DPS 21.05.2012 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Kurde, u nas też już sucho, wszystko w miejscu stoi zamiast rosnąć. Trzeba będzie podlewać te hektary, zaczynają się upojne popołudnia i wieczory ze szlauchem i konewką... Deszczu chcęęęę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 21.05.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 A my sobie zbudowaliśmy system kroplujący. Och jaka to ulga, szczególnie, że mamy całe ogrodzenie w szerokości obsadzone dwoma rzędami ligurstrów a na długości cyprysy i brabanty. Kilka godzinek by nam na to zlazło. A tak pyk kranik i samo się leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Kurde, u nas też już sucho, wszystko w miejscu stoi zamiast rosnąć. Trzeba będzie podlewać te hektary, zaczynają się upojne popołudnia i wieczory ze szlauchem i konewką... Deszczu chcęęęę!!!! wspolczuje, bo jest to troche pracy, nie macie mozliwosci zamontowania przenosnych deszczowni? choc to pewnie drogi interes jest takie deszczownie zauwazylam u nas na polach jadac z pracy, na pewno spore ulatwienie i zaoszczedzenie sil, zdrowia i czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.05.2012 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Kochana - jak ja mam nawodnić 5 ha??? Tyle jest ornego, reszta jakoś sobie poradzi, a jak nie to trudno... Zresztą na razie i tak nas nie stać, nawet koło domu, musimy podokończać rozpoczęte inwestycje w części agroturystycznej, to jest najważniejsze. Ręce mam już tak opalone, że nie mozna sie pomylić, kazdy widzi od razu, że na dworze pracuję! Może i lepiej, że takie opalone, przynajmniej nie widać przebarwień i piegów różnych na nich. Wiecie co? Kosiarka - to jest mój najlepszy odchudzacz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.05.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 DPS-ia ręce opalone to pięknie wyglądają a jak spracowane to z szacunkiem trzeba patrzeć na nie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.05.2012 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Wusia - serduszko Ty moje dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.05.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 DPS-ia ale że co;) ja robiłam w polu to wiem jaka to ciężka robota, satysfakcję daje ale potu wymaga i nauczyłam się ją szanować jak mi po raz piąty skóra z rąk schodziła od grabi przy sianie:rotfl: i nie Ty się rąk masz wstydzić ale ci się wstydzić mają co nie potrafią ich uszanować, inaczej wyglądają ręce takie co okazjonalnie ziemi dotkną a inaczej takie co stale z miłością w niej grzebią wrzucam do galeryjki fotki kostki, podbitki i troszku roślinków;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 DPS-iu takie deszczownie mialam na mysli, rolnenp:http://www.klaudia.eu/deszczownie-deszczownie_tornado_zakresy.html wiem, ze sa firmy, ktore tez wypozyczaja na sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 22.05.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Kosiarka - to jest mój najlepszy odchudzacz! A jakimże to sposobem ? Ja to tylko za nią chodzę, no owszem staram się brzuch wciągać ale na tym koniec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.05.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 no to ja dla wszystkich ciezko zapracowanych w polu i ogrodzie, ku zdrowotnosci smarowidlo przynosze http://imgx.doz.pl/image/preparaty_zdjecie/114402 i Dzien Dobry mowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.05.2012 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Ooo, Ambercia to zawsze o kobietę prawdziwą we mnie zadba! Tarciu - u nas na polu to nawet nie ma do czego takiej deszczowni przyłączyć, tam wodociągu nie ma... No ja za nią też chodzę, za tą kosiarką, ale zawsze tyle się z nią nawalczę (u nas jakieś 50 arów do koszenia najmarniej), że za każdym razem po koszeniu jestem cała zupełnie mokra. Zwłaszcza, że u nas nie ma tak wielkiego trawnika, tylko kawałek tu, kawałek tam, drzewka, kamyki, maszyny rolnicze, gałęzie porozkładane przez Księcia Małżonka diabli wiedzą gdzie diabli wiedzą czemu i tak dalej. Jednym słowem, jest co robić. A po drodze do pracy takie widoki mam z konisiem sąsiedzkim: http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/05/100_3421a.jpg Kawałeczek dalej łąka nad rzeczką: http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/05/100_3422a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 ja dzis rano sie spienilam. a mianowicie, stala na przystanku brombula i ze smakiem wpierdzielala czipsy, zero stresu, oblizywala paluchy bleeee. a ja oszczedzam sie jedzeniowo, cwicze, zapitalam w ogrodku i poopa - tyje a wszystko przez probemy zdrowotne. laska z przystanku jakby pohamowala apetyt i pocwiczyla to bylaby niezla dziunia a mi pozostaje pusty brzuch i ewentualnie prochy na unormowanie sie. to niesprawiedliwe:cry::cry: ale pomijajac moje spienienie to widoczek jak z obrazka. jakbys zrobila w wiekszej rozdzielczosci to bym sobie druknela na obraz do "bialego pokoju" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.05.2012 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Tarcia - poszło na maila. Kochani - wielka prośba!!! Nowa aukcja dla Tomka jest!!! Zgłaszajcie fanty, licytujcie, potrzebujemy zebrać 3 tysiące na masaże dla Tomka, zapraszam TUTAJ!!! Kto może, przeklejcie to do swoich wątków, dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.05.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Ale fajny widok z konisiem!!!U mnie tez sucho, ale w duszy, ze szlauchem ganiam co drugi dzień! Muszę w końcu wyegzekwować od Szanownego jakiś system nawadniający, bo mnie szlag jasny trafi przez ten szlauch!! Upierdliwe to gówno jest, jak cholera!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 22.05.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 i trzeba ciągnąć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.05.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 I zabiera spokojne wieczory w fotelu ogrodowym!!! Własnie wróciliśmy z pola, zawieźliśmy traktorem wieeeelką beczkę wody na grządki i z konewkami dwie godziny prawie lataliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.05.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 szkoda że nie macie takiego pojemnika plastikowego w koszu z kranikiem bo by można na kranik szlaufik i by było lżej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 DPS-ia dziekuje, obrobie go w stylu "impresjonistycznym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.05.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 i trzeba ciągnąć, A ta franca się załamuje i trzeba odłamywać, bo woda się nie chce lać!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 ja mam taki waz zwijany na walku, i wozeczek z raczka do przestawiania, w promo kupilam w LM czy casto jakiejs. a zwijasz korbka - wygodne i nic sie nie zalamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts