DPS 06.08.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Rad co do pielęgnacji rąk posłucham solennie, dziękuję. I rady ze zdjęciami też - to dobry pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.08.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Depsia, dzisiaj przycielam bazylie i oregano. Normalnie tak krotko ze tylko trzy listki zostaly Teraz sie troche martwie, czy nie za krotko Pewnie okaze sie "w praniu" ... Niestety wychodzi brak doswiadczenia ... Wczesniej zjedzone rosliny wyrzucalam i hodowalam kolejne. Moze takie przycinanie da im dluzszy zywot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.08.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Oczywiście, że da im dłuższy żywot, tylko zadbaj, żeby teraz nie przeschły i powinno być wszystko ok, choć oczywiście odbudowanie zielonej masy zajmie im nieco czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 06.08.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) no na tem rysunku to ja :rotfl:właśnie wyszłam z baseniku :)i się suszę......ale u mnie jest 22-ga no ja taki wiśniowy znalazła http://allegro.pl/opi-lakier-a34-quarter-of-a-cent-cheery-i2544082174.html ups , a gdzieś go zgubiłam......tamten za 15 zł :rolleyes:był......choć jak się nie zna dokładnie koloru sukni , to można nie trafić DePeSia Ty elegancji to się naum w TVR ;)tam pokazują wesele Wiśniewskiego ......tam to dopiero była elegancja http://forum.muratordom.pl/images/smilies/rotfl.gifcelebryci pokazali Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.08.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Oczywiście, że da im dłuższy żywot, tylko zadbaj, żeby teraz nie przeschły i powinno być wszystko ok, choć oczywiście odbudowanie zielonej masy zajmie im nieco czasu... dzieki! Bede pamietac aby nie zasuszyc Maja dobry drenaz wiec w upaly podlewam nawet dwa razy dziennie Przyznam, ze od swiezych ziol to sie chyba uzaleznilismy Niemal codziennie na kolacja mozemy jesc mozarelle, pomidorki i siekana bazylie A ostatni obiadek z kurkowej tarty i rozmarynu to byla absolutna rozkosz No i hektolitry wody z lemonka i listkami miety Takie proste rzeczy, a tak ciesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 06.08.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 nio :)dopóki sie człowiek nie naczyta ,że mozzarella z pomidorami be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 06.08.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Zrobiłem poprawkę: http://img707.imageshack.us/img707/3153/1007839w.jpg http://img831.imageshack.us/img831/3830/1007841.jpg Prawdę mówiąc, to ja zawsze myślałem, że wiem co to za zielsko (nie powiem, żeby nie sugerować), ale te listki wydały mi się całkiem podobne do twojego oregano... zapach chyba tylko jednak nie ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.08.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Szlaucha se załóż. ze szlaucha nie leci odstana woda w nocy polało i pooooooooowiało:evil: połamało pomidory coś koło 10 krzoków, za dużo nawiązało i porosło to tyczki nie wytrzymały naporu wichury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.08.2012 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 no na tem rysunku to ja :rotfl:właśnie wyszłam z baseniku :)i się suszę......ale u mnie jest 22-ga no ja taki wiśniowy znalazła http://allegro.pl/opi-lakier-a34-quarter-of-a-cent-cheery-i2544082174.html ups , a gdzieś go zgubiłam......tamten za 15 zł :rolleyes:był......choć jak się nie zna dokładnie koloru sukni , to można nie trafić DePeSia Ty elegancji to się naum w TVR ;)tam pokazują wesele Wiśniewskiego ......tam to dopiero była elegancja :rotfl:celebryci pokazali Pojechałam dzisiaj jeszcze do mniejszego miasta i nabyłam lakiery różne, śliwkowy nawet też! Zrobię Wam potem w niedzielę zdjęcia i przeprowadzimy radę wspólnoty, które najlepsze! Przyznam, ze od swiezych ziol to sie chyba uzaleznilismy Niemal codziennie na kolacja mozemy jesc mozarelle, pomidorki i siekana bazylie A ostatni obiadek z kurkowej tarty i rozmarynu to byla absolutna rozkosz No i hektolitry wody z lemonka i listkami miety Takie proste rzeczy, a tak ciesza To prawda, świeże zioła, mniam... Gościom też często taką wodę do popicia obiadu podaję, a grzybki z rozmarynem to wiesz, że nawet w słoiki robię. Mniam! nio :)dopóki sie człowiek nie naczyta ,że mozzarella z pomidorami be A gdzieś Ty takie rewelacje znalazła?! Zrobiłem poprawkę: http://img707.imageshack.us/img707/3153/1007839w.jpg http://img831.imageshack.us/img831/3830/1007841.jpg Prawdę mówiąc, to ja zawsze myślałem, że wiem co to za zielsko (nie powiem, żeby nie sugerować), ale te listki wydały mi się całkiem podobne do twojego oregano... zapach chyba tylko jednak nie ten Przyznam, że zdjęcie nie mówi, co to jest... Wygląda jak jakaś odmiana oregano, zapachu w lapku brak, więc trudno stwierdzić... ze szlaucha nie leci odstana woda w nocy polało i pooooooooowiało:evil: połamało pomidory coś koło 10 krzoków, za dużo nawiązało i porosło to tyczki nie wytrzymały naporu wichury Ojejej... No to masz szkód co niemiara, kurde... Tyle pracy, tyle czasu...! Ech, ta głupia pogoda! U nas z kolei jak zwykle - deszczu ani kropli!!! Głupie słońce!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.08.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 DPS-ia bluznisz z tym sloncem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.08.2012 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Dawaj deszczu, deszczu chcę!!! Bierę, jak leci!!! :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 07.08.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 u mnie padało od 1 w nocy do 8 troszku wieje ..... a tio z pomidorem to ja wiem gdzie znalazłam - tu http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/Zdrowa-dieta-szkodliwe-polaczenia-potraw-i-skladnikow_35786.html to pamiętam choć zastanawiałam się kto to wymyślił ale teraz główkuję gdzie ja spotkała się ze prostym sposobem wykonania pułapki na muszki owocówki ...skutecznym ...i za cholerę nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.08.2012 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 No jakoś... nie chce mi się wierzyć, że to takie szkodliwe, te pomidory z twarogiem! Na muszki owocówki mam taka kupioną pułapkę: ma kształt kuli, odkręca się w połowe wysokości, na wieczku ma 2 bardzo malutkie otwory. Odkręcasz, wkładasz jakieś podgniłe jabłuszko na przykład, zakręcasz.Włażą i nie potrafią wyleźć.Może sama coś wykombinujesz podobnego...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.08.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 takie tez sa na osy i do tych pulapek jest specjalny plyn wabiacy, choc mozna tez podlac jakiegos syropu lub coli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.08.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 No jakoś... nie chce mi się wierzyć, że to takie szkodliwe, te pomidory z twarogiem! DPS-iu ale tam napisane ze szkodliwe jak stosujesz takie polaczenia jako diete przez kilka tygodni. kiedy zjesz od czasu do czasu to zaden problem - a sa przeciez pyszne. w ogole mi sie wydaje ze w tym artykule szkodliwe zwiazki z polaczen potraw opisuja tylko kiedy stosujesz je non stop. no bo sama powiedz kto przy zdrowych zmyslach wcina codziennie wolowine i chla czerwone wino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.08.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Az po swiecie zaczelam szukac tomatoes + curd cheese/cheese i zagramanica nie straszy takimi bzdetami BTW nie mniej przy problemech ze stawami i artretyzmie rzeczywiscie eliminuje sie zarowno pomidory jak i ser/twarog. Same w sobie nie sa wskazane z tym, ze nie wiem w jakich ilosciach i jak czesto podawane. Wszak staw to nie zoladek, wiec sila oddzialywania substancji jakby mniejsza Gospodyni, bedziesz z lakierow zadowolona A tymianek tez przycinam? Bo on taki watly i chyba juz nic mi wiecej nie wyrosnie, jesli go zjadalam tak ze tylko pare galazek zostalo? Jamles, widzialam dzisiaj foty i filmiki z terenow, ktore nawiedzila wichura ... Straszne ... normalnie 15 minut i wsi z domami, samochodami i sadem nie ma Pomidorow szkoda, ale dobrze ze Wam innej krzywdy nie zrobilo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.08.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 no bo sama powiedz kto przy zdrowych zmyslach wcina codziennie wolowine i chla czerwone wino dobrze gadasz! No ja rozumiem czerwone wino, ale wół codziennie to juz gruba przesada :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.08.2012 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Amberciu, tymianek też, tylko nie tak nisko. Zostaw mu z połowę wysokości. Boszsz, patrzę na relacje z tych miejsc z burzami - straszne to, straszne po prostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.08.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 dzieki Slonko! Tak zrobie i bede czekac cierpliwie co wyrosnie Do tej pory, gdy "zjedlismy doniczke" wyrzucalam wszystko i nowe rosliny hodowalam ... Moze da sie jakos inaczej Nie mam wiedzy, wiec ide za dobrymi radami Co ciekawe najlepsze jakosciowo nasiona kupowalam w ... Biedronce! Zawsze wyrastaly i byly niesamowicie tanie. Ale ostatnio znikly i nie ma tam juz moich ulubionych nasionek Dzisiaj znowu byl wloski ser, pomidory, oliwki i bazylia Mowilam, ze sie uzaleznilam A na obiad mielone, drobiowe bez panierki, grillowane z ogromna iloscia zerwanego tymianku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.08.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Ambercia jak u ciebie takie ilosci ziolek schodza to moze hoduj w wiekszych donicach na balkonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts