albo cóś... :D :D :D

No przecież właśnie się wpisałaś w komentarze...

Jakoś tak mi wyszło.. :D . ...Mam wizję tego czego chcę i mam nadzieje, że uda mi się ją zrealizować. Ale na razie są to tylko przymiarki - a jak wyjdzie w praktyce- zobaczymy. Marzy mi się np. aleja lipowa prowadząca do domu...i park przebarwiający sie jesienią... Może też mały staw??.... Pomarzyć dobra rzecz... :wink: Pozdrawiam miło

Wizja - rzecz najważniejsza. Potem tylko konsekwentnie ją realizować. Zawsze uważałam, że nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko zbyt małe chęci i marzenia. Pozdrawiam też cieplutko! :D

Ojej, dziękuję za takie miłe słowa. :oops: :D

Kuchnia dopiero nabierze charakteru, ja ją widzę, ale jeszcze jej daleko, teraz to dopiero początki. Będą jeszcze drewniane szafki, blat dopasowany do kredensu (najlepiej imitacja drena sosnowego, z jakiego jest kredens i szafki), w przyszłym roku Mąż dorobi te nierówne tynki tam, gdzie teraz są tylko pobielone cegły. Jeszcze wianki cebuli, papryczek, kukurydzy, i takie tam... :lol: Pozdrawiam! 8) :D

• 3 weeks później...
Dziękuję, niezapominajko. Nad zdjęciami osobiście 8) pracowałam, a wyrazy uznania za całość stronki przekażę mojemu providerowi. :D Miło mi, że Ci się podoba. Po to się to robiło. :D :wink:

:) Ja dopiero uczę się pełnego wykorzystania internetu. Na razie udało mi się dodać link do strony z projektem mojego przyszłego domu. Jutro jadę oglądać go w realu. Udało mi się znaleźć osobę, Która wybudowała juz niedaleko mnie. Ciekawa jestem czy Ci się podoba? Przymierzam się do założenia dziennika budowy - ale ponieważ będę budować dopiero w przyszłym roku- nie wiem czy jest sens zaczynać już teraz- chociaż też troszkę się dzieje. Pozdrawiam :D

Zauważyłam DPS-ko droga, że szuaksz inspiracji na temat - schody kamienne - podsyłam fotki jakie zrobilismy schody w swoim domu we Wrocku (obecnie sprzedany :cry:)

http://images29.fotosik.pl/42/2c7de4143320011fm.jpg

Dwa rodzaje, bardzo proste, z tąż różnica że te z lewej na zdjęciu (to było główne zejście z tarasu) sa łączone za zaprawę a te z prawej (boczne) układane na sucho i wzmacniane z przodu kołeczkami drewnianymi, jak widać. Mam nadzieję ze będzie Ci sie ta fotka otwierać...

Jesli byś chciała wstawię jeszcze kilka lub przeslę na mail!

:) Ja dopiero uczę się pełnego wykorzystania internetu. Na razie udało mi się dodać link do strony z projektem mojego przyszłego domu. Jutro jadę oglądać go w realu. Udało mi się znaleźć osobę, Która wybudowała juz niedaleko mnie. Ciekawa jestem czy Ci się podoba? Przymierzam się do założenia dziennika budowy - ale ponieważ będę budować dopiero w przyszłym roku- nie wiem czy jest sens zaczynać już teraz- chociaż też troszkę się dzieje. Pozdrawiam :D

A i owszem, podoba mi się, ale coś więcej napiszę... jak będzie dziennik budowy! 8) Mnóstwo osób zakłada dziennik budowy przed rozpoczęciem, opisując całość działań - od zakupu działki, poprzez papierologię aż po realizację. :D Zachęcam! :D

Zauważyłam DPS-ko droga, że szuaksz inspiracji na temat - schody kamienne - podsyłam fotki jakie zrobilismy schody w swoim domu we Wrocku (obecnie sprzedany :cry:)

Ło matko i crko, jaki piękny to był domek, patrząc po tarasie i otoczeniu! Ja bym zostawiła, dla Karo, czy jak... nie dałabym obcym... Ale rozumiem, że pewnie fundusze na wieś były potrzebne... :roll:

Nooo - pięknie! klimacik jak ta lala! Już widze te parujące potrawy na stołach... :D Bardzo to fajnie wyszło. Brakuje tylko firaneczki w oknie... :wink:

Musisz koniecznie fotkę tej jadalni (najlepiej z zastawionem stołem) wrzucić na swoją stronkę!

Firaneczka bedzi... jak żech pisała, cóś niecóś sie dorzuci, to i te firaneczkie tyż... :lol: Muszę uszyć, mam już materiał, taki sam na zasłon ki i na obrusy, tylko maszyna do szycia się całkiem była zbiesiła :evil: i chyba będę musiała na nową się zrujnować. :evil:

A pomyswł z zastawionym stołem na stronce na pewno wykorzystam! :D 8)

Udawanego jak udawanego... Nie musicie tego wszystkiego KUPOWAĆ! Ty wiesz kobito jakie ceny osiągaja takie mebelki i urządzenia :o ?

Na pewno wiesz - tak tylko piszę :D

Kurczę, raz poszłam do takiego sklepu ze starymi meblami, właśnie takiego typu i takiego jak stoją u mnie w dużym pokoju, wiesz. Zdębiałam. Szybko wyszłam. I pomyślałam o tym, jak to dobrze, że lubię stare meble i nie dałam ich na zmarnowanie... 8)

No TYLKO i WYŁĄCZNIE fudnusze!!!! Kochalismy ten domek....

Stąd wzięlismy na zakup. Tyle zostało po spłacie kredytu a domek w naszych rękach bardzo ładnie przybrał na wartości..jak go kupiliśmy to była prawie ruinka... Ale z potencjałem.

Widać po zdjęciu troskliwe ręce. Aż żal pomyśleć, że nie dało się go zatrzymać. Ale jestem przekonana, że w nowym domu też stworzycie wspaniałe miejsce, widać to już we wnętrzu. Może jesienią przyjedziemy zobaczyć, coście tam narobili - tak, jak rozmawialiśmy. Jeszcze nie wiem. :D

Jak to NIE WIEM :roll: WIEM WIEM - PRZYJEDZIECIE :D :D :D

A ja własnie maluję (bejcą) ganek, posadziłam juz pnącza i szykujemy (juz zrobilismy projekt) dużą pergoęi na ścianie południowej domu (czyli także nad wejściem) obrosnietą winoroslą. Obecnie ta biedna winorośl udaje że jest roślina płożącą , próbuje się adaptować bo nie ma sie po czym piąć... To wiekowa winorośl, po poprzednikach.