Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Ambercia jak u ciebie takie ilosci ziolek schodza to moze hoduj w wiekszych donicach na balkonie?

mamy duze, zabudowane szklem patio. Jest ok na hodowle ziol, ale wlasnie tam rezyduje pracownia plastyczna Mojego ;) No wiesz sztalugi, pastele, display'e z farbami i takie tam roznosci ... Generalnie swiatynia dumania, ktora nie wiem czy zniesie obecnosc prozaicznych ziol :lol2::lol2::lol2:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mamy duze, zabudowane szklem patio. Jest ok na hodowle ziol, ale wlasnie tam rezyduje pracownia plastyczna Mojego ;) No wiesz sztalugi, pastele, display'e z farbami i takie tam roznosci ... Generalnie swiatynia dumania, ktora nie wiem czy zniesie obecnosc prozaicznych ziol :lol2::lol2::lol2:

Zioła, irysy, malarze, ciełe klimaty śródziemnomorskie...

Nic bardziej do pracowni nie pasuje niż zioła! :yes:

no jak to? w ziolach przeciez tyle romantyzmu jest:D kto mowi o prozaicznosci :D

Niom. I jeszcze irysy, jak u Van Gogha... :rolleyes:

zioło to się akurat dobrze komponuje z weną twórczą -;)

nie tyle poczciwy tymianek, co inne takie.. :)

a czy prawdą jest , że u nas rukola dziko rośnie ? Jeden Niemiec tak mi opowiadał,

ale dziadek z kolei mawiał, żeby Niemcom nie ufać za bardzo ..;)

Ja bym dziadka słuchała, starszych trzeba słuchać.:)

A dziadek granaty zaczepne miał i używał?

jesli tak - bankowo rację miał! :lol2:

w szczegolnosci inne takie :lol2: Az dziw, ze jeszcze nic takiego w doniczkach nie mamy :eek::lol2:

... ale wychodzi, jak się twórczości niektórych głębiej przyjrzeć.:lol2:

Yetek - jakos mam wrażenie, że chyba się narażasz Amberci, na Twoim miejscu nie robiłabym tego, oj nie!!!! :rotfl:

Prognozy pogody dla naszego rejonu niezmiennie obiecują chłód jak wszędzie, chmury jak wszędzie i... BRAK DESZCZU, JAK NIGDZIE!!! :bash: :cry:

Już mam za sobą posniadaniową sesję latania ze szlauchem. :evil:

Dzisiaj u nas żniwa, kombajn do wsi przyjechał, więc wszyscy latamy jak z piórkiem, żeby ze wszystkich pól orkisz zebrać, na miejsce zrzucić w stodole, sprawdzić czy nie za wilgotny i w ogóle - żniwa, żniwa!!! :D

zioło to się akurat dobrze komponuje z weną twórczą -;)

...

... OOOOO :) ... to, to, to :) ;)

... ale wychodzi, jak się twórczości niektórych głębiej przyjrzeć.:lol2:

... no BA :)

...

Nic bardziej do pracowni nie pasuje niż zioła! :yes:

...

... w kuchni "tyż" :lol:

Niom.

Jak Ci w nowej pracy, Pawełku?

Jeszcze się podoba? :lol:

My dzisiaj już po żniwach.

Kiedyś żniwa to był najcięższy okres na wsi, a praca w upale od rana do nocy trwała 3 do 4 tygodni.

Teraz przyjeżdża kombajn, 2-3 godzinki, przywozi gotowe wymłócone ziarno i po żniwach. :rolleyes:

Aż głupio jakoś! :lol2:

Jednakowoż ten głupi stan zdecydowanie bardziej mi się podoba niż to, co było dawniej. :yes:

Tak czy siak, orkisz już jest w stodole, teraz będzie jeszcze dosychał przez kilka dni, żeby się potem nie zaparzył w skrzyniach. :yes:

Yetek - jakos mam wrażenie, że chyba się narażasz Amberci, na Twoim miejscu nie robiłabym tego, oj nie!!!! :rotfl:

grabia sobie, nie? :popcorn::lol2::lol2::lol2:

Depsia, no i jak zniwa wstrzymac, he? :confused: W przyszlym tygodniu mam zdjecia na wodzie, na koniach, w stodole i ... i w zbozu :o Kuzwa gdzie ja ZNAJDE zboze???? W snopkach???? Czlowiekowi to zawsze wiatr tfuuuu zniwa w oczy :p

BTW wczoraj mialam spotkanie z klientami ... Mlody byl po wieczorze kawalerskim ... glowa rozbita, siniak pod okiem, reka rozcieta na wysokosci przedramienia, noga w opasce elastycznej :confused: Jak ja teraz z niego zrobie przykladnego ojca rodziny???? No jak???? :jawdrop::rolleyes: Mam nadzieje, ze Twoj Syn bardziej, o niebo bardziej roztropny jest :rolleyes: