Agduś 31.03.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 moge sprobowac , co mi zalezy Mowi sie "a co mi zwisa " i powiewa A jeszcze można: "furczy mi to" albo: tera mnie to wali bo jestem na fali albo: teraz to mi to lotto heloł Dawniej mówiło się "wisi zwiędłym kalafiorem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.03.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 moge sprobowac , co mi zalezy Mowi sie "a co mi zwisa " i powiewa A jeszcze można: "furczy mi to" albo: tera mnie to wali bo jestem na fali albo: teraz to mi to lotto heloł Dawniej mówiło się "wisi zwiędłym kalafiorem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.03.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Depsiu, Pamietasz moje chwaszczory? Zbliza sie czas konfrontacji z problemem Bylam w ogrodniczym, ale troche sie tam czuje jak dziecko we mgle ... sama wiesz, jak jedyne co sie hodowalo to plesniaka na biologie Mam wiec pytanie: w jakie narzedza sie uzbroic? W garazu mam jedne grabie, jeden szpadel - nowka sztuka i jedna lopate plastikowa do odsniezania ... ale ta chyba sie nie przyda Mam nawet podkaszarke ... jeszcze zafoliowana w pudelku Co jeszcze kupic, aby bylo latwiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.03.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Amber Na pewno to Ty popros swojego , zeby zdjecie Ci zrobil w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.03.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Amber Na pewno to Ty popros swojego , zeby zdjecie Ci zrobil w trakcie Jak nic bedzie ku pamieci Moja mama tez takie sobie zamowila Dzisiaj stwierdzila, ze i tak sie skonczy na trawniku w rolkach i jakims przystojnym ogrodniku Ale poki co musze cos z chwastowym wrzodem na tylku znaczy sie na dzialce zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2008 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Cześć, dziewczęta, spróbuję Wam pomóc. Frosia - to z pewnością wierzba mandżurska. Wsadzić możesz, ale poczekaj i potrzymaj w wazonie, aż będzie miała na tyle duże korzenie, żeby "obsłużyły" tę zieloną górę. Po wsadzeniu podlewaj bez litości, niech ma naprawdę mokro co najmniej przez pół roku, żeby się korzenie dobrze rozwinęły i żeby się wzmocniła. Mam na podwórku śliczne młode drzewko w taki właśnie sposób wyhodowane, z wielkanocnej gałęzi. Potem to już wg uznania, bo wierzba ma tendencję do przewisających długich gałęzi, musisz ją sobie prowadzić cięciem. Ja podcięłam całkiem najniższe gałązki, te wyższe ustawiam pionowo i za[platam o siebie, jak warkocze albo podobnie, żeby mi za wcześnie nie zwisała, bo nie chcę. Ludziom często podobają się jednak takie zwisające, więc to kwestia indywidualna. Listki załatw, jakoś może się uda je posadzić. Amber - najważniejsze wg mnie narzędzia do ręcznej walki z chwastami to motyczki, tzw. dziabki, czyli metalowy prostokąt jakieś 5 x 10 do 15 cm na kiju i dłuższym ostrzem tego narzędzia doskonale się wycina i wyciąga chwasty. Im dłuższy jest ten dłuższy bok prostokąta, tym większy zasięg rażenia ma się jednorazowo. Przydałyby Ci się też zapewne tzw. pazurki - narzędzie o kształcie mini grabek lub kurzej łapki - takie rozcapierzone metalowe pazury, doskonałe do wyciągania z ziemi upartych korzeni, zwłaszcza różnych kłączy, np perzu. Grabie koniecznie. trzeba przecież potem wyrównać teren. Warto też nabyć drogą kupna nakolanniki - jak człowiek się zmęczy, to te drobniejsze chwaściory zaczyna wyciągać klęcząc na czterech, to się bardzo źle potem odbija na kolanach, puchną i bolą kilka dni. No i w sumie to jest wszystko czego Ci trzeba. 1950 - prawie zgadłeś, do południa pelargonie rozmnażałam i przesadzałam, potem to już jechać musiałam do pracy. Dzień dobry wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.04.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Jak nic bedzie ku pamieci Ku pamieci lub kupa smiechu. Miej sie na bacznosci. Dpsia do nas przyjezdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.04.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 dzieki depeesia za wyczerpujaca odpowiedz musze sie kiedys przy okazji przypatrzyc tej twojej mandzurskiej pozdrawiam, caluje i......spadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.04.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Przywitam się popołudniowo i chyba się wezmę za odkurzanie ... widzi mi się, co sierść w powietrzu wisi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 01.04.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Przybiegłam się przywitać, zaległości w czytaniu nadrobiłam, serdecznie wszystkich pozdrawiam i życzę miłego, słonecznego popołudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2008 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Jak nic bedzie ku pamieci Ku pamieci lub kupa smiechu. Miej sie na bacznosci. Dpsia do nas przyjezdza Ano w końcu zwizytuję te warszawskie włości. Ja wiem, że u Was pięknie, to i na zachwyty się szykuję. Kieckę muszę nową kupić a może i do fryzjera pójść. No jak ja będę przy Was wyglądała? Muszę się jak Solejukowa narychtować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.04.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 No jak ja będę przy Was wyglądała? Jak pani z miasta , ja to czasem wygladam , ze az wstyd .Jak sie pozniej podrychtuje to mnie nie poznaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 01.04.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 No jak ja będę przy Was wyglądała? jak przez okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2008 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 No jak ja będę przy Was wyglądała? jak przez okno Czy Pan mnie obraża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 01.04.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 ależ skąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.04.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Czy Pan mnie obraża? On juz taki jest upierdliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.04.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Jestem, jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 01.04.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Czy Pan mnie obraża? On juz taki jest upierdliwy te typy tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 02.04.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Czy Pan mnie obraża? On juz taki jest upierdliwy te typy tak mają ludzie z B. takie juz som Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 02.04.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 ja, dziołcha mosz recht Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts