Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Chefie, obawiam się, że Ty jednak o innej trawce myślisz ....;)

...

... no przeca nie o żubrowej :) ;)

...

Teraz możemy się brać za budowę nowej wędzarni ... :rotfl:

NARESZCIE :)

...

Dobrze, że pogoda się u nas poprawiła, słońce świeci, ale nie ma upału.

Od wtorku na grządkach nie byłam! :bash:

...

:lol2: ... to tak jak u mnie ... coś około "trzydziestu" :)

... a "na grządkach" tyż nie byłem od wtorku (ZESZŁEGO ROKU) :lol: ;)

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ooooo, skoro Synek do Mamusi przyjechal, to inne prace spokojnie moga poczekac! Wszak trzeba Dziecie odkarmic, zadbac i dopiescic! A czy to ten Chlopiec, ktorego jesienia oddajesz innej kobiecie? ;)

Depsia, Wusia, Braza - dzieki :-)

Gospodyni, no to czekamy na nowe foty :-) Jak mnie ma starcza pamiec nie myli, to konsekwentnie co roku cos sobie usprawniacie, upiekszacie i modernizujecie :yes: Super! :yes: A wrzesniowy "D-Day" coraz blizej :wave: Kreacje juz masz??? :popcorn:

Ambercia gratulki ogromne :) Najpierw wypij, potem prze-trzeźwiej , później pomyśl co... i zacznij się uczyć :)

Ha! Przyznaje, ze troche Tokaya skubnelam. :p I bardzo mi smakowal. Dzisiaj mam pol dnia lenistwa (mysle ze watkowej Gospodyni, to bardzo sie spodoba - wszak dzisiaj niedziela!!!) , a od jutra zaczynam kolejny etap dziobania. Nie mniej swietowanie (w skromny zakresie :lol2:) bylo :yes:

Zielsko nie zając... lepiej synusia dopieszczaj:yes:

Staram się, choć nie mam za wiele czasu, tylko tydzień...

No właśnie TAR-cia, moja trawa dzisiaj strasznie wyła ....

:jawdrop: A masz jakieś nagranie tego wycia...? :rolleyes: :popcorn:

Ooooo, skoro Synek do Mamusi przyjechal, to inne prace spokojnie moga poczekac! Wszak trzeba Dziecie odkarmic, zadbac i dopiescic! A czy to ten Chlopiec, ktorego jesienia oddajesz innej kobiecie? ;)

Depsia, Wusia, Braza - dzieki :-)

Gospodyni, no to czekamy na nowe foty :-) Jak mnie ma starcza pamiec nie myli, to konsekwentnie co roku cos sobie usprawniacie, upiekszacie i modernizujecie :yes: Super! :yes: A wrzesniowy "D-Day" coraz blizej :wave: Kreacje juz masz??? :popcorn:

Amberciu - to właśnie TEN chłopiec. :D

No i masz rację, staramy się co roku cos dodać, poprawić i upiększyć, bo uważamy, że nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej. ;)

Kreację? No coś Ty, przecie ja chudnę, jak kupię teraz, to będzie za duża!

Schudłam już 10 kg!!! :cool: :lol:

Mam nadzieję, że dzisiaj uda się wrzucić fotki zmian na bloga. ;)

Pawełku - jakbyś przyjechał, to by się szybciej i lepiej budowało z fachowym doradztwem, a tak to nie wiem, kiedy my tę wędzarnię postawimy, nie wiem... :p

...

Pawełku - jakbyś przyjechał, to by się szybciej i lepiej budowało z fachowym doradztwem, a tak to nie wiem, kiedy my tę wędzarnię postawimy, nie wiem... :p

... przyjechał bym, przyjechał conf12.gif... ale blush.gif mail2.gif

... dacie radę - jak zwykle - :) ...

... pisz w razie potrzeby

Edytowane przez Chef Paul

Depsia, bylam widzialam :yes: Mysle, ze goscie beda zachwyceni! Bardzo domowo, sielsko, wiejsko i bio :-) Czyli dokladnie tego czego sie szuka wybierajac odpoczynek w agrogospodarstwie :-) No i jakie pieknie widoki za oknem :yes: Az sie rozmarzylam ... fajnie tak siedziec, pic kawke, nigdzie sie nie spieszyc, nie gonic i widziec jak zielen "wchodzi" do pokoju :wiggle:

Oczywiscie ... Ale jestem malomadra ;) przeciez cokolwiek bys nie kupila na TEN dzien, to juz dawano w oversize by bylo ;) Mam jednak nadzieje, ze fason i kolor masz przemyslane :-) Wczoraj na slubie podziwialam jedna Mame w cudnej kreacji ... eleganckiej, stonowanej i tak pieknie odslanaiajcej fantastyczne nogi :yes: A jak te nogi wirowaly na parkiecie!!! No ja Ci mowie!!! :-)

A wiec chudnij i tancz!!! :yes: Normalnie MUSISZ wygladac olsniewajaco!!! :-)

BTW skoro Synek przyjechal to w domu swieto! Zostanie az do Tego dnia? Bo jesli tak to masz teraz czas pelnej radosci :-) Garnitur wybrany? Czy moze smoking? A moze frak? Samochod czy dorozka? No nic ze szczegolow nie zdradzasz :( I koniecznie zapodaj zdjecia kosciola ;) To takie moje zwichrowanie, bo uwielbiam stare, klimatyczne koscioly ... I fajnych, cieplych ksiezy w nich poslugujacych :yes:

Arni, nastepny bedzie z tego zakresu co Ci pisalam. Nic sie tutaj nie zmienilo. Natomiast w sierpniu musze sie przygotowac do stricte technicznego. I bedzie to pewnie cos z wirtualnych maszyn. Ale spoko ... moj mnie pewnie wezmie w obroty, wiec zle nie bedzie. Sam tez dziobie wiec u nas to chleb powszedni :lol2:

Ambercia... gdybym ja maiła taką pamięć jak TY... to bym wiedziała co... Bożesz... SKS normalnie... Jak tak pisałaś o tej pani z wesela... to aż chciałabym zobaczyć taką suknię... musiała być wyjątkowa, bo tyle ile Ty tego się naoglądasz, to pewnie masz już nieraz dosyć, i pewnie się powtarzają co chwilę te same kiecki.. a te wyjątkowe perełki są bardzo rzadko...

Arni, chyba jestem pozytywnie wrazliwa na fajnie ubrane kobiety. I nie aby to byla modelka, z powloczystym spojrzeniem i wieku dwudziestu kilku lat ;) Pani miala 4 z przodu i blizej jej bylo do 5, okragly, jabluszkowaty brzuszek i ... i te cudowne nogi :yes: Na szczescie kreacja na sile (jak to dzisiaj takie modne ;)) nie szukala u owej pani tali, sciskajac ja mocno brzusznym opasaniem, co to moze i talie wykroi, ale ilez przy tym u gory i na dole wyplynie :mad: I dlatego z takowymi zabiegami zupelnie sie nie zgadzam. A sukienka byla delikatna, lawendowa, konczaca sie przed zgrabnym kolankiem, a w okolicach troche za malych do brzuszka ramion "robila" delikatne bufki :yes: Bardzo urocza :yes:

Depsia, bylam widzialam :yes: Mysle, ze goscie beda zachwyceni! Bardzo domowo, sielsko, wiejsko i bio :-) Czyli dokladnie tego czego sie szuka wybierajac odpoczynek w agrogospodarstwie :-) No i jakie pieknie widoki za oknem :yes: Az sie rozmarzylam ... fajnie tak siedziec, pic kawke, nigdzie sie nie spieszyc, nie gonic i widziec jak zielen "wchodzi" do pokoju :wiggle:

Oczywiscie ... Ale jestem malomadra ;) przeciez cokolwiek bys nie kupila na TEN dzien, to juz dawano w oversize by bylo ;) Mam jednak nadzieje, ze fason i kolor masz przemyslane :-) Wczoraj na slubie podziwialam jedna Mame w cudnej kreacji ... eleganckiej, stonowanej i tak pieknie odslanaiajcej fantastyczne nogi :yes: A jak te nogi wirowaly na parkiecie!!! No ja Ci mowie!!! :-)

A wiec chudnij i tancz!!! :yes: Normalnie MUSISZ wygladac olsniewajaco!!! :-)

BTW skoro Synek przyjechal to w domu swieto! Zostanie az do Tego dnia? Bo jesli tak to masz teraz czas pelnej radosci :-) Garnitur wybrany? Czy moze smoking? A moze frak? Samochod czy dorozka? No nic ze szczegolow nie zdradzasz :( I koniecznie zapodaj zdjecia kosciola ;) To takie moje zwichrowanie, bo uwielbiam stare, klimatyczne koscioly ... I fajnych, cieplych ksiezy w nich poslugujacych :yes:

Arni, nastepny bedzie z tego zakresu co Ci pisalam. Nic sie tutaj nie zmienilo. Natomiast w sierpniu musze sie przygotowac do stricte technicznego. I bedzie to pewnie cos z wirtualnych maszyn. Ale spoko ... moj mnie pewnie wezmie w obroty, wiec zle nie bedzie. Sam tez dziobie wiec u nas to chleb powszedni :lol2:

Amberciu - jeszcze bladego pojęcia nie mam, co włoże, ale chyba zrobię tak jak zawsze - przeznaczę na to jeden dzień, oblecę co fajniejsze sklepy, poprzymierzam i kupię najlepszą, taką która zatuszuje co trzeba i podkreśli co trzeba! ;)

Synek niestety już jutro wyjeżdża, jest już zastępcą szefa i nie chcą go puszczać na tak długo, we wrześniu przyjedzie na całe dwa tygodnie.

Dzisiaj wyfasował czarny garnitur, buty od Lasockiego, koszulę i spinki, kamizelkę także, więc chyba ma już wszystko, co mu potrzebne. Pan w sklepie BARDZO kompetentny, sam wyszukujący ewntualne niedoskonałości kroju na szczupłej sylwetce dziecka, donoszący coraz to nowe rozmiarówki i fasony, potrafiący spokojnie poradzić i nienachalnie pomóc wybrać. Jesteśmy ogromnie zadowoleni z tych zakupów! Nasz portfel mniej. ;)

Przyszłam pokłonić się Gospodyni na medal! Pyszności są pod wydziałem zjadane i znikają w zawrotnym tempie.:yes:W związku z tym mam pytanie czy mogę otrzymać receptę na te dobra? Jeśli tak to gdzie szukać? Pozdrawiam:D

Witaj, Swojaczko kochana! :D

Dziękuję bardzo za miłe słowa, cieszę się, że smakowało, bo miałam duuuużą tremę!

Przepisy mozna znaleźć w TYCH WPISACH i następnych (trzeba kliknąć na napis "Starsze wpisy" pod spodem).

Smacznego!!! :lol:

Depesia, kusisz tymi pokoikami, oj kusisz :)

He he, ciekawe, czy kiedyś w końcu skuszę - byłoby święto wielkie u nas, oj byłoby... :lol:

Ledwiem żywa po tym lataniu za ubraniem Młodego, a jutro trzeba jechać zawieźć go na lotnisko. :(

Et, życie...

W sumie bardzo się cieszę, że udało nam się wszystko dzisiaj tak szybko i sprawnie załatwić, jestem naprawdę z nas dumna!

Kupił kto kiedy garnitur i całą resztę w ciągu godziny?

Bo my tak!

I zadowoleni jesteśmy, na czele z Młodym! :lol2: