Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochane - jak tylko grzybki będą, to starczy dla Was w pierwszej kolejności, proszę się nie obawiać! :D

Żeby tylko suszy nie było, to reszta - pikuś.

Wydaje się, że to niemożliwe, ale chwasty jednak rosną prędzej niż ja się ruszam!

Na pewno wariata udają, jak się je widzi, a jak człowiek się tylko odwróci, to w oczach idą w górę! :mad:

W rzędach marchewki więcej trawy i innych diabłów niż marchewki! :evil:

Wczoraj kupiłam sobie żeniszków i starców (mrozów), dzisiaj będę sobie kwietnik urokliwy komponować! :lol2:

na razie nie odczuwam duzego zachwaszczenia na rabatach, jednak kora tlumi skutecznie. co innego skalniak i skarpka, tam kory nie ma i chwasty sie pokazuja. chcielismy tez odchwaszczyc trawnik bofixem a tu nici, karencja na zwierzeta to 21 dni - nie wyobrazam sobie niewypuszczania Okrusia przez tak dlugi okres. trudno sie mowi, trzeba pokochac koniczyny ;) choc T. co przechodzi to recznie wyrywa chwasta.

Ha, ze skrzypem też walczę, ale to łatwiejsze jest, bo dziabnę raz i wycięty, nastepny za tydzień urośnie.

A najgorsza na świecie to taka trawa, która podobna jest do kukurydzy, bardzo mocno trzyma sie podłoża, jak sie jej łeb urwie, to korzeń bardzo trudno wytaszczyć, a bankowe, że łeb odrośnie 3 razy taki, jak dotychczas!

Świństwo jedno. :mad:

I mrówy, które do szewskiej pasji mnie doprowadzają!!!

No i wiatr, który wieje jak głupi w tej suszy. :bash:

Deszczuuuu!!!!

Niebo dzisiaj zaciągnięte na szaro, a deszczu nadal nie ma. :(

Wczoraj podlaliśmy, to przynajmniej tyle, że nie wysycha tak błyskawicznie po podlewaniu, wiatr się jakby uspokoił.

Porozsadzałam cukinie, może łatwiej się chwycą, jak pogoda taka chłodna i pochmurna.

No i trzeba dokupić jakichś nasion, bo zostaną mi puste grządki po rzodkiewce i szpinaku.

Może jakaś rzepa na ten przykład?

:sick:żeby tak z rana człowiekowi dowalić ?....poczułam się niegodnym obywatelem Narodu :o ja mam 5 litrów spiryta ,alem go nie spożyła jeszcze :jawdrop:czy to oznacza ,że do nowego goda mam opróżnić galonik :confused: nie dam rady ...na miły Boh :o ....to a propos Chefa zajęcia :) Edytowane przez relek

u nas na mur beton dzis popada. wczoraj podlalam tylko zielnik a T. obsluzyl trawnik, i roslinki niewsadzone w donicach trzeba bylo podlac, bo suszki. popodcinalam wszystkie wierzby hakuro i iwy. i nawet sprzatnelam samochod, bo byl juz tak zasyfiony, ze wstyd. potem obsluga techniczna Okrucha, ktoremu niestraszne sa spryskiwacze i przeczolganie sie na mokro po rabacie bez kory ;) jesooo czy ten moj pies kiedys dorosnie i zmadrzeje, ciagle psoty i figle w lepetynce.

DePeSia donoszę ,że o 11 będzie padać u Ciebie ...no może się poślizgnie o godzinkę :) a musowo będzie padać od 21 całą noc ....ja to mówię ;)

u mnie padał przede wczora wieczorem i po południem też

dziś ma nie padać, bo jadę na rowerze proboszcza na taczkach wywozić ...jutro ma padać cały dzień :) zobaczymy

Edytowane przez relek

Oooo, Relcia - obyś Ty rację miała, dziewczyno!

Jest po 11 i... zaczęło padać lekuchno... :jawdrop:

Oby od tej 21 padało równo całą noc, oby!!! :yes:

A tego proboszcza to będziesz rowerem na taczce wywozić?

Masz taki fajny hak do roweru? :lol:

Tarcia - oby i u Was padało, no masakra z tą suszą, słowo daję. :bash:

Nie mam haka .....ja tam pojadę bronić Proboszcza do ostatniej kropli krwi .....bo się jakieś bachory ,co to całego pacierza na pamięć nie znają ,na forum miastowym zmawiają ......ja też nie znam:) ale poznałam Proboszcza osobiście i uważam ,że kumaty facet, ale jak on pracuje w parafii antychrystów , to ma księżyna ciężko , oj ciężko .....

potem obsluga techniczna Okrucha, ktoremu niestraszne sa spryskiwacze i przeczolganie sie na mokro po rabacie bez kory ;) jesooo czy ten moj pies kiedys dorosnie i zmadrzeje, ciagle psoty i figle w lepetynce.

To musi fajowsko wyglądać to "białe" maleństwo. ;)

Nasz Karolek to uwielbia tuż przed wyjazdem umorusać się przy kopaniu dołków. A potem hyc do samochodu taki ufadany...

sipatko, wyglada jak wycieraczka. a najlepsze (najgorsze) jest to, ze jak wraca taki caly mokry, brudne lapy, pyszczek i podwozie to wbrykuje z full radoscia do domu i hyc na kolanka lub sofe. tylko sie pociac. a on patrzy tymi slepiami czarnymi, jezor lobuzersko wywalony i dwa znaki zapytania -ale o co chodzi, przeciez jestem???? wiec co robic, bierzesz go do lazienki i obsluga techniczna, mycie, suszenie, czesanie itp.:rolleyes:

kiedy psy dorosleja i powaznieja? moj za chwile bedzie mial 2 lata

relek to mam jeszcze pare ciekawych lat przed soba :)

kiedys za dzieciaka czytalam ksiazke o dziewczynce i jej dwoch pieskach, z ktorych jeden był placzliwy i grzeczniusi a drugi czyste szalenstwo. po ktorejs psocie psiakow rodzice dziewczynki zdecydowali, ze zostawia tylko jednego z nich - tego grzeczniejszego. jednak dziwnym zrzadzeniem ostal sie piesek rozrabiaka, ktory ciagle mial "dziwne" przygody. czy ktos moze czytal te ksiazeczke albo pamieta tytul, juz szukam tego od tygodni, no za chiny ludowe nie pamietam kto napisal.