AmberWind 03.05.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Komarzyska juz sie niestety pokazaly I to w miejskim lesie BTW Muggi, jest bardzo skuteczna, ale sprawdzajcie zawartosc DEET w tych preparatach. A roznice sa okrute. Niektore prepraty np. roll-on ma ok. 50% a inne np. spraye (ta sama nazwa i prawie taka sama cena) a DEET tylko 9%. To duzo mniej niz w Off-ach na komary i meszki. Im wiecej DEET tym lepiej, to znaczy sie gorzej dla much, kleszczy i komarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.05.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Czy to o tym preparacie mowa http://mugga.com.pl/3,NA-KOMARY-TROPIKALNE-Nr-1-ORYGINALNA-MUGGA-DEET-ROLL-ON-w-kulce-MUGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.05.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 DPS-ia czyżby komary Cię wszamały;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.05.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Hm, coś zamówiłam na allegro, zobaczę. Chyba 50%, ale spać mi się chciało i pewna nie jestem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.05.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Czy to o tym preparacie mowa http://mugga.com.pl/3,NA-KOMARY-TROPIKALNE-Nr-1-ORYGINALNA-MUGGA-DEET-ROLL-ON-w-kulce-MUGA ta jest ok. ale np. ta Muuga w sprayu ma troche ponad 9% DEET http://www.mugga.com.pl/7,MUGGA-SPRAY-Srodek-na-komary-na-kleszcze-na-meszki-MUGA-DEET-oryginalna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.05.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Ambercia ten roll on ma 20%DEET ... "Sklad: MUGGA Roll-On ( kulka) ml zawiera 20% substancji czynnej - dwuetylotoluamid ( DEET"...50% DEET ma spray... Przynajmniej tak było w ubiegłym roku... Idę po fenistil, bo byłam nie popsikana i mnie zjadły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.05.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Arni roll-ony moga miec zawartosc DEEP zarowno 50% jak i 20%. Spray moze miec 50% jak rowniez 9,4% DEET. Przed zakupem trzeba przeczytac zawartosc DEET w preparacie. Tak samo bylo w ubieglym roku czy piec lat temu. Mugge stosujemy od paru lat i zawsze roll-ony byly w dwoch rodzajach i spraye rowniez w dwoch rodzajach w zaleznosci od zawartosci DEET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 03.05.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 :rolleyes:u mnie jest 900....toż myślałam ,że do tysiąclecia już nie daleko ...ale postawić i tak DePeSia może 451 też okrągła stronka tak się zastanawiam jak ta mugga na skórę ludzką działa ,że klozet rozpuściła u mnie komary pokazują się nieśmiało od dzisiejszego wieczora ....w mieście były już wczoraj :Pale dla mnie ,to nie nowina ,bo one są patryjotki skubane i zawsze się stawiają na majowe święta ....oba jak ja nie cierpię komarzyc ja w tym roku chcę wypróbować płyn do spryskania ogrodu , ponoć skutecznie działa do ulewnego deszczu ale jak na razie prowadzę wojnę z moim właścicielem ,bo on twierdzi ,że mu wszystkie żyjątka wybiję oprócz komarów a sam walczy od kilku dni z mrówkami ...wyjątkowo w tym roku lezą mnie do domu a ja tym czasem udam się do pobliskiego lasku nazbierać sosnowych pędów na nalewkę ....bo ściemniło się już ,ale księżyc mi drogę oświetli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.05.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Relku ja też kupowałam w ogrodniczym taki baniaczek do podpięcia szlaufa i z psikaniem właśnie na komary i inne pijawki, skład miało naturalny, pryskało się na stałe elementy typu altanki itp i rzeczywiście do dużej ulewy komarów nie było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.05.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 tak sobie pomyślałam, że jeżeli ta moja mugga będzie z tych słabszych, to może nawet dobrze.... zobacze, jak skóra na to draństwo reaguje. Opisy zabijają - nie pryskać plastiku, nie wolno na śluzówki, na zranienia , na syntetyczne materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 04.05.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 u mnie komary pokazują się nieśmiało od dzisiejszego wieczora ....w mieście były już wczoraj :Pale dla mnie ,to nie nowina ,bo one są patryjotki skubane i zawsze się stawiają na majowe święta ....oba jak ja nie cierpię komarzyc ja w tym roku chcę wypróbować płyn do spryskania ogrodu , ponoć skutecznie działa do ulewnego deszczu i relek, podaj nazwę specyfiku, bo też mam zamiar czymś spryskać a nie bardzo wiem czym... Relku ja też kupowałam w ogrodniczym taki baniaczek do podpięcia szlaufa i z psikaniem właśnie na komary i inne pijawki, skład miało naturalny, pryskało się na stałe elementy typu altanki itp i rzeczywiście do dużej ulewy komarów nie było:) wusia, jak on się zwał??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.05.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ośku jak znajdę opakowań to Ci powiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 04.05.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 tak sobie pomyślałam, że jeżeli ta moja mugga będzie z tych słabszych, to może nawet dobrze.... zobacze, jak skóra na to draństwo reaguje. Opisy zabijają - nie pryskać plastiku, nie wolno na śluzówki, na zranienia , na syntetyczne materiały jesli bedzie to ta slabsza mugga, to jest ona nawet slabsza i mniej skuteczna niz marketowy Off Active, ktory zawiera 30% DEET, a "srodki ostroznosci" i info, ze "rozpuszcza syntetyki" ma wpisane takim druczkiem, ze tylko sokole oko to wytropi No coz, taka wlasciwosc tej chemicznej substancji i jakos samemu trzeba rozwazyc czy chcemy byc stolowka dla pasozytow i tym samym narazic sie na rozniaste choroby w tym odkleszczowe, czy tez na to sie nie godzimy i wybieramy, albo polewanie aromatycznymi olejkami, ktore nas moza zabezpiecza od meszek i komarow, ale od kleszczy juz nie, albo polejemy sie DEET ze swiadomoscia, ze to czyta zraca plastik chemia, a moze ostatecznie wybierzemy opcje letniego domatora z moskitiera w oknie i full-bezpieczna rezygnacje z letnich wloczeg, grillowania i innych atrakcji, ktore moga nas zderzyc z latajacymi paskudami BTW jesli na poczatku lata dziabnie mnie meszka, to odczyn po niej lecze do poznej jesieni, wiec ja raczej wyboru nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.05.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 DPS-ia czyżby komary Cię wszamały;) A czemu oczko puszczasz jak Jej na prawdę nie ma:eek: ...no chyba, że Yetusiowy albo Gagatowy przepis na podagrycznik próbowała:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.05.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 ta jest ok. ale np. ta Muuga w sprayu ma troche ponad 9% DEET http://www.mugga.com.pl/7,MUGGA-SPRAY-Srodek-na-komary-na-kleszcze-na-meszki-MUGA-DEET-oryginalna . dziewczyny to jest oficjalna strona muggi, mozna zamawiac przez online. stronki roznia sie com'em http://www.mugga.pl/produkty/164 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.05.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 tak sobie pomyślałam, że jeżeli ta moja mugga będzie z tych słabszych, to może nawet dobrze.... zobacze, jak skóra na to draństwo reaguje. Opisy zabijają - nie pryskać plastiku, nie wolno na śluzówki, na zranienia , na syntetyczne materiały no ja wlasnie psiknelam na plastik i deska sie zmatowila , roll-on dla skory jakby lagodniejszy, ja jestem wrazliwiec na takie preparaty wiec wiem po przetestowaniu, ze spraya juz na pewno nie kupie ale po kulce nie mialam zadnego zaczerwienienia wypryskow, rumieni itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.05.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 (edytowane) TAR, ale właśnie oni nie podają tych procentów . Jedynie g/dl które bez znajomosci c wł na % nie przeliczę. Tacy sprytni ... To, co ja kupiłam też było bez składu %, jak przyjdzie, to zobaczę Edytowane 4 Maja 2012 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.05.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Arctica no bo ja tak z przymrużeniem oka mówiłam o wszamaniu DPS-i przez komary:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.05.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 no coś Tyyyyy??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.05.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 chociaż jak duże były to kto wie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts