Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie było kiedy jeszcze posiać ogórków...

Dzisiaj trzeba przygotować ziemię, ponawozić porządnie kompostem pod ogórki, dynię, kapustę.

A kiedy ja wsadzę resztę kwiatów w skrzynki, to nie wiem.

I jescze powinnam wysiać kwiaty letnie, pewnie nie zdążę ze wszystkim.

Pranie trza wieszać, po długim weekendzie jest pościel do prania, potem trzeba ją wymaglować.

Cholera, nie mogę się wyrobić czasowo.

No to lecę, a co... :lol2:

DEPsiu i ja w tym roku zaszalałam z syropkiem z mniszka ( oczywiście z Twojego przepisu blogowego), podwójna porcja z miodem i podwójna z samym cukrem.

Przypominam mamom małych i trochę większych dzieci , mniszek lada moment przekwitnie, a syropek zimą na przeziębienia jak znalazł.

Nie było kiedy jeszcze posiać ogórków...

Dzisiaj trzeba przygotować ziemię, ponawozić porządnie kompostem pod ogórki, dynię, kapustę.

A kiedy ja wsadzę resztę kwiatów w skrzynki, to nie wiem.

I jescze powinnam wysiać kwiaty letnie, pewnie nie zdążę ze wszystkim.

Pranie trza wieszać, po długim weekendzie jest pościel do prania, potem trzeba ją wymaglować.

Cholera, nie mogę się wyrobić czasowo.

No to lecę, a co... :lol2:

Przez tą DPSię znowu się muszę położyć..

Przez tą DPSię znowu się muszę położyć..

Poleż i za mnie, może mniej się zmęczę. ;)

Posiałam dynie ozdobne, kupiłam rano na targu i posadziłam pory, posadziłam majeranek i posiałam bazylię, pranie poskładane, skosiłam ogródek od ulicy, na co poszedł cały zbiorniczek paliwa w kosiarce.

Tera lecę posadzić selery, Sołtys nawiezie kurzego obornika pod kapustę, ogórki i dynie, aha, jeszcze cukinie trzeba wsadzić.

Kuffa, roboty tyle, że nie ma kiedy taczki napełnić!

Jakby tak z wieczora za nas podlało te sadzonki, to faaajnie byłoby...

Hmmm... to chyba jednak - SIOSTRO:lol:

Trawę dziś skosiliśmy - 3ha:cool:

rozrzuciliśmy coby schła... - żadnego deszczu, rozumiesz?!?!?!?!?!?!?!

opieliłam szpinak, marchew, rzodkiewki (qrna ale palące!), sałatę

rozpikowałam kapustę

obdziabałam ogórki... mi już wylazły - żadnych mrozów!!!!

odnalazłąm w trawie po kolana borówki... już je widać

skosiłam krowią kwaterkę, tą nową co robiliśmy, młoda trawka musi się rozkrzewić

poukładałam drzewo... niedużo parę przyczepek

i oczywiście to co zawsze... czesanie, mizianie, sprzątanie stajni, nalewanie piciu... tu ciut więcej bo z naparem z kory dębu krówki dostały pić dzisiaj (sranko:p), jeszcze przemeblowanie w stajni musiałam zrobić bo jednak z jednej miski to owies niekoniecznie...

ale prania nie zrobiłam... jutro zrobię;)

a ja nic nie zrobilam w ogrodku :D bylam tylko w pracy i pojechalam z Okruchem do weta. i dosc na dzis, w piatek odpracuje. Ale czy mi sie bedzie chcialo, bo powiem wam w tajemnicy ze..... mezus w prezencie kupil mi hustawe ogrodowa, wypasiona, rozkladana z podstawkami na kubeczki, normalnie czad :D a teraz ja mozolnie sklada zebym mogla jutro juz sobie na niej posiedziec po pracy i poodpoczywac. znajac zycie na 3/4 siedziska rozwali sie Okruch :D:D:D

:mad:Witojcie :yes:....dwa dni wracałam do życia po poprawinach .....kto mnie kazał iść na poprawiny?

ten specyfik na komary może być taki jak w linku ...odpowiadam na wcześniej mi zadane pytanko ....ale dokładnie to odpowiem po wizycie w tym sklepie ,chyba w sobotę .....wiem tylko ,że chwalą ,że działa :D póki co komarów nie ma :D

..........i jak mi się nie chce robić ,a cukinia czeka ...w tamtym roku nie posiałam , a tęsknię za nią :D za placuszkami i leczo na grillu :)

A jak się leczy mniszkiem ? bo ja kiedyś wypiłam cały słoiczek i nie wyleczyłam się ......

Edytowane przez relek

Hmmm... to chyba jednak - SIOSTRO:lol:

Trawę dziś skosiliśmy - 3ha:cool:

rozrzuciliśmy coby schła... - żadnego deszczu, rozumiesz?!?!?!?!?!?!?!

opieliłam szpinak, marchew, rzodkiewki (qrna ale palące!), sałatę

rozpikowałam kapustę

obdziabałam ogórki... mi już wylazły - żadnych mrozów!!!!

odnalazłąm w trawie po kolana borówki... już je widać

skosiłam krowią kwaterkę, tą nową co robiliśmy, młoda trawka musi się rozkrzewić

poukładałam drzewo... niedużo parę przyczepek

i oczywiście to co zawsze... czesanie, mizianie, sprzątanie stajni, nalewanie piciu... tu ciut więcej bo z naparem z kory dębu krówki dostały pić dzisiaj (sranko:p), jeszcze przemeblowanie w stajni musiałam zrobić bo jednak z jednej miski to owies niekoniecznie...

ale prania nie zrobiłam... jutro zrobię;)

:lol:

Mnie jeszcze doszło posadzenie ponad 60 kapust, do tego cukinii, selerów, podlanie całego towarzystwa.

Za stodołą posiałam jeszcze kwiaty letnie.

Mogę Twój deszcz zabrać do siebie, mnie się przyda, a Tobie niech siano schnie, Siostro. ;)

Dochtór - każdy ma jakieś zboczenie, nie?

Ja przynajmniej nie gubię kiecek w ogrodzie! :p

Gagatko - a śpij jakoś długo, żeby i na mnie duuuużo przelazło tego spania! :D

Potem napisz do mnie dłuuugi mail, dodaj do niego duuuużo zdjęć z wesela! :lol:

Jutro sama pójdę, dokończę szykowanie grządek, może dosieję jeszcze trochę kukurydzy (2 ary to trochę dla nas mało), wsadzę dynie, ze dwie dynie rzucę też na kompost i będę kontynuować koszenie.

Aha, i dalszy ciąg prania, potem trzeba to będzie pomaglować, czego okropnie nie lubię, choć mam genialny magiel, który magluje na zimno, bardzo wydajny jest i oszczędny. Ale i tak nie lubię tej czynności. :sick:

W sobotę i niedzielę ma być znowu zimno! :bash:

Ja się nie zgadzam na takie coś!