Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Będziesz krowy smarowała geranium??? A co one na to???

DPSia, rok temu też było cieplutko jak jechałam ;)

Kurcze, mam nadzieję, że w tym roku nie będzie żadnych mrozów. A kysz, tak pięknie drzewa kwitną.. Może wreszcie jakieś owoce będą :(

No pewnie, że przez upał, zwierzaki w tym futrze się pocą, a muchom w to graj. :mad:

Tfu, że też tego tałatajstwa tyle musi być!

Co prawda i tak wolę muchy i komary mieć w okolicy niż skorpiony czy jadowite węże na ten przykład. ;)

Pomalowałam dwie i pół ściany w kuchni, zrobiłam jeszcze zakupy spozywcze w mieście, trochę ogarnęłam ogród i padłam - przy ognisku z gośćmi już nogi mi nie chciały chodzić, musiałam siedzieć, choć bez kropli wspomagacza byłam. :lol2:

Bardzo miły wieczór z bardzo miłymi gośćmi! :D

No własnie byłam u Ciebie, czytałam, że pan Bogdan ma teraz co robić - świetnie, mam też nadzieje, że w niedzielę wypijesz już kawę na własnym tarasie. :D

Komary chyba się pokazują, ale jeszcze nie ma ich tak normalnie.. ale będzie z pewnością u mnie w lesie dużo...

Natomiast pogryzły mnie masakrycznie meszki... i to pod spódniczka... a bolało jak diabli...

Mugga była już w użyciu.. nie dało się wyrobić przedwczoraj...

Właśnie zastanawiam się nad ilością razy malowania stelaża i desek...

Stelaż był i ciśnieniowo w tartaku zabezpieczany, a i teraz my go olejem traktujemy...

Co to jest mugga????

jak na komary, to co ma z tym wspólnego Arnika?

Jezeli dysponuję tym czymś skąś to ja też chcę!

Arnika, malowałam panele sosnowe bejcą (dla koloru) i dwa razy olejem do tarasów. To było 2 lata temu, od tamtego czasu mi się nie chce powtórzyć (a powinnam) a taras wygląda dobrze i nic się z nim nie dzieje :)

mugga to rewelacyjny srodek na komary, doslownie jak bariera, mnie nie tykaly a zwykle jestem tak pociachana ze bez wapna ani rusz. a komary u nas tna paskudnie. mugga jest w sprayu i w kulce jak deo, mi przypasil ten w kulce, bo po sprayu mialam czerwone slady i sie szybko utlenial, sprayem tez zniczczylam klape deski w wucecie, rozpuscil mi jak nozki pryskalam ;) (w zeszlym roku dziewczyny mialy ubaw w dzienniku, zastanawiajac sie co ja wyprawialam z deska i mugga :D ) tak wiec jak pryskac to z daleka ;) Arnika okazyjnie to sprzedawala w zeszlym roku, moze jeszcze ma, bo to drogi specyfik.

U mnie też mugga była w użyciu, bo zanim ją użyłam to już jestem pociachana.. i aż opuchnięta i sińce są później...

U nas komarów może i jeszcze nie ma, ale meszki są a jakże.. a na komary to jak przyjdzie plaga to na taras nie wyjrzysz....

Miałam w zeszłym roku dostęp na pewno oryginalnej od znajomego myśliwego... nie wiem czy ma/będzie miał w tym roku... muszą zapytać, raczej mój ślubny.. ale z tego co wiem na all też były , tylko czy oryginały??? nie mam pojęcia....

Jak poleciliśmy znajomym to i owszem by chcieli się psikać ale u nas... nie kupili, bo drogie, ale jak ich ciachały komarzyska np nad morzem to z miejsca wzięli... już przekonani o działaniu.

Jedno jest pewne, ja nie mam z tego ani złotówki i nie handluję muggą...