Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

wróciłam z wesela i do siebie wróciłam, co by to nie oznaczało :) .........jest ok :)

grzybów w moim ogródku full wypas :) ...może wypas .....no może wypasiony .....jeden ......wypasły go robale ......ja nie zdążyłam , a szkoda ......miała być zupa ...w tym roku robale szybsze :) maślaków modrzewiowych nie jadły a kozaka dopadły marne glizdy :[

DePeSia śliczna suknia ....w porównaniu do młodej z ostatniej niedzieli, to jest debeściakówna ......tamtej młodej była biała przepasana czarnym kirem :o nie pytałam co młoda chciała podkreślić? tym ......już ładniejsze były statki w Szczecinie ....ale wesele udane

tak więc wróciłam ....zmieniłam coś w swoim życiu ...znaczy przestawiłam kanapę z lewa na prawo i ....czuję się dobrze , jest okey :)

a z Waszą nową modą nie mogę się nikak zgodzić ......bo gość w dom , Bóg w dom ...to Bóg tyż ma się zapowiadać ? ......koniec świata pani Popiołkowa !!!

Edytowane przez relek

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Relek, nie uważam zapowiadania się do kogoś za nową modę, zawsze tak robiłam, tzn. zawsze odkąd osiągnęłam wiek dojrzały, za lat młodych było mi rybka, wpadałam z tzw. "ulicy" do kumpeli i vice versacze. Jak napisała Osiczka, starzy przyjaciele mają u mnie "kredyt otwarty", moga w każdej chwili, ale nie wyobrażam sobie najścia ni z tego ni z owego przez kogoś, kogo znam mało albo choćby teraz przez sąsiada. Z jakiej racji? My home is my castle, jak mawiają Anglicy, a Pana Boga do tego nie mieszajmy:)

Sprawdziłam .... grzybów brak!!

Relek, nie uważam zapowiadania się do kogoś za nową modę, zawsze tak robiłam, tzn. zawsze odkąd osiągnęłam wiek dojrzały, za lat młodych było mi rybka, wpadałam z tzw. "ulicy" do kumpeli i vice versacze. Jak napisała Osiczka, starzy przyjaciele mają u mnie "kredyt otwarty", moga w każdej chwili, ale nie wyobrażam sobie najścia ni z tego ni z owego przez kogoś, kogo znam mało albo choćby teraz przez sąsiada. Z jakiej racji? My home is my castle, jak mawiają Anglicy, a Pana Boga do tego nie mieszajmy:)

Pod pierwszą częścią siem podpisujem ;)

Nad drugą ubolewam...:bash:

Bry! Cos jakby tropiki nastaly :eek::D:D:D

ja sie pytam gdzie? bo na pewno nie u nas;)chcialabym troche slonka a tu zaraz znowu na deszcz sie zbiera - no chyba ze to tropiki "pora deszczowa" zarazy, plesnie i grzyb grzybem w ogrodzie pogania:bash:

ja sie pytam gdzie? bo na pewno nie u nas;)chcialabym troche slonka a tu zaraz znowu na deszcz sie zbiera - no chyba ze to tropiki "pora deszczowa" zarazy, plesnie i grzyb grzybem w ogrodzie pogania:bash:

Tarcia naprawde, tak teraz jest u Was? U nas upaly. W nocy byla burza, ale od rana piekne slonko i upal prawie 28 stopienkow. Wczoraj bylo ponad 30 :D

No ale jak to jest? Susza zle, bo za sucho. Gdy pada, potem upal, potem pada i znowu slonce tez zle bo grzyby :eek:

u nas codziennie pada, wczoraj owszem sauna, duchota straszna, dzis w ciagu dnia w miare cieplo k. 22-23 st. ale parno a na noc i jutro znowu zapowiadaja opady. od 2,5 tygodnia deszcze codziennie. ja dzis sadzilam trawki i ziemia mokra strasznie, jak jesienia. potrzebuje troche suchych slonecznych dni. jedynie trawa rosnie jak oszalala. zeby to chociaz zrownowazone bylo. ale nie, jak susza to dluga a potem dluga fala deszczy. dupna ta pogoda.

a czemuż to nasze sarmackie tradycje jakieś Angliki wypierają ? czemuż to ja mam szklanki herbaty żałować nie zapowiedzianemu gościowi ? koleżanka opowiadała mi ,że do swojej teściowej we Francji też musi się zapowiadać i jak przyjdzie na herbatę , to dostanie tylko herbatę, a jak "mamusia" zaprosi na obiad, to obiad i wypierdatka ......;) nie jestem zwolenniczką takiego życia z harmonogramem i nie jestem zwolenniczką ugaszczania ....przyjdzie do mnie gość niezapowiadany dostanie to co akurat mam :) ważniejsza dla mnie jest możliwość rozmowy, pośmiania się ....po prostu bycia z innym człowiekiem

a co do Pana Boga, to powołałam się na treści starych haftowanych makatek, które kiedyś stroiły każdy prawie dom .....

(...)też nie lubię za bardzo, gdy ktoś mnie zaskakuje, ale są chwalebne wyjątki :yes:

To ani chybi, musi być o mnie yahoo.giftakaemotka.gif:psmilie3.gif

Relek, nie uważam zapowiadania się do kogoś za nową modę, zawsze tak robiłam, tzn. zawsze odkąd osiągnęłam wiek dojrzały, za lat młodych było mi rybka, wpadałam z tzw. "ulicy" do kumpeli i vice versacze.(...)

Starzejecie się dziewczęta, czy co...? :lol2::p:lol2: Relek, wygląda na to, że tylko my tu jesteśmy młodzieżą, albo... za duchem epoki nie nadążamy :rotfl:

Do mnie przyjeżdżajcie bez zapowiedzi - uwielbiam takie niespodzianki :D

Mam jednak zasadę - gdy ktoś wpada, jak to piszecie, "z partyzanta", to niech nie liczy na wystawną ucztę i na porzucenie wszystkich moich planów i obowiązków i oddanie mu się bez reszty. Jeśli tylko mam możliwość, to chętnie nakarmię i ugoszczę z honorami, ale jeśli traficie w zły dzień, to g075.gif.

Gdy ja jadę do kogoś, to również tego nie oczekuję i liczę się z możliwością usłyszenia: sorry, nie mam dzisiaj dla ciebie czasu.

Zasadniczo, to nawet wolałbym wpadać do znajomych znienacka, bo mam wówczas pewność, że nie spędzili połowy dnia na przygotowaniach.

Zapowiadane wizyty i wiążące się z tym często wystawne poczęstunki zapędziły już wielu w kozi róg - czujemy się w obowiązku zrewanżować jeszcze lepiej zaplanowaną ucztą, aż w końcu osiągamy kres możliwości finansowych lub kulinarnych;) i kontakty stają się coraz rzadsze.

Jadąc do kogoś, chcę po prostu go spotkać i pogadać. Wizyta przy szklance herbaty jest dla mnie równie udana jak przy stole uginającym się od rarytasów, o ile spotykam przyjazną, szczerą i otwartą osobę.

Ooo, jaka dyskusja ożywiona się rozwinęła! :D

Pozostanę przy swoim - nie przychodzi się do nikogo bez zapowiedzi w porze obiadu (zwłaszcza, że to ciotka, która wie, o jakich godzinach zazwyczaj jadamy).

I chętnie z ciotką pogadam i pośmieję się, ale jak drugą niedzielę z rzędu w sam czas obiadu wchodzi ciotka, to ...

To wolę, żeby wchodziła po obiedzie.

a coz ty bredzisz, wrzucilas info tydzien wczesniej a potem byl telefon? byl, wiec o co chodzi - zapowiedzialas sie:lol2:

Ot, mądrego to i dobrze posłuchać!

Na dodatek - to ja zapraszałam!

Yetuś - Ty to w ogóle chlubny wyjątek jesteś, wiesz przecie. ;)

Burza wczoraj wieczorem bardzo konkretna do nas przyszła.

Deszczu spadło tyle i z taką siłą, że naprawdę wzbudzało to w nas poważne obawy.

Wszyscyśmy stali w oknach, zastanawiając się, czy dach to wytrzyma. :o

Aż się boję iść na inspekcję do ogrodu, co tam się wydarzyło...

Dzisiaj mam dzień robienia wiśni!

Jak znajdę przyprawy właściwe, to zrobię trochę wiśni korzennych, może jeszcze odrobinkę dżemu.

Mniam! :D

nad ranem byla okropna burza, walilo jak przy bombardowaniu ;) i oczywiscie padalo, nie wyspalam sie okrutnie. a teraz standardowa pogoda: pochmurno i zaraz znowu lunie :mad:, zeszle lato bylo mokre, to tez na razie sie tak zapowiada. ide, bo zaraz zaczne sie wyrazac

A u nas gorrrrrrrrrąco i duszno... nosa z domu nie wystawiam:no:

A gości... hmmm... no miło jak się zapowiadają... a jak nie to dostaną kawę/herbatę i moje towarzystwo, to im musi wystarczyć. Generalnie to ja nie z Sasów... nawet zapowiadanym gościom stołu nie zastawiam po brzegi, no nie żeby przy paluszkach siedzieli;)... ale takie kotleciki, schabiki sryki i pierdyki to źle mi się kojarzą:). U mojej jednej ciotki to w środku nocy można jechać... na obiad:jawdrop:

Sama zawsze się zapowiadam, chyba, że do braciszka na kawę wpadam, ale wtedy nic więcej poza tą kawą nie oczekuję nie oczekuję:D

Tych wiśni to maluuutko, inna ciotka podzieliła się z nami swoimi, bo nasze drzewka to Dziadki parę lat temu jakichś dziczek nasadzili wkoło domu, nikt tego nawet nie przycina i wszyscy bardzo są zdziwieni - dlaczego nie ma wiśni nigdy?!

W każdym razie chyba kilka słoiczków korzennych powidełek wyjdzie, nie więcej. :(

Pożarło coś mnie na grządkach! :o :mad:

Mam chyba 7 śladów po ugryzieniach na nogach, wokół każdego duży odczyn alergiczny, czerwone toto, rozgrzane, swędzące jak szalone. :bash:

Sołtys u siebie dzisiaj odkrył jedno takie samo!

Nożeszkuffajegomać, nigdy takich świństw nie mieliśmy!

A teraz jak dzieci, wapienko żłopiemy i hydrocortyzonem się smarujemy.

Ale za to mamy znowu kosz kurek, Mojny nazbierał po południu.

Jutro będzie obiad! :D

Podwórko to mi znowu zarośnie jak busz jakiś, bo wcześniej latałam z dzieckiem i nie miałam czasu kosić, a teraz ciągle pada i trawa mokra i rosnąca jak szalona!

Na pociechę mam przynajmniej 3 fajne bluzeczki, które sobie ostatnio kupiłam. :cool:

Aaaa, coś Wam miałam pokazać, uśmiałam się do łez, zwłaszcza z tego w górnym prawym rogu:

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/523490_10151052969780783_1842781881_n.jpg

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Depsia, mam nadzieje ze to nie meszki :( Bo jesli tak, to wspolczuwam :( Nastepnym razem bryzgaj sie czyms skutecznym, to insekty zywic sie Toba nie beda ;)

Malo wisni, powiadasz ... nie za dobrze :( Ciekawe czy wisnie obrodza w tym roku. Mam obiecane wisniowe sloje w zalewie procentowej, w sam raz na Bozonarodzeniowe rozgrzewajace desery :D:D:D

Otrzepujace sie psiaki wczesniej widzialam! Fajowskie morduchny :D

Wlasnie rozpetala sie u nas burza ... ale grzmoty i blyski :eek: