Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:popcorn:jak wyglądają smardze w naturze '?

relciu tak:

2%2520413.jpg?gl=PL

kapelutki sa spiczaste, jest podobny grzyb trujacy: piestrzenica kasztanowata ale wyglada jak zmemlany mozg, jest bardziej okragly i miazsz ma charakterystyczny zapach niedojrzalego orzecha.

jeżeli traktować tę czynność jako pochodną od "pizgnąć " to g wymienia się w ż.....przynajmniej tak powinno :rolleyes:jeżeli by zaś pochodziła od słowa wypieprzyłam, a była ino tylko jego odmianą .....to musowo rz ....... no chyba,że by było inaczy :goodnight:

No identyczne skojarzenia miałam...:yes:

wiem, wiem, musze byc jak Tommy Lee Jones w Ściganym ;)

No dokładnie, Kochana, Ty się trzymaj mocno i się nie puszczaj!!! :hug:

w rzeczywistości prezentuje się lepiej ,jest podgumawana , ma bardzo ładny letni beż .....tylko nie będę sobą jak jej nie zeszyję po bokach, jest tam tylko na jeden rzep spięta , bo taki nietoperz trochę :) nie bede latać po polach przeca ...a nówka jest

:lol2: Wyobraźnia mi zadziałała z tym nietoperzem... :lol2:

A kurteczka fajna, ma faktycznie ładny kolor - gratuluję udanego taniego zakupu!!! :yes:

Wypirzyłam ten link, jakoś muszę inaczej..

..Jak się pisze WYPIRZYŁAM...???

jeżeli traktować tę czynność jako pochodną od "pizgnąć " to g wymienia się w ż.....przynajmniej tak powinno :rolleyes:jeżeli by zaś pochodziła od słowa wypieprzyłam, a była ino tylko jego odmianą .....to musowo rz ....... no chyba,że by było inaczy :goodnight:

Wg mojej wiedzy tak, jak napisała Gagata jest dobrze, to nie jest od pizgnąć. ;)

Raczej skrócona forma od wypieprzyłam.

Relcia - a co, rosną Ci w ogrodzie te smardze?

Ja też nie znam ich dokładnie, miałabym wątpliwości, więc się nie łapię, zwłaszcza, że dzikie to chyba pod ochroną są, nie pamiętam.

Wusia - pierwsza partia ziół wysuszona, jeszcze koper dosycha sobie, kwiaty czarnego bzu też już właściwie suche, jutro je zsypię do słoiczków, będą na przeziębienia jak znalazł!

Kurde, jacy goście u nas byli, no!

Ale poczekam, muszą najpierw sami opowiedzieć. :cool:

O rrrany, jak u nas dzisiaj parno, to szok!

Nawet na pole nie chciało mi się wyjść, jak gościom podałam śniadanie, to potem już naprawdę duszno i wilgotno w powietrzu się zrobiło, nie wyrobiłabym między grządkami!

Może pod wieczór się uda.

Teraz trzeba będzie jeszcze skoczyć do sąsiedniej wsi trochę dokupić produktów i pranie spróbować wysuszyć, może się uda.

No i miałam zrobić jabłuszka z miętą, może jakoś się zmobilizuję... ;)

jakie jabłuszka z miętą?

ja zapraszam na popołudniową herbatkę :)...może być z miętą i drożdżowe .....:)mczymś się musimy kobitki zająć w te długie, dłuuugie dni w barwach biało - czerwonych ...na razie u mnie Brazylia na tapecie , potem nasze "ZŁOTA" i mam nadzieję :), że do godziny W , godziny inauguracji mój Mażonek się zmęczy i zaśnie :)

http://images38.fotosik.pl/1619/9070ca67e9770671med.jpg

http://images40.fotosik.pl/1621/8eb0bd3c20f2174dmed.jpg

Edytowane przez relek