Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

A my widziałyśmy bociany! W locie, co wróży, że będziemy podróżowały w tym roku. Biorąc pod uwagę nasze wakacyjne plany, jest wysoce prawdopodobne, że się ta wróżba sprawdzi. Gorzej, że Andrzej pierwsze w tym roku bociany widział w gnieździe! To jak my będziemy jeździły??? :o

bociany w locie to bardzo dobry znak :D

wróży dostatek,

no i ten, nooo :roll: :wink:

Dostatek przyjmę baaardzo chętnie! Jakby co, to postawię coś na forum za dobrą wróżbę.

Za "ten, nooo :roll: " to ja juz dziękuję bardzo! Pod tym względem czuję się spełniona. Widocznie byłam biologicznie zaprogramowana na trójkę, bo po drugiej córci mną miotało, coby mieć trzecie, a po trzeciej zapanował spokój.

Bocianów było dużo. Z pięć co najmniej. To ja poproszę dużo tego dostatku!!!

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry w kolejny świetny dzień! :lol:

Targi teraz to nie w Krakowie, w Krakowie będe na targach 12 i 13 kwietnia, to mam nadzieję, że jakoś się z Agduś umówimy. :D

Ostatnio dostępu do netu w ogóle wieczorami nie mam, widocznie mój net tylko rano pracować umie. :evil:

Proszę więc o wybaczenie, że mnie nie ma wieczorami, to przez ten net. :roll:

Brazunia, jak masz ten przepis od OK, to może wpiszesz? Też bym skorzystała. :roll:

No co, trochę przeciągu musze zrobić, to może stare kurze same się posprzątają.

Dobrze, że Goście się u mnie dobrze czują, proszę jak najczęściej zaglądac i się gościć ile wlezie. :D

Ja to już chyba z radości, że mogę po kilku dniach swobodnie pisać na forum (tutaj o iebo lepszy zasięg niż u mnie) ciągle jeszcze spać nie poszłam. :lol:

Aaaaaa, no właśnie, powiedz jak Ci się z dzieciakami w przedszkolu pracuje? Nie jesteś wykończona po zajęciach? :roll:

Ja jak miałam zajęcia w przedszkolu z języka to wychodziłam po pół godzinie tak zmęczona jak po kilku innych grupach. :o :lol:

Aaaaaa, no właśnie, powiedz jak Ci się z dzieciakami w przedszkolu pracuje? Nie jesteś wykończona po zajęciach? :roll:

Ja jak miałam zajęcia w przedszkolu z języka to wychodziłam po pół godzinie tak zmęczona jak po kilku innych grupach. :o :lol:

Może ta grupa jakaś wyjątkowa, ale nie są męczący. Ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy coś im te zajęcia dają. Na szczęście dzisiaj zauważyłam, że niektóre dzieci już zaczęły czytać globalnie krótkie wyrazy, niektóre załapały czytanie z taktowaniem, większość już zapamiętała dwie listy po 10 wyrazów z "ó" niewymiennym (to taki praktyczny przykład zastosowania mnemotechniki, której ich uczę). Trudno mi powiedzieć, czy poprawiła się ich zdolność koncentrowania uwagi, zresztą to trudno zmierzyć. Za mało mam tych zajęć - raz w tygodniu godzinkę. Powinnam przychodzić ze trzy razy, ale na to nie ma czasu, bo pani musi przecież zrealizować swój program. Poza tym robi się ciepło i dzieciaki chcą wychodzić na pole. Lepiej by było, gdybym mogła prowadzić te zajęcia po obiedzie, kiedy już nie mają zerówkowych lekcji, ale wtedy część dzieci wychodzi do domów.

Nie wiem, jak, ale się stało :-? POwinnam bykiem leżeć aż do teraz przynajmniej, bo córcia dopiero na 9-tą do szkoły. Pogięło mnie normalnie :-?

Ale pogoda ładna :D

Moja mogła mieć na 9.50, ale poleciała na ósmą, bo w sklepiku pracuje w tym tygoniu i jest z tego baaardzo dumna.

Dwa konkursy dzisiaj miałą - ciekawe, jak jej poszło!