Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:rolleyes:na ja te kółka przekładałam, bo sernik przekładany s.Anastazji wykonywałam, bo miałam uczestnictwo we chrzcie cudnej istotki płci męskiej a dano mu Błażej Mikołaj :) nie mam zdjęcia ,bo nie miałam czasu na bieganie po kuchni z aparatem, a w żołądku się nie da odtworzyć ......,więc pokarzę w linku http://smakimojejkuchni.blox.pl/2011/05/sernik-przekladany-sAnastazji.html

ciasto dobre , polecam i nie jest takie pracochłonne wbrew opisom :stirthepot:

oo o, burza idzie

a ja wczorajszego wieczora odchamiałam się na koncercie Dżemu :wiggle: :wave: :rolleyes:

a jakie owoce w lesie już rosną ?

Edytowane przez relek

a jakie owoce w lesie już rosną ?

No zajrzyj do komentów Osi, jakie jagody i poziomki wielkie Jejny z lasu przyniósł i Osia ciasto upiekła! :o

w ogrodzie Kawachi Fuji :-) Piekne sa i nie jest to dzielo PhotoShopa :rolleyes:

Matko, Ambercia, skąd Ty wiesz takie rzeczy?!

to jakieś chore som :eek:

Te! Bo na prezesia zagłosuję! :evil: ;)

Na glicynie dotąd się nie moge napatrzeć.

Z tego wszystkiego w końcu na grządki się dzisiaj wybrałam, a tam już skrzyp nosa z ziemi wysadza!

Oooo, nie ze mną te numery, skrzyp, nie ze mną!

Uduszę gada, słowo daję, że go dziabką uduszę pod ziemią!

Dostałam dzisiaj przesyłkę z obydwoma książkami o Garecie.

http://nokautimg1.pl/p-08-dd-08ddcfd7204df14e564766ef5407cc23130x130/garet-fe-szarras-joanna.jpg http://www.bookafka.pl/media/catalog/product/cache/1/small_image/130x170/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/g/a/garet-dorasta-p-iext7084881.jpg

Mam nadzieję, że naprawdę będą takie śmieszne, jak mówi Gagata!

I z rozpędu jeszcze zamówiłam "Dom nad rozlewiskiem", bo Amalfi cały czas mówi, że jak czyta, to cały czas ma nas przed oczami (chociaż u nas nie była).

No i mówi, że tam dużo różnych przepisów fajnych jest, więc ...

Jak kto chce tanio książki w sieci zamawiać, to można TUTAJ, czasem sporo taniej jest, bo to internetowy dyskont książkowy!

Miłych chwil z Garetem! Ja, po przeczytaniu II chciałam natychmiast kupić I ale nie było we Wrocku, więc dopiero zamówiłam.

Dla wszystkich psiarzy (i kociarzy) z poczuciem humoru i z podejściem..... chmmm... zdroworozsądkowym do zwierzaków ;-)

Ja, czytając co wyprawia Garecik (i płacząc ze śmiechu nieopanowanie... niejeden pukał się w czoło na mój widok - trzęsącej się nad filiżanką kawy) widziałam przed oczami zachowania moich psów tylko, że zwielokrotnione do sześcianu (Garet ma psie ADHD ;-)).

Na zdrowie!

:lol2:

:rolleyes:Kobietki ,a któraś na FM zachwalała proszek z Lidla niemiecki do prania :):):) ja z moją zaawansowaną sklerozą za cholerę nie mogę trafić na ten post, a muszę mażonka wysłać na zakup .....która pomoże :confused:

Jagody w lesie już są ? to może zara grzyby ....bo już za nimi tęsknię :)kurki mi się śnią :p ale noce takie zimne ......

:rolleyes:Kobietki ,a któraś na FM zachwalała proszek z Lidla niemiecki do prania :):):) ja z moją zaawansowaną sklerozą za cholerę nie mogę trafić na ten post, a muszę mażonka wysłać na zakup .....która pomoże :confused:

Proszek napewno zachwalała Arnika, ale Ona teraz gdzieś w Polsce pewnie bez dostepu do netu.

Jesli dobrze pamietam to mówiła coś o czerwonym opakowaniu, a może różowym?

Kurde, nawet nie wiem, jaki to proszek...

Ale w Lidlu nie ma ich zbyt wiele chyba, zwłaszcza różowych bądź czerwonych. :lol2: ;)

Grzyby to kto wie, mogą się pojawiać, bo na naszym trawniku pojawiło się już kilka "psiaczków"!

A ja mam znajomych co to z niemcowa sprowadzają różne rzeczy i kupuję sobie..

A jak mi braknie to jadę do Lidla ... tam jest fajny proszek w zajebiście różowym worku, do kolorów , ładnie pachnie i dość dobrze pierze...

Lidl ma dość dobrą chemie, ciotka w Austrii tylko tam kupuje i też jest zadowolona... Powiedziała, ze persile i ariele, czy viziry są przereklamowane i wcale takie rewelacyjne nie są...

Ten z różowego worka też pierze... ;)

Ja chemię kupuję też w Lidlu no i w Aldi.

Aldi ma genialną linię kosmetyków, która w Aldi Sud nazywa się Ombia Med, a w Aldi Nord - Mildeen.

To są dokładnie te same wyroby, mają genialną jakość, delikatne, skuteczne, pięknie delikatnie pachnące i tanie jak barszcz!

Bardzo polecam!

Z proszków to Tandil w Aldi.

Tani i skuteczny. :yes:

Tarcia - A czy Ty kiedyś sprawdziłaś, czym pachnące bąbelki Ty wypuszczasz...?

A nuż Jejtuś rację ma? :lol:

No to jadę na targ pobliski, u sąsiadów flance nieprzyzwoicie drogie, trzeba kupić swoje!

Kurde, nawet nie wiem, jaki to proszek...

Ale w Lidlu nie ma ich zbyt wiele chyba, zwłaszcza różowych bądź czerwonych. :lol2: ;)

Grzyby to kto wie, mogą się pojawiać, bo na naszym trawniku pojawiło się już kilka "psiaczków"!

:rolleyes:Kobietki ,a któraś na FM zachwalała proszek z Lidla niemiecki do prania :):):) ......

to se poszukałem

Fakt, Lesiu - zaimponowałeś mi niebywale! :jawdrop:

W życiu bym tego nie odnalazła!

No własnie z Lidla proszku to ja nie znam, bo tam kupuję chemię do zmywarek i płyn czyszczący na bzie octu, wszystko seria W5, czasem jeszcze coś z tej samej serii, innych nie znam. :lol2:

Zaczęłam czytać "Garet,fe!".

Owszem, dobrze się czyta, ale ze śmiechu nie umieram jakoś, nawet jeszcze nie uśmiechałam się nad książką. :rolleyes:

Może jeszcze się rozkręci.

Po południu musowo kosić, trawa znowu urosła jak głupia jakaś!

Yetuś, jeśli czytasz - WSZYSTKIE derenie się przyjęły i już rosną! :D