braza 18.05.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Hełm rycerski:eek: Nieźle, ale mojej Młodej i tak nie przeskoczyli!!!! Jeśli nagle jakas rzecz znika w domu, to na pewno jest u Młodej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.05.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Zaczynam się zastanawiać, co ona tam sobie wyobraziła! Chyba nie chcę wiedzieć. Jak spojrzałam na na tę starą kosiarkę małą, to wymiekłam i nie wzięłam się za koszenie. Poszłam plewić skalniak. Boszsz, chyba pół wozu chwastów stamtąd wydarłam! Zważywszy, że ostatnio plewiłam tam jakiś miesiąc temu - hmmm, i tak straszliwie szybko to wszystko powyrastało! Oczywiście nie skończyłam, ale już mam dość na dzisiaj, jutro skończę. Oczywiście, jak robi się cieplej, to ziemia od razu sucha jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.05.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Oczywiście, jak robi się cieplej, to ziemia od razu sucha jest! chyba nie chcesz deszczu zresztą w lubuskiem niech leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.05.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Zaglądam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.05.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 u mnie też sucho... ale jak tu podlewać w takie zimno? wsadziłam w ziemię ogórki i wyłażą... cztery na całej grządce. Jak długo to draństwo kiełkuje? Juz 2 tyg minęły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.05.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 mialam nadzieje ze wczoraj popada a tu kiszka, trzeba bedzie weza odpalic na podlewanie, bo susza masakryczna, trawnik zolknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.05.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 chyba nie chcesz deszczu zresztą w lubuskiem niech leje Po co mi ulewa całodniowa, ja zawsze chcę deszczu zwykłego, takiego spokojnego deszczu przez dwie - trzy godziny, starczyłoby. Zaglądam... I co zobaczyłaś? u mnie też sucho... ale jak tu podlewać w takie zimno? wsadziłam w ziemię ogórki i wyłażą... cztery na całej grządce. Jak długo to draństwo kiełkuje? Juz 2 tyg minęły... Jak maja sucho, to potrafią długo wschodzić, czasem nawet wcale (nie chcę straszyć) i trzeba dosiewać. Spróbuj podlać lekko letnią wodą wzdłuż rządków, jak dostaną wilgoci, to może się pospieszą. mialam nadzieje ze wczoraj popada a tu kiszka, trzeba bedzie weza odpalic na podlewanie, bo susza masakryczna, trawnik zolknie U nas jeszcze nie żółknie, ale deszcz już by się przydał. Na polu, gdzie ziemia bardziej gliniasta niż piaszczysta, trzeba walczyć, żeby móc grządki spulchnić. Już się skorupa zrobiła. Eeee, idę coś zjeść, potem na skalniak pójdę, tam czysty żywy piach, łatwiej plewić. U Was też tak pieknie się zrobiło? Mam plan, żeby jutro koniecznie pojechać do parku rododendronów w Kromlau, właśnie kwitną, na pewno jest bajkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.05.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Po co mi ulewa całodniowa, ja zawsze chcę deszczu zwykłego, takiego spokojnego deszczu przez I co zobaczyłaś? Jak to co Depsię na otoczeniu skalnych chwaściorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.05.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 u nas pięknie się zrobiło powalczyłam na ogródku pomidorki posadzone trochu fotek zrobione;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.05.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 a u nas rododendrony w tym roku marniutkie. Na całym osiedlu są pojedyncze kwiatki. Za to azalie szaleją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2012 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 No widzisz, było siąśc w auto i przyjechać - u nas w tym roku rododendronowe szaleństwo się odbywa, jest po prostu przecudnie! Na pewno zrobię srylion zdjęć (jak to mam w zwyczaju), a potem niedzielami spróbuję uzupełniać zaległe wpisy wycieczkowe na blogu, najpierw z Bautzen. Zobaczymy, jakie wyjdą tym razem z Kromlau, mam nadzieję, że tam tak samo pięknie kwitną jak u nas, w końcu to raptem 7 km od granicy! Puste od lat oczko wodne zostało w końcu zlikwidowane. Było obok skalniaka, nawet fajne, ale jest przy takich ustrojstwach sporo pracy, jeśli się chce je utrzymać w jako takim stanie. A z czasem w sezonie u nas słabiutko, więc oczko poległo. Dziura została odsłonięta (foliowe było) i posłużyła jako zsyp na chwasty ze skalniaka. Wyobraźcie sobie - JUŻ DO POŁOWY jest zasypane! Po moich dłoniach z daleka widać, czym się zajmowałam ostatnio. Chyba w płynie do WC bym musiała wymoczyć, żeby wżarte ślady ziemi zlazły. Cytryna nie pomaga, gruntowne umycie całej łazienki bez rękawiczek też nie... No trudno, tak jest co roku, muszę zagryźć zęby i przetrzymać, pamiętając o chowaniu dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.05.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 łoj tam... białe, koronkowe rękawiczki włożysz i się nawet witać możesz:D ...też chowam A skąd się tyle zielska bierze to nie mam pojęcia:eek:... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2012 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Wycieczka do Kromlau - bajkowa! Wszędzie szalejące kwitnące azalie i różaneczniki, odurzający zapach w całym lesie/parku, feeria barw i przepiękne widoki. Tylko zdjęcia trudno zrobić, w słońcu straszliwie się prześwietlają mimo różnych mądrych (niby) ustawień. No nic, może chociaż parę będzie się nadawało do użytku... Arctica - a Ty masz takie białe koronkowe...? Chyba muszę poważnie zastanowić się nad sobą, bo ja nie mam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.05.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Zaczynam się zastanawiać, co ona tam sobie wyobraziła! Chyba nie chcę wiedzieć. Na pewno nie chcesz wiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.05.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 no pokaż badyle DPS-ia no;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.05.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Po moich dłoniach z daleka widać, czym się zajmowałam ostatnio. ....... No trudno, tak jest co roku, muszę zagryźć zęby i przetrzymać, pamiętając o chowaniu dłoni. A wystarczyło tylko założyć rękawice do plewienia ..... Moje rododendrony jeszcze nie kwitną, za to azalie tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Wusia, na pewno pokażę, tylko najpierw musze opisac do końca wycieczki z Yetusiami! Dzisiaj poszedł na początek pierwszy etap zwiedzania Bautzen, zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.05.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Pisz Depsia pisz i zdjęciowo nas zaspokajaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 21.05.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Ja też byłam. I czytałam. I teraz idę do bloga. Se tam poczytam do porannej kawy. W końcu w pracy jestem co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 witam sie po niebycie weekendowym. u mnie jak u brazy, azalie sie rozszalaly, rh wszystkie wyrzucone, tylko jednego maz ocalil i pod plotem wsadzil, a on zakwitl, i dobrze niech rosnie pod plotem na sasiedniej dzialce.nie padalo:bash:na trawnik lejemy hektolitry wody, dobrze ze w miare tania mamy. za m3 2 zł z haczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts