Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Depesia, Ty chyba na jakiś dopalaczach jedziesz :eek:

ja coś skubnęłam przez chwilę i od razu bark obrażony.

Ten proszek co go zażywasz to do rozpuszczania, czy wąchania ;) ;)

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

DPSia, maglowanie???? Toż to chyba krochmalisz najpierw? A krochmal niezdrowy jest, a jak ktoś z astmą przyjedzie, to się udusi. Pościel z kory i szlus. Żadnego krochmalu, prasowania, ekologicznie ;)

Ja sama jakoś tak nie lubię krochmalonej pościeli... nie krochmalę odkąd jestem na swoim... Korowej nie lubię.. ma być płaska bawełna.. No i co.. ja początek astmy, młody z taka alergia, ze nie wiem czy i nie z astma... I gdzie mi tam krochmalić pościel....

A ja się rozczulam nad posadzeniem 3 żurawek... czy zastanawiam się jak zrobić z kilkoma pomidorkami....

Nooo koniec świata...

Tola... ona coś jara;) I się nie podzieli....

A jak się leczy mniszkiem ? bo ja kiedyś wypiłam cały słoiczek i nie wyleczyłam się ......

moja mama z mniszkow robi syrop na jaesien/zime, jest doskonaly na wszelkie dolegliwosci grypowo-przeziebieniowe, bole gardla itp. moze i robi dobrze jeszcze na inne dolegliwosci ale o tym musialabym poczytac. A syropek jest przepyszny :)

Depesia, Ty chyba na jakiś dopalaczach jedziesz :eek:

ja coś skubnęłam przez chwilę i od razu bark obrażony.

Ten proszek co go zażywasz to do rozpuszczania, czy wąchania ;) ;)

Tolunia, ja mam i tak gorszy towar od Ciebie, mój ogród to chwastownia, a Twój to salony zielone. ;)

DPSia, maglowanie???? Toż to chyba krochmalisz najpierw? A krochmal niezdrowy jest, a jak ktoś z astmą przyjedzie, to się udusi. Pościel z kory i szlus. Żadnego krochmalu, prasowania, ekologicznie ;)

No co Ty, w życiu! Własnie przez te alergie, a potem z lenistwa!

Jak mój magiel ściśnie to i bez krochmalenia pościel robi się jak biała kartka, taka gładka.

Kory czasem używam, ale kora to wania taniością, a tego dla gości nie chcę.

Ja sama jakoś tak nie lubię krochmalonej pościeli... nie krochmalę odkąd jestem na swoim... Korowej nie lubię.. ma być płaska bawełna.. No i co.. ja początek astmy, młody z taka alergia, ze nie wiem czy i nie z astma... I gdzie mi tam krochmalić pościel....

A ja się rozczulam nad posadzeniem 3 żurawek... czy zastanawiam się jak zrobić z kilkoma pomidorkami....

Nooo koniec świata...

Tola... ona coś jara;) I się nie podzieli....

Arni - ta alergia teraz to już nie wiadomo skąd, naprawdę, zewsząd jak zaraza jakaś... :(

Mój dopalacz to Sołtys - faktycznie nie podzielę się! :cool:

moja mama z mniszkow robi syrop na jaesien/zime, jest doskonaly na wszelkie dolegliwosci grypowo-przeziebieniowe, bole gardla itp. moze i robi dobrze jeszcze na inne dolegliwosci ale o tym musialabym poczytac. A syropek jest przepyszny :)

Jest też moczopędny i żółciopędny, trzeba uważać przy problemach z pęcherzem bądź woreczkiem żółciowym.

UWAGA!!! CHWALĘ SIĘ!!!

Nie schudłam nie wiadomo ile, granicy 10 kg jeszcze nie osiągnęłam, ale...

Tak wyglądałam w grudniu zeszłego roku:

http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/05/dscn1601.jpg

Dzisiaj zrobiłam sobie fotki w tych samych portkach:

http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/05/100_3255.jpg

http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/05/100_3256.jpg

Jestem zadowolona, bo jeszcze odrobina i bez porządnego paska nie obejdzie się, zlecą z doopy! :wave:

ej, no nie chudnij tak szybko, bo ja sama zostane :D

przesylka dotarla, dziekuje kochana. zywe i juz zasadzone :) i tym oto sposobem mam juz u siebie troche ziemii DPS-i, troche Alunka, troche Madzialenki i troche Mamy. moze dobra ziemia sie rozmnozy :D:D:D

Nie.

Kupiłam o 2 rozmiary większe i zrobiłam foty. :p

Tarcia - ja chudnę baaaardzo powoluśku, ale tak mi pasuje, jestem łasuchem i nie chcę jakichś drastycznych zmian w sposobie żywienia.

Po prostu zmieniłam niektóre rzeczy, jem trochę mniej i nie jem prawie wcale cukru.

Może pomoże... ;)

Jak zasadzone, to i dobrze, tylko uważaj, bo mięta jest bardzo ekspansywna, będzie Ci się wszędzie rozłazić jak perz!

DPSia gratulacje :)

u mnie odwrotnie, wrzuciłam 6 kg i jakos nie mam weny, żeby się za nie zabrac. Nic to, przyjdzie czas, przyjdzie ochota.

Uwielbiam miętę, mogłabym miec miętowy trwanik. A moja wcale nie chce się rozłazić i w dodatku taka jakaś mało aromatyczna... Choć jak ostatnio narwałam do wody mineralnej, to było super.

DEPsia ty nie kupuj paska do spodni tylko nowe spodnie o znaaacznie mniejszym niż dotychczas rozmiarze!!!!!!!

Wtedy to dopiero na fest poczujesz, jak baaaardzo schudłaś. I nie noś za dużych spodni, proszem ciem, bo to jest okropne :o (no chyba że do zdjęcia dla dokumentacji procesu chudnięcia to wtedy jak najbardziej ;))