Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Kurde, u nas też już sucho, wszystko w miejscu stoi zamiast rosnąć.

Trzeba będzie podlewać te hektary, zaczynają się upojne popołudnia i wieczory ze szlauchem i konewką... :(

Deszczu chcęęęę!!!!

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurde, u nas też już sucho, wszystko w miejscu stoi zamiast rosnąć.

Trzeba będzie podlewać te hektary, zaczynają się upojne popołudnia i wieczory ze szlauchem i konewką... :(

Deszczu chcęęęę!!!!

wspolczuje, bo jest to troche pracy, nie macie mozliwosci zamontowania przenosnych deszczowni? choc to pewnie drogi interes jest :( takie deszczownie zauwazylam u nas na polach jadac z pracy, na pewno spore ulatwienie i zaoszczedzenie sil, zdrowia i czasu

Kochana - jak ja mam nawodnić 5 ha???

Tyle jest ornego, reszta jakoś sobie poradzi, a jak nie to trudno...

Zresztą na razie i tak nas nie stać, nawet koło domu, musimy podokończać rozpoczęte inwestycje w części agroturystycznej, to jest najważniejsze.

Ręce mam już tak opalone, że nie mozna sie pomylić, kazdy widzi od razu, że na dworze pracuję!

Może i lepiej, że takie opalone, przynajmniej nie widać przebarwień i piegów różnych na nich. :lol2:

Wiecie co?

Kosiarka - to jest mój najlepszy odchudzacz! :rotfl:

DPS-ia ale że co;) ja robiłam w polu to wiem jaka to ciężka robota, satysfakcję daje ale potu wymaga i nauczyłam się ją szanować jak mi po raz piąty skóra z rąk schodziła od grabi przy sianie:rotfl: i nie Ty się rąk masz wstydzić ale ci się wstydzić mają co nie potrafią ich uszanować, inaczej wyglądają ręce takie co okazjonalnie ziemi dotkną a inaczej takie co stale z miłością w niej grzebią:hug:

wrzucam do galeryjki fotki kostki, podbitki i troszku roślinków;)

Ooo, Ambercia to zawsze o kobietę prawdziwą we mnie zadba! :D

Tarciu - u nas na polu to nawet nie ma do czego takiej deszczowni przyłączyć, tam wodociągu nie ma...

No ja za nią też chodzę, za tą kosiarką, ale zawsze tyle się z nią nawalczę (u nas jakieś 50 arów do koszenia najmarniej), że za każdym razem po koszeniu jestem cała zupełnie mokra.

Zwłaszcza, że u nas nie ma tak wielkiego trawnika, tylko kawałek tu, kawałek tam, drzewka, kamyki, maszyny rolnicze, gałęzie porozkładane przez Księcia Małżonka diabli wiedzą gdzie diabli wiedzą czemu :mad: i tak dalej.

Jednym słowem, jest co robić.

A po drodze do pracy takie widoki mam z konisiem sąsiedzkim:

http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/05/100_3421a.jpg

Kawałeczek dalej łąka nad rzeczką:

http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/05/100_3422a.jpg

ja dzis rano sie spienilam. a mianowicie, stala na przystanku brombula i ze smakiem wpierdzielala czipsy, zero stresu, oblizywala paluchy bleeee. a ja oszczedzam sie jedzeniowo, cwicze, zapitalam w ogrodku i poopa - tyje a wszystko przez probemy zdrowotne. laska z przystanku jakby pohamowala apetyt i pocwiczyla to bylaby niezla dziunia a mi pozostaje pusty brzuch i ewentualnie prochy na unormowanie sie. to niesprawiedliwe:cry::cry::cry:

ale pomijajac moje spienienie to widoczek jak z obrazka. jakbys zrobila w wiekszej rozdzielczosci to bym sobie druknela na obraz do "bialego pokoju"

Tarcia - poszło na maila. :)

Kochani - wielka prośba!!!

Nowa aukcja dla Tomka jest!!!

Zgłaszajcie fanty, licytujcie, potrzebujemy zebrać 3 tysiące na masaże dla Tomka, zapraszam TUTAJ!!!

Kto może, przeklejcie to do swoich wątków, dobrze? :lol:

Ale fajny widok z konisiem!!!

U mnie tez sucho, ale w duszy, ze szlauchem ganiam co drugi dzień! Muszę w końcu wyegzekwować od Szanownego jakiś system nawadniający, bo mnie szlag jasny trafi przez ten szlauch!! Upierdliwe to gówno jest, jak cholera!!!

I zabiera spokojne wieczory w fotelu ogrodowym!!! :mad:

Własnie wróciliśmy z pola, zawieźliśmy traktorem wieeeelką beczkę wody na grządki i z konewkami dwie godziny prawie lataliśmy... :evil: