Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam mieszane uczucia :) ....sukienka może ładna, ale.........jakaś leciwa ;) może tak ze dwa lata ;) ....zauważyłam w naszych stronach nową modę weselną , to juz nie strojne suknie z tafty a bardzo eleganckie kostiumiki czy sukienki lekko za kolana

nie mogę teraz znaleźć stosownego przykładu ale mogę zapodać na wzór coś podobnego choć myślałam jeszcze o większej elegancji

http://moda.allegro.pl/suknia-z-roza-rozmiar-48-i2488135581.html ....DePeSia , a dlaczego Ty chcesz teraz skryć te miesiące wyrzeczeń w tyle materiału ?

no powiedzmy , że coś takiego http://moda.allegro.pl/ShowItem2.php?item=2449432143&ars_source=ars&ars_socket_id=7&ars_rule_id=44

we warszawskim to już młodziutkie i stareńkie się tak ubierają ....prawie :) jak na uroczysty obiad a nie wesele tradycyjne w balowych sukniach,,,,

Edytowane przez relek

Kiedy ja mam takie wizytowe cudeńka.

A takiej z tafty, prawdziwie "balowej" nigdy nie miałam.

Postanowiłam więc, że skoro zawsze mi się marzyło, a mam jedyną w życiu okazję, żeby się naprawdę balowo ubrać, to wykorzystam ją! :p

Jeszcze pół roku temu nigdy bym jej nie zamówiła, bo wyglądałabym jak beza!

Teraz mam nadzieję, że będę wyglądać... ładnie! :lol:

Jeszcze pół roku temu nigdy bym jej nie zamówiła, bo wyglądałabym jak beza!

Teraz mam nadzieję, że będę wyglądać... ładnie! :lol:

Mysle, ze bedziesz! Fakt, odpowiedzialnosc na tesciowce ogromna, bo po PM to ona na rownie z mama PM powinna wygladac najpiekniej!!! Wszak wszystkie oczy raz na Mlodych a raz na ich Rodzicach beda!!! :wiggle:

Sukienka ladnie eksponuje ramiona i rece. Gospodyni pewnie hantalmi nie cwiczy, ale z uwagi na wieczna zajetosc rak (bicepsu i tricepsu, oraz przedramion) z pewnoscia na brak sprezystosci i jedrnosci w tych partiach narzekac nie moze! Dlatego fajny pomysl, wrecz strzal w dziesiatke aby wlasnie ta czesc (i pewnie obfity dekolt :oops: ) wyeksponowac :rolleyes:

A na koniec, marzenia sa po to aby je spelniac! :wiggle:

Fakt, na brak biustu narzekać nie mogę. :oops: :D

Sołtys też nie narzeka. :lol2:

Rączki są dość wyćwiczone, bo ciągle coś nimi robię, jak jeszcze zadbam trochę o skórę, ewentualnie nawet korektora i takich tam użyję dla wyrównania kolorytu, powinno być OK.

No i właśnie - marzenia są po to, żeby je spełniać! :D

Najpierw przymierzę, jak coś będzie nie tak, to jeszcze mam sporo czasu żeby odesłać i wybrać inną. :yes:

Gospodyni, jesli moge cos podpowiedziec to kup sobie ten preparat http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18676

Tylko nie zaden zamiennik, albo inne cudo tylko ten. Wczesniej wyprobuj i dopasuj kolor do karnacji (z pewnoscia kupisz ten spray w Super_pharm, byc moze w Rossmanie). Korektora (za ciezki, bedzie brudzil i sie "walkowal") nie uzywaj tylko ten spray. Na dekolt, ramiona, plecy ... tam gdzie bedzie widac. Bardzo delikatna warstewke. Bedzie cudnie, zobaczysz! Jak do mlodej i do Was przyjedzie wizazystka, to mozesz (gdyby byl upal) poprosic o prysniecie ramion, plecow, dekoltu i rzecz jasna twarzy fixatorem Kryolan! Czyni cuda na wiele godzin :-)

DPS-ia korzystam ostatnio namietnie z tych:

http://www.chefpaul.net/PdfKon/Grillowanie na miodowo.pdf

wczoraj zrobilam marynate miodowo musztardowa z przepisu na schab po florydzku (zamiast schabu byl indyk ale rownie smaczny) i na koniec glazura pomaranczowo-miodowa mniam, mniam :) przymierzam sie tez do przepisow na dania z wolowiny.

sukienka mi sie podoba, typowo balowa kiecka na wesele, ladnie ci bedzie kochana :)

relcia te co pokazalas z all ladne ale dla mnie to na jakies party oficjalno-biurowe lub wieczorne wyjscie do eleganckiej restauracji ale nie na wesele. ale moze ja sie nie znam:rolleyes: no i do takich to trzeba miec idealna figure bez zadnych faldek czy chocby drobnych waleczkow, plaska deska jak modelka. predzej juz ta z roza tez mi sie podoba a mam we wrzesniu tez wyjscie weselne wiec moze skorzystam.

Edytowane przez TAR

Ooo, Amberciu, wdzięcznam niezmiernie za cenną radę, na pewno poszukam!!! :hug:

Dziewczyny tam piszą, że nie spływa, nie brudzi ubrań - super! :D

Tarcia - chyba smaka mi narobiłaś, muszę Babcię namówić na jakieś grillowe wygibasy obiadowe. ;)

W końcu u Chefa przepisy, najlepsze bez dwóch zdań! :yes:

Uff, zrobiłam dzisiaj kilkanaście słoików borówki wieczorem, jutro zostaje drugie tyle do zrobienia.

I caaaaała duuuuża skrzynka kurek! :cool:

Część pójdzie do smażenia na masełku (o matko, jakie pyszności...), a ogromna większość to będą kurki w musztardzie. Mniam! :lol:

Nogi to całkiem w doopę weszły - zrobiłam dzisiaj resztę borówek z pomarańczami (prawie 20 słoików) i 44 słoiki kurek.

Po prostu padam z nóg!

Po drodze dwa prania, pomalowałam też starą wirówkę do śmietany, posłuzy jako kwietnik.

Imadło Sołtysowe po drodze też pomalowałam hammeritem.

Całe szczęście, że jutro niedziela!

Kurka to fajny grzybek. Smażysz z jajecznicą, jesz jajka a kurka dalej jak nowa, no to gotujesz - nadal nowiutka.. itd

Kiedyś jadałam, potem mi przeszlo, jadam tylko pieczarki hodowlane.

Anta, suknia ładna ale zamiast szala popatrz sobie na jakieś bolerko może. W końcu świekra powinna troszkę dostojności mieć ;)

Szal ułożę poziomo wokół ramion, tak się nim owinę i zepnę jakąś ładną broszką - taki mam chytry plan.

Nie chcę świecić biustem i ramionami, mogę najwyżej ręce pokazać... ;)

Kurki to ja baaardzo lubię smazone na masle, z cebulką. Mniam! :D

Własnie dzisiaj na obiad były, ooojjj, jakie dobre...

Ja tez urobiona jestem dzisiaj po kokarde :rolleyes: Ale pogoda byla cudna i wszystko udalo sie fantastycznie :wiggle:

Depsia, szal jest extra ale nie spinaj go z przodu, tylko luzno pusc na ramionach a konce poprowadz do tylu. Nie wiem, czy jasno tlumacze, ale niewidoczne podpiecie szala powinno byc na plecach. Sie tak teraz nosi takie cuda :rolleyes:

Jesli nie bardzo z moim tlumaczeniem, to moze jakas fote podesle :wiggle: