Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

(...)PAJĄK IM WLAZŁ DO POKOJU!!!

No to przyszły na skargę...

Tak bez pukania ?

To trzeba ustalić, bo albo musisz zgłosić napad na komendzie, albo obciążyć gości kosztami za "dzikiego lokatora" :roll:

DePSia, co to jest:

http://img198.imageshack.us/img198/746/1007831d.jpg

...i to:

http://img560.imageshack.us/img560/2964/1007832h.jpg

Drugie zdjęcie sprópuję dziś powtórzyć, bo robione było o zmierzchu i widzę, że niezbyt czytelne...

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oooo, to to, bardzo mi się podoba inicjatywa skasowania gości za dzikiego lokatora! :rotfl:

Pierwsza roślinka to bez wątpienia oregano, wysusz i używaj do kuchni, najlepiej podobnie jak majeranku i ziół prowansalskich. :yes:

Jak przytniesz, to zachęcisz do lepszego rozkrzewiania się.

Czekam na lepszą fotkę drugiego. :D

Sołtys zdecydował, że jednak skasuje gości za nielegalnych lokatorów, właśnie wszedł... :lol2:

Pętając się po forum, na takie dictum trafiłam:

"Apropo jajek to z akademickich zrodel wiem ze lepiej ich nie myc bo przez mikro pory w skorupce wciera sie zanieczyszczenia do srodka jajeczka" :rotfl:

Ręce też myć przestanę, a co! :rotfl:

No - jak mu powiem, że chcesz mu jajka w marynatę dać... :rotfl:

Chyba nie zaryzykuję, żeby nie mył, kurde... :rotfl:

Buuu, jutro mój Sołtys z Babcią na imprezę rodzinną jadą, a ja muszę zostać, trzeba Gościom ugotować i podać jakiś rosół i jakiegoś kuraka... :(

Jak ja nie lubię gotować!!!

z tymi jajkami to słyszałam, ale inaczej. Że ich się nie myje jak się je trzyma tylko przed zjedzeniem. Bo jak się umyje i włoży do lodówki, to się szybko psują.. Taka mądrość ludowa.

A mi do pokoju wlazła swołocz jakowaś, której nazwać się nawet nie da, bo nie znam jegomościa. Jest dość duży, czarny i ma qurna jakieś czułki .... UFO czy robal, jak myślicie ....?

No, to się poskarżyłam i spadam!!!

Gumniaczki mioł??? Czy boso był???

Jak gumniaczki to ufo jak bez to robal...:rotfl::rotfl::rotfl:

z tymi jajkami to słyszałam, ale inaczej. Że ich się nie myje jak się je trzyma tylko przed zjedzeniem. Bo jak się umyje i włoży do lodówki, to się szybko psują.. Taka mądrość ludowa.

A to akurat prawda, myjąc wcześniej zbierasz z jajka całą warstwę ochronną na skorupce (nie wiem, co ma tam, ale jakieś "coś" ma) i ono zaraz się psuje.

Dlatego mycie a i owszem, obowiązkowo, nawet parzenie, ale bezpośrednio przed użyciem. :yes:

a to oregano to takie już zakwitnięte się nadaje do suszenia???... bo mam:p

No pewnie, że nadaje, susz i tyle!

A mi do pokoju wlazła swołocz jakowaś, której nazwać się nawet nie da, bo nie znam jegomościa. Jest dość duży, czarny i ma qurna jakieś czułki .... UFO czy robal, jak myślicie ....?

No, to się poskarżyłam i spadam!!!

A to nie on czasem zaraził Ci komputra???

Gumniaczki mioł??? Czy boso był???

Jak gumniaczki to ufo jak bez to robal...:rotfl::rotfl::rotfl:

Popatrz, jak to człowiek całe życie się uczy... :o

Zapamiętać muszę, teraz będę umiała odróżnić! :D

Gumioczków nie miał, znaczy się robal!!

Teraz to i ja mądra jestem, do tej pory też nie odróżniałam!

W ogrodzie mam wiecheć oregano .. matko, chyba, zawsze zapominam, co to mi moja sąsiadka dała .... Ale chyba nie chce mi się suszyć ...

A jak uschnie to listki obkruszyć? bo kwiatki to chyba nie... ja nie kumata w ziołach:rolleyes::oops:

Listki i kwiatki w sumie też możesz, jak najbardziej jadalne i aromatyczne są. Następnym razem ścinaj do suszenia na samym początku kwitnienia, tak się powinno robić, bo wtedy największa koncentracja olejków eterycznych w ziołach. :yes:

jak o ziolach to i ja dopytam ;)

Gdzies sie natknelam na info, aby stozki wzrostu przycinac i wtedy ziolo bedzie sie rozrastac na szerokosci. Logiczne, ale czy to dziala u wszystkich? Byliny i jednoroczne? No i czy taki myk mozna z powodzeniem zastosowac w doniczkach? :rolleyes:

Tak na wszystkie! ;) Im niżej i wcześniej przytniesz, tym lepiej i foremniej rozkrzewiać się będzie. Potem mozna jeszcze poprawiać, po miesiącu znowu np. trochę przyciąć. :)

No to teraz ja zapytam: lakier do pazurów w jakimś chłodnym kolorze powinnam do tej kiecki czy żywo czerwony...? :oops:

Gumioczków nie miał, znaczy się robal!!

Teraz to i ja mądra jestem, do tej pory też nie odróżniałam!

W ogrodzie mam wiecheć oregano .. matko, chyba, zawsze zapominam, co to mi moja sąsiadka dała .... Ale chyba nie chce mi się suszyć ...

No to płać w sklepie, stać Cię przecie! :rotfl:

idzie ,idzie,idzie .....idzie UPAŁ :p........:bash:

A żebyś Ty złym prorokiem była! :mad:

jak to idzie, był i już ma sobie pójść..

Jadę na urlop, ciekawe jak będzie :)

Akurat, pójść...

To zobacz sobie na prognozę dwutygodniową. :evil:

I gdzie w końcu jedziesz?

I czy z namiotem w końcu jedziesz czy do domków?

I czy Zuza zachwycona jest...? :rotfl: