Yeti 04.08.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (...)PAJĄK IM WLAZŁ DO POKOJU!!! No to przyszły na skargę... Tak bez pukania ? To trzeba ustalić, bo albo musisz zgłosić napad na komendzie, albo obciążyć gości kosztami za "dzikiego lokatora" DePSia, co to jest: http://img198.imageshack.us/img198/746/1007831d.jpg ...i to: http://img560.imageshack.us/img560/2964/1007832h.jpg Drugie zdjęcie sprópuję dziś powtórzyć, bo robione było o zmierzchu i widzę, że niezbyt czytelne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.08.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Trzeba było zapach sfotografować to chyba oregano... też mam takie coś, dużo motyli do tego cosia przylatyje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2012 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Oooo, to to, bardzo mi się podoba inicjatywa skasowania gości za dzikiego lokatora! Pierwsza roślinka to bez wątpienia oregano, wysusz i używaj do kuchni, najlepiej podobnie jak majeranku i ziół prowansalskich. Jak przytniesz, to zachęcisz do lepszego rozkrzewiania się. Czekam na lepszą fotkę drugiego. Sołtys zdecydował, że jednak skasuje gości za nielegalnych lokatorów, właśnie wszedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2012 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Pętając się po forum, na takie dictum trafiłam: "Apropo jajek to z akademickich zrodel wiem ze lepiej ich nie myc bo przez mikro pory w skorupce wciera sie zanieczyszczenia do srodka jajeczka" Ręce też myć przestanę, a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 04.08.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 i Sołtysowi rzuć dyskretnie , co by nie mył :lol2:bo se biedy narobi :rotfl:nawciera se zanieczyszczeń i czym to potem ?....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.08.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 no jak czym w marynatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 No - jak mu powiem, że chcesz mu jajka w marynatę dać... Chyba nie zaryzykuję, żeby nie mył, kurde... Buuu, jutro mój Sołtys z Babcią na imprezę rodzinną jadą, a ja muszę zostać, trzeba Gościom ugotować i podać jakiś rosół i jakiegoś kuraka... Jak ja nie lubię gotować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.08.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 spoko DPS-ia ja mam głupawkę z przerobienia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.08.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 z tymi jajkami to słyszałam, ale inaczej. Że ich się nie myje jak się je trzyma tylko przed zjedzeniem. Bo jak się umyje i włoży do lodówki, to się szybko psują.. Taka mądrość ludowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.08.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 No jak na imprezę jedzie to niech i nie myje... tylko potem przed użyciem umyj:rotfl: a to oregano to takie już zakwitnięte się nadaje do suszenia???... bo mam:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.08.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 A mi do pokoju wlazła swołocz jakowaś, której nazwać się nawet nie da, bo nie znam jegomościa. Jest dość duży, czarny i ma qurna jakieś czułki .... UFO czy robal, jak myślicie ....?No, to się poskarżyłam i spadam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 04.08.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 A mi do pokoju wlazła swołocz jakowaś, której nazwać się nawet nie da, bo nie znam jegomościa. Jest dość duży, czarny i ma qurna jakieś czułki .... UFO czy robal, jak myślicie ....? No, to się poskarżyłam i spadam!!! Gumniaczki mioł??? Czy boso był??? Jak gumniaczki to ufo jak bez to robal...:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.08.2012 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 z tymi jajkami to słyszałam, ale inaczej. Że ich się nie myje jak się je trzyma tylko przed zjedzeniem. Bo jak się umyje i włoży do lodówki, to się szybko psują.. Taka mądrość ludowa. A to akurat prawda, myjąc wcześniej zbierasz z jajka całą warstwę ochronną na skorupce (nie wiem, co ma tam, ale jakieś "coś" ma) i ono zaraz się psuje. Dlatego mycie a i owszem, obowiązkowo, nawet parzenie, ale bezpośrednio przed użyciem. a to oregano to takie już zakwitnięte się nadaje do suszenia???... bo mam:p No pewnie, że nadaje, susz i tyle! A mi do pokoju wlazła swołocz jakowaś, której nazwać się nawet nie da, bo nie znam jegomościa. Jest dość duży, czarny i ma qurna jakieś czułki .... UFO czy robal, jak myślicie ....? No, to się poskarżyłam i spadam!!! A to nie on czasem zaraził Ci komputra??? Gumniaczki mioł??? Czy boso był??? Jak gumniaczki to ufo jak bez to robal...:rotfl: Popatrz, jak to człowiek całe życie się uczy... Zapamiętać muszę, teraz będę umiała odróżnić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 05.08.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 A jak uschnie to listki obkruszyć? bo kwiatki to chyba nie... ja nie kumata w ziołach:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.08.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 jak o ziolach to i ja dopytam Gdzies sie natknelam na info, aby stozki wzrostu przycinac i wtedy ziolo bedzie sie rozrastac na szerokosci. Logiczne, ale czy to dziala u wszystkich? Byliny i jednoroczne? No i czy taki myk mozna z powodzeniem zastosowac w doniczkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.08.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Gumioczków nie miał, znaczy się robal!! Teraz to i ja mądra jestem, do tej pory też nie odróżniałam! W ogrodzie mam wiecheć oregano .. matko, chyba, zawsze zapominam, co to mi moja sąsiadka dała .... Ale chyba nie chce mi się suszyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 05.08.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 idzie ,idzie,idzie .....idzie UPAŁ ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.08.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 jak to idzie, był i już ma sobie pójść.. Jadę na urlop, ciekawe jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.08.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 A jak uschnie to listki obkruszyć? bo kwiatki to chyba nie... ja nie kumata w ziołach:rolleyes: Listki i kwiatki w sumie też możesz, jak najbardziej jadalne i aromatyczne są. Następnym razem ścinaj do suszenia na samym początku kwitnienia, tak się powinno robić, bo wtedy największa koncentracja olejków eterycznych w ziołach. jak o ziolach to i ja dopytam Gdzies sie natknelam na info, aby stozki wzrostu przycinac i wtedy ziolo bedzie sie rozrastac na szerokosci. Logiczne, ale czy to dziala u wszystkich? Byliny i jednoroczne? No i czy taki myk mozna z powodzeniem zastosowac w doniczkach? Tak na wszystkie! Im niżej i wcześniej przytniesz, tym lepiej i foremniej rozkrzewiać się będzie. Potem mozna jeszcze poprawiać, po miesiącu znowu np. trochę przyciąć. No to teraz ja zapytam: lakier do pazurów w jakimś chłodnym kolorze powinnam do tej kiecki czy żywo czerwony...? Gumioczków nie miał, znaczy się robal!! Teraz to i ja mądra jestem, do tej pory też nie odróżniałam! W ogrodzie mam wiecheć oregano .. matko, chyba, zawsze zapominam, co to mi moja sąsiadka dała .... Ale chyba nie chce mi się suszyć ... No to płać w sklepie, stać Cię przecie! idzie ,idzie,idzie .....idzie UPAŁ ........ A żebyś Ty złym prorokiem była! jak to idzie, był i już ma sobie pójść.. Jadę na urlop, ciekawe jak będzie Akurat, pójść... To zobacz sobie na prognozę dwutygodniową. I gdzie w końcu jedziesz? I czy z namiotem w końcu jedziesz czy do domków? I czy Zuza zachwycona jest...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 05.08.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 (edytowane) tia? to czemu mi wszędzie pokazuje ,ze jutro u mnie 34 st? nie cierpie upału i ani jednej chmurecki jade na termy a u Ciebie to ma byc tylko 28 st i o 11 deszcz ....abo burza Edytowane 5 Sierpnia 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts