Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Braza, jak ja Ci zazdroszczę...

u mnie 23 stopnie to w nocy jest i to po wieczornym deszczu... w dzień w cieniu 35 stopni w słońcu nie mam termometra, zresztą nie wiem czy by wytrzymał...

JAKAŚ MASAKRA AFRYKAŃSKA...:jawdrop:

o jak ja bym moje kostki wygrzala w tym sloncu a ciagle mokro zimno i wilgotno wrrrrrr

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie, nie, nie, GORĄCO i wilgotno! :(

Na Florydzie teraz tak samo mają, te burze też mają! :jawdrop:

Maxi - obiecuję, że w najbliższą niedzielę pokażę w końcu tego welcoma na zdjęciu, już mi wstyd... :oops:

Narobiłam zdjęć kwitnącym jak szalone liliowcom, to w niedzielę pokażę je na blogu, razem z innymi zjawiskami ogrodowymi. ;)

Boszsz, W Ośrodku Doradztwa Rolniczego zgłosili nas do jakiegośtamkonkursu i teraz jak ja mam skosić trawę po kolana, kiedy mokra i nijak nie chce dać się skosić?!

A za 5 dni jakąś komisję oglądającą chcą mi tutaj nasłać! :bash:

Wczoraj to sporo zrobiłam, a dzisiaj nijak nie mogę się zmobilizować...

Boszsz, W Ośrodku Doradztwa Rolniczego zgłosili nas do jakiegośtamkonkursu i teraz jak ja mam skosić trawę po kolana, kiedy mokra i nijak nie chce dać się skosić?!

A za 5 dni jakąś komisję oglądającą chcą mi tutaj nasłać! :bash:

Wczoraj to sporo zrobiłam, a dzisiaj nijak nie mogę się zmobilizować...

A ja mysle, ze to super sprawa! :yes: Byc moze przelozy sie na dodatkowa promocje i zazdrosne spojrzenia sasiadow i znajomych! A co!!! Jak gospodarstwo wzorcowe, to niech nagrodza, a Ty Gospodyni przygotuj wszystko niczym "panne na wydaniu" :wiggle: I koniecznie daj znac, co to za konkurs ... znaczy sie co beda oceniac, bo jesli zgrabne nozki Gospodyni, to pewnie wygrana macie juz w kieszeni! :wiggle:

Trzymam mocno kciuki za miejsce na pudle :hug:

Depsia, nie narzekaj na konkursy, bo to się zawszeć opłaca, zrób porzadek z trawą i pilnuj tylko, żeby ujęcia fotograficzne odpowiadały faktycznej urodzie miejsca!!!

Ja tam też chętnie uwolnię Cię od namiaru tych ziółek, czemu nie ...

Maxi - obiecuję, że w najbliższą niedzielę pokażę w końcu tego welcoma na zdjęciu, już mi wstyd... :oops:

Kochana, nie stresuj się, nie o to chodziło. Tak tylko zakończyłam dywagacje na temat Gość w dom;)

Ty lepiej coś wymyśl z tą nadwyżką ziołową. Ja jak Brazunia, biorę w ciemno:yes:

Buziaki:hug:

Zrób ją na jeżyka, w środku punck'a i będzie git;)

Braza, wczoraj małż przychodzi wieczorem do dom i mówi: A ty co, pankiem zostałaś? Siem zdziwiłam... ale grzecznie pytam o co komon? A małż na to: A bo przez cały trawnik irokeza zostawiłaś...

Sprawdziłam... rzeczywiście zostawiłam...:rotfl:

Dzisiaj nie w głowie mi konkurs - cały wieczór i w nocy ostro było, mamy uszkodzony dach, zalaną piwnicę.

Damy radę to opanować, ale trzeba walczyć, bardzo bym nie chciała, żeby dzisiaj lub jutro się to powtórzyło, bo dach może nie wytrzymać.

Trawę wczoraj skosiliśmy we dwójkę prawie całą w części gościnnej, ale nie oczekuję, że wygram, nasze gospodarstwo wciąż nie wygląda jeszcze tak, jak byśmy chcieli.

Przed nami jeszcze dużo pracy, więc na razie, skoro ODR tak bardzo chciał, to zgodziliśmy się, ale na nic nie liczę. :no:

Za jakieś 2-3 lata mam nadzieję, że będzie już wyglądało całkiem przyzwoicie!

No to idę, trzeba piwnicę suszyć.

Dziękuję, Dziewczynki, na razie jakoś dajemy radę,

Dach nad chałupą lekko uszkodzony przy kominie i zniknęły 3 gąsiory, poza tym jest ok.

W ganku leje się bardzo konkretnie, ale mam nadzieję, że jutro przyjedzie papa (dach nad gankiem jest kryty papą), to Sołtys naprawi jakoś.

Najgorzej z piwnicą, na razie zalana na jakieś 20 cm, ale u nas zawsze jest tyle wody, ile poziomu wód gruntowych, bo Niemiec zrobił piwnicę kładąc po prostu cegły na piachu :bash: więc woda podchodzi i tyle...

Teraz będziemy ją tam mieli pewnie długo i uparcie. :sick:

Niemniej burza już szłą, już się znowu szykowała, ale... popatrzyła na nas i poszła sobie.

Chyba uznała, że jesteśmy mało atrakcyjni jako rozrywka. ;)

Wczoraj lała taką ścianą wody i wiała z taka siłą, a nam tylko 3 gąsiory, dziura nad gankiem i piwnica, phi... :lol2:

Dzisiaj już nie mam siły, ale jutro napisze Wam, jakie zioła dzisiaj przygotowałam, jesli ktoś będzie chciał, to sobie zamówi, dobrze? :D

Buziaki, Dziewczynki! :hug:

Pawełku - no zaczekam, co mam nie zaczekać. ;)