Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

No jabłuszka z mietą, takie co to z drzew spadają, te całkiem niedojrzałe.

Zbieram, robię na nich syrop, dosmaczam miętą i pakuję w słoiki, genialne potem na orzeźwiający napój to jest, wystarczy odrobina i rozcieńczyć wodą. Polecam!

Mojny na szczęście daje się przekonać, że skoro słabo graja, a ma BARDZO pilną robotę, to powinien dac sobie spokój i w ogóle.

Przeniósł się do Dziadka, bo Dziadek też oglądał... :lol2:

Jabłuszek dzisiaj nie zrobiłam, jakoś mi zeszło i czasu brakło.

Ale za to poszłam na pole, przehakałam kapustę białą i więcej niż połowę czerwonej.

Pranie też udało się jakos wysuszyć, burza nie przyszła do nas.

A goście mają w nosie Euro, jeżdżą, zwiedzają i się cieszą!

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No coś Ty, przecie JA dawno nie śpię!

A co Ty z tych kółeczek robisz, kochaniutka?

Pokażesz fotę? :rolleyes:

Wusia - Ty oglądaj na zdrowie, bo wiesz, relaks rzecz ważna, ja sie relaksuję na polu, a Ty musisz przy meczach, jak jest okazja, nie? ;)

Chef - Ty się znajdź i mów co z tym sierpniem! :evil:

Relcia no własnie z Ty z tymi kółeczkami:lol:

DPS-ia no kiej mecze były to już tak trochę późno na prace polowe;) no Polska - Grecja to niby wcześniej ale jak naszych nie obejrzeć:) a nie że tam specjalnie relaksować ale jak ładnie grają to czemu nie popatrzeć;) Portugalia - Niemcy może potrzymać w napięciu:lol:

No.

Goście nakarmieni i do domu wyprawieni, jutro tylko posprzątać i mogą następni przyjeżdżać.

Fajni młodzi ludzie ze samej stolycy byli.

I ciekawi świata (w tym dobrym sensie) państwo ze Śląska.

Miło jest gościć fajnych ludzi, że o Franku Walecznym z rodziną nie wspomnę! :cool:

DAL - to jest to! :D

Dzień

Absolutnego

Lenistwa.

DAL!!!

Świetny wynalazek, mówię Wam! :cool:

szczesciara!!! :cool: Nie wiem jaki kalendarz uzytkuje, ale mnie takie dni omijaja z daleka :bash::evil:

bry!!! :p

BTW normalnie wstyd robic zakupy ... Gdzie przy kasie nie looknelam, tam w wozkach chipsy, piwo, chipsy, piwo, chipsy, piwo ... pizza :eek: A u mnie twarog, salata, trzy peczki rzodkiewek, kilogram jablek, kurze biusty, jakies ryby, przyprawy i owies :lol2: Normalnie az mi glupio bylo :sick::lol2:

Hindusi to może i mają swoje dal, a my tutaj uprawiamy po prostu...

Dzień

Absolutnego

Lenistwa.

DAL!!!

Świetny wynalazek, mówię Wam! :cool:

to tlumaczenie mi zdecydowanie bardziej sie podoba, tez dzis uprawiam DAL i kurna srednio mi wychodzi, znudzona jestem a moze juz nie potrafie sie lenic:rolleyes:

szczesciara!!! :cool: Nie wiem jaki kalendarz uzytkuje, ale mnie takie dni omijaja z daleka :bash::evil:

bry!!! :p

BTW normalnie wstyd robic zakupy ... Gdzie przy kasie nie looknelam, tam w wozkach chipsy, piwo, chipsy, piwo, chipsy, piwo ... pizza :eek: A u mnie twarog, salata, trzy peczki rzodkiewek, kilogram jablek, kurze biusty, jakies ryby, przyprawy i owies :lol2: Normalnie az mi glupio bylo :sick::lol2:

Ambercia - bo my jak każdy bogobojny wieśniak: w niedzielę - NIC!!! :cool: :rotfl:

No co, jedni żrą chipsy, inni mogą pogryzać rzodkiewki przed tv, w końcu kto Ci udowodni, że Ty z nosem w książkach siedzisz? :lol2:

Też uprawiam DAL z małą przerwą na wypranie Greya i upieczenie ciastuszka ze świeżymi owockami leśnymi... :)

Oooo, widziałam u Ciebie, Osia, to ciacho - mniam!!! :oops:

to tlumaczenie mi zdecydowanie bardziej sie podoba, tez dzis uprawiam DAL i kurna srednio mi wychodzi, znudzona jestem a moze juz nie potrafie sie lenic:rolleyes:

Ech Wy, miastowi...

Nie rozumiecie, co to znaczy prawdziwa NIEDZIELA! :rotfl:

Ech Wy, miastowi...

Nie rozumiecie, co to znaczy prawdziwa NIEDZIELA! :rotfl:

miastowi???? toz ja na wiosce mieszkam i ze wsi pochodze :D:D:D bardziej mi chodzilo ze w ogrodku nie mam co robic, wszystko co malam- posadzone, chwasty zredukowane do minimum, na opryski za wczesnie, i co tak glupio siedziec na lawce i sie byczyc?

ale znalazlam sobie zajecie, zrobilam salatke, popralam i poprzenosilam swoje rzeczy ze wspolnej garderoby do wlasnego pokoiku. T. zlozyl wszystkie meble, ladnie teraz mam :D

Edytowane przez TAR