Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Depsia, dzisiaj przycielam bazylie i oregano. Normalnie tak krotko ze tylko trzy listki zostaly :rolleyes: Teraz sie troche martwie, czy nie za krotko :o Pewnie okaze sie "w praniu" ... Niestety wychodzi brak doswiadczenia ...

Wczesniej zjedzone rosliny ;) wyrzucalam i hodowalam kolejne. Moze takie przycinanie da im dluzszy zywot? :rolleyes:

Oczywiście, że da im dłuższy żywot, tylko zadbaj, żeby teraz nie przeschły i powinno być wszystko ok, choć oczywiście odbudowanie zielonej masy zajmie im nieco czasu... ;)

no na tem rysunku to ja :rotfl::rotfl:właśnie wyszłam z baseniku :)i się suszę......ale u mnie jest 22-ga

no ja taki wiśniowy znalazła http://allegro.pl/opi-lakier-a34-quarter-of-a-cent-cheery-i2544082174.html :)

ups , a gdzieś go zgubiłam......tamten za 15 zł :rolleyes:był......choć jak się nie zna dokładnie koloru sukni , to można nie trafić :)

DePeSia Ty elegancji to się naum w TVR ;)tam pokazują wesele Wiśniewskiego ......tam to dopiero była elegancja :jawdrop:http://forum.muratordom.pl/images/smilies/rotfl.gifcelebryci pokazali

Edytowane przez relek

Oczywiście, że da im dłuższy żywot, tylko zadbaj, żeby teraz nie przeschły i powinno być wszystko ok, choć oczywiście odbudowanie zielonej masy zajmie im nieco czasu... ;)

dzieki! Bede pamietac aby nie zasuszyc :-) Maja dobry drenaz wiec w upaly podlewam nawet dwa razy dziennie :-)

Przyznam, ze od swiezych ziol to sie chyba uzaleznilismy ;) Niemal codziennie na kolacja mozemy jesc mozarelle, pomidorki i siekana bazylie :rolleyes: A ostatni obiadek z kurkowej tarty i rozmarynu to byla absolutna rozkosz :-) No i hektolitry wody z lemonka i listkami miety :rolleyes: Takie proste rzeczy, a tak ciesza :wiggle:

Zrobiłem poprawkę:

http://img707.imageshack.us/img707/3153/1007839w.jpg

http://img831.imageshack.us/img831/3830/1007841.jpg

Prawdę mówiąc, to ja zawsze myślałem, że wiem co to za zielsko (nie powiem, żeby nie sugerować;)), ale te listki wydały mi się całkiem podobne do twojego oregano... zapach chyba tylko jednak nie ten :rolleyes:

no na tem rysunku to ja :rotfl::rotfl:właśnie wyszłam z baseniku :)i się suszę......ale u mnie jest 22-ga

no ja taki wiśniowy znalazła http://allegro.pl/opi-lakier-a34-quarter-of-a-cent-cheery-i2544082174.html :)

ups , a gdzieś go zgubiłam......tamten za 15 zł :rolleyes:był......choć jak się nie zna dokładnie koloru sukni , to można nie trafić :)

DePeSia Ty elegancji to się naum w TVR ;)tam pokazują wesele Wiśniewskiego ......tam to dopiero była elegancja :jawdrop::rotfl:celebryci pokazali

Pojechałam dzisiaj jeszcze do mniejszego miasta i nabyłam lakiery różne, śliwkowy nawet też!

Zrobię Wam potem w niedzielę zdjęcia i przeprowadzimy radę wspólnoty, które najlepsze! :lol:

Przyznam, ze od swiezych ziol to sie chyba uzaleznilismy ;) Niemal codziennie na kolacja mozemy jesc mozarelle, pomidorki i siekana bazylie :rolleyes: A ostatni obiadek z kurkowej tarty i rozmarynu to byla absolutna rozkosz :-) No i hektolitry wody z lemonka i listkami miety :rolleyes: Takie proste rzeczy, a tak ciesza :wiggle:

To prawda, świeże zioła, mniam...

Gościom też często taką wodę do popicia obiadu podaję, a grzybki z rozmarynem to wiesz, że nawet w słoiki robię. :yes:

Mniam! :D

nio :)dopóki sie człowiek nie naczyta ,że mozzarella z pomidorami be
:o

A gdzieś Ty takie rewelacje znalazła?!

Zrobiłem poprawkę:

http://img707.imageshack.us/img707/3153/1007839w.jpg

http://img831.imageshack.us/img831/3830/1007841.jpg

Prawdę mówiąc, to ja zawsze myślałem, że wiem co to za zielsko (nie powiem, żeby nie sugerować;)), ale te listki wydały mi się całkiem podobne do twojego oregano... zapach chyba tylko jednak nie ten :rolleyes:

Przyznam, że zdjęcie nie mówi, co to jest...

Wygląda jak jakaś odmiana oregano, zapachu w lapku brak, więc trudno stwierdzić... :rolleyes:

ze szlaucha nie leci odstana woda

w nocy polało i pooooooooowiało:evil:

połamało pomidory coś koło 10 krzoków,

za dużo nawiązało i porosło to tyczki nie wytrzymały naporu wichury :eek:

Ojejej... :(

No to masz szkód co niemiara, kurde...

Tyle pracy, tyle czasu...! :(

Ech, ta głupia pogoda! :mad:

U nas z kolei jak zwykle - deszczu ani kropli!!! :evil:

Głupie słońce!!! :evil:

u mnie padało od 1 w nocy do 8 :) troszku wieje .....

a tio z pomidorem to ja wiem gdzie znalazłam - tu :) http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/Zdrowa-dieta-szkodliwe-polaczenia-potraw-i-skladnikow_35786.html to pamiętam :D

choć zastanawiałam się kto to wymyślił :eek:

ale teraz główkuję gdzie ja spotkała się ze prostym sposobem wykonania pułapki na muszki owocówki ...skutecznym ...i za cholerę nie pamiętam :bash:

No jakoś... nie chce mi się wierzyć, że to takie szkodliwe, te pomidory z twarogiem!

Na muszki owocówki mam taka kupioną pułapkę: ma kształt kuli, odkręca się w połowe wysokości, na wieczku ma 2 bardzo malutkie otwory.

Odkręcasz, wkładasz jakieś podgniłe jabłuszko na przykład, zakręcasz.

Włażą i nie potrafią wyleźć.

Może sama coś wykombinujesz podobnego...?

No jakoś... nie chce mi się wierzyć, że to takie szkodliwe, te pomidory z twarogiem!

DPS-iu ale tam napisane ze szkodliwe jak stosujesz takie polaczenia jako diete przez kilka tygodni. kiedy zjesz od czasu do czasu to zaden problem - a sa przeciez pyszne. w ogole mi sie wydaje ze w tym artykule szkodliwe zwiazki z polaczen potraw opisuja tylko kiedy stosujesz je non stop.

no bo sama powiedz kto przy zdrowych zmyslach wcina codziennie wolowine i chla czerwone wino ;) :lol2:

Az po swiecie zaczelam szukac tomatoes + curd cheese/cheese i zagramanica nie straszy takimi bzdetami ;)

BTW nie mniej przy problemech ze stawami i artretyzmie rzeczywiscie eliminuje sie zarowno pomidory jak i ser/twarog. Same w sobie nie sa wskazane z tym, ze nie wiem w jakich ilosciach i jak czesto podawane. Wszak staw to nie zoladek, wiec sila oddzialywania substancji jakby mniejsza :stirthepot:

Gospodyni, bedziesz z lakierow zadowolona :yes: A tymianek tez przycinam? Bo on taki watly i chyba juz nic mi wiecej nie wyrosnie, jesli go zjadalam tak ze tylko pare galazek zostalo? :eek::D

Jamles, widzialam dzisiaj foty i filmiki z terenow, ktore nawiedzila wichura ... Straszne ... normalnie 15 minut i wsi z domami, samochodami i sadem nie ma :( Pomidorow szkoda, ale dobrze ze Wam innej krzywdy nie zrobilo ...

dzieki Slonko! Tak zrobie i bede czekac cierpliwie co wyrosnie ;) Do tej pory, gdy "zjedlismy doniczke" wyrzucalam wszystko i nowe rosliny hodowalam ... Moze da sie jakos inaczej :cool: Nie mam wiedzy, wiec ide za dobrymi radami :yes: Co ciekawe najlepsze jakosciowo nasiona kupowalam w ... Biedronce! Zawsze wyrastaly i byly niesamowicie tanie. Ale ostatnio znikly i nie ma tam juz moich ulubionych nasionek :bash:

Dzisiaj znowu byl wloski ser, pomidory, oliwki i bazylia :-) Mowilam, ze sie uzaleznilam :stirthepot: A na obiad mielone, drobiowe bez panierki, grillowane z ogromna iloscia zerwanego tymianku :yes: