Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ambercia w kwestii zniw. bylismy dzis na mierzei i cala droge od 3-city do piaskow zniw jeszcze nie bylo a zboza zloca sie na polach, jedynie w drewnicy kombajn dzialal :)

Dzieki Tarcia! Licze, ze pogoda troche pokrzyzowala plany koszenia :D Pewnie tylko ja i moi Klienci sie z tego cieszymy, no ale coz ... Jak dopisze slonce, to w srode bedzie juz po sprawie i od czwartku moga sobie kosic ile wlezie :sick::lol2:

No trudno, skoro musi być taki sam, to niech będzie taki sam...

Będzie trudna walka, ja mam BARDZO zniszczone paznokcie i raczej ciężko będzie z ta polerką i w ogóle. :sick:

No nic, zrobię, co będe mogła.

Słuchajcie - czytam sobie bloga pewnego i tam takie piękne zdjęcie znalazłam, fotkę instrukcji korzystania z toalety! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

http://2.bp.blogspot.com/-Hl1r4LEGPGE/UCQK53b_2TI/AAAAAAAAFaI/cY0X9ETKOU0/s1600/szklarska2+192.JPG

Umarłam po prostu!!! :rotfl:

No trudno, skoro musi być taki sam, to niech będzie taki sam...

Będzie trudna walka, ja mam BARDZO zniszczone paznokcie i raczej ciężko będzie z ta polerką i w ogóle. :sick:

No nic, zrobię, co będe mogła.

hmmm ... no to potrzebny bedzie ekspert :yes: Nie co dzien sie Syna zeni, wiec z pewnoscia warto znalezc czas na jedna a najlepiej dwie wizyty w gabinecie kosmetycznym. Dobrze wykonane podstawowe zabiegi powinny przyniesc ogromna poprawe w wygladzie i kondycji stop i paznokci. Dloniom tez sie przyda profesjonalne podejscie do rzeczonego tematu :yes: Cudow nie trzeba ... tutaj jest opis podstawowych zabiegow, bez tych wszystkich SPA_umilaczy http://www.geisha-kosmetyka.pl/zabiegi-pielegnacyjne-dloni-i-stop

Mysle podobnie jak Tarcia! Taka instrukcja w kazdej publicznej toalecie, a moze jakos udaloby sie pozbyc wstretu do odwiedzania tych przybydkow za potrzeba :sick::lol2:

BTW miodu lipowy z domieszka spadzi i akcji 1,3 litra za 30 zeta, a 1,0 litr za 23 zeta. Wielokwiatowy za 28 zeta - 1,3 litra, 1 litr za 22 zeta a 0,7 za 15.

Amber, bardzo pysznie brzmi - to ja chętnie bardzo, jesli można, szczegolnie lipowy , w ilościach dowolnych :)

Jestem z 3miasta, mogę podjechać wszędzie :)

Depsiu , przepraszam, że tak się u Ciebie ten tego ;)

Myślę, że wyjście do kosmetyczki to w ogóle fajny pomysł jest - a już w szczególności przed taka imprezą.

Paznokcie plus jakiś fajny odswieżający zabieg na twarz , plus brwi, rzęsy itd..

Poza efektem, to naprawdę niesamowity relaks jest. Ja się czuję 10 lat mlodsza i 5 kg lżejsza po takim zabiegu :)

Nie wiem dlaczego - ale tak to działa :)

A np w grouponie można jakieś fajne pakiety zabiegowe zapewne kupić..

No i fajne są też maseczki -można kupić w jednorazowych porcjach - rozświetlające, odswieżające, itd..

:)

no o lakierach , to ja już nic, bo nie będę się upierać ,że wśród chłodnych są też cieplejsze odcienie i chłodniejsze ......:rolleyes: ale może Ci podrzucę stronkę do lektury , gdzie tez zwracają uwagę na koloryt skóry ..... ale to nie ważne , bo tu tez się spierają :Doni twierdzą , że ciemny lakier wymaga długich paznokci , ktoś sie odzywa ,że bardzo ładnie wygląda na takich :)

ale jet tu też trochę porad , więc może coś wyłapiesz , jak np. manicure biologiczny czy peeling do rąk :)lub jak zrobić makijarz najdziwniejszym częściom ciała :D i jak wykorzystać zioła do stóp:stirthepot: :D......no i jak zrobić manicure Sołtysowi :yes:

Edytowane przez relek

Fakt, ze ciemne kolory podkreślają paznokieć wiec jak się chce zwrócić na niego uwagę to się maluje go na ciemno :) można tez pomalować bardziej neutralnie czyli coś z lakierów lekko podkreślających naturalny kolor paznokcia :)

i dlatego podoba mi się ten serdeczny palec :Dbo do tego koloru sukni nie leży naturalny , musi byc wyrazisty , ale nie zaciemny :)

ale piździ :mad:dziś

:wave:no yupi nie musisz zapuszczac , bo modne są krótkie ...tak tu wyczytałam :) http://jejuroda.pl/modne-kolory-paznokci http://jejuroda.pl/lakier-do-paznokci-jaki-kolor-pasuje-do-ciebie

Edytowane przez relek

A ja mowie, ze naturalny przy tym kolorze sukni bedzie wygladal mdlo i do bolu nijako. I jeszcze jedno dlugi, ciemny paznokiec to u mlodej wampirzycy ;) bedzie ok, a krotki ciemny, perfekcyjnie polakierowany i blyszczacy kobiecie, ktora ma troszeczke wiecej lat nada wyrazu i elegancji.

http://3.bp.blogspot.com/-5k5_KW1AJ-E/UCgb-02-W-I/AAAAAAAAE4w/8eN2Oecezjw/s1600/sm7.JPG

tutaj ekstremalnie ciemno http://www.papilot.pl/paznokcie/1388/Tipsy-odchodza-do-lamusa/8.html

Przyklady mozna mnozyc, ale nie o to chodzi ;) Najwazniejsze aby wlascicielka dloni czula sie dobrze i pieknie :-)

Zochna, potem przesle Ci via priv telefon do mojej miodowej znajomej :-)

A teraz lece, bo silownia czeka! Trzeba sie sponiewierac po poranku pelnym roboty :p

modne ponoć neonowe odcienie :) nigdy bym o różu nie pomyślała, ale ten mi się podoba http://www.snobka.pl/tag/neonowy-róż-na-ustach .....ale czy on pasuje do spalonej słońcem dłoni :otak jak moja teraz wygląda ...na stare lata mi przybywa piegów :(a były takie ładne :mad:

nie cierpię starości :bash:

i nie cierpię zepsutych facetów :mad:weźmie taki urlop , podniesie worek z cementem i.... leży drugi dzień, a ja muszę latać koło niego :sick:

:) no ten z linku bloga, Amberciu, mnie się podoba :) wygląda ze zdjecia DePeSi ,że ma jasną skórę na dłoni , to może to by zgrało :) a na drugim linku same młode dziewcza , to jak się z tym mozna dopasować :lol2:takim to we wszystkim dobrze :)

Edytowane przez relek

zwlaszcza jeśli chodzi o wstrząsanie narządem:rotfl:

No właśnie, kochana, właśnie!!! :rotfl:

hmmm ... no to potrzebny bedzie ekspert :yes: Nie co dzien sie Syna zeni, wiec z pewnoscia warto znalezc czas na jedna a najlepiej dwie wizyty w gabinecie kosmetycznym. Dobrze wykonane podstawowe zabiegi powinny przyniesc ogromna poprawe w wygladzie i kondycji stop i paznokci. Dloniom tez sie przyda profesjonalne podejscie do rzeczonego tematu :yes: Cudow nie trzeba ... tutaj jest opis podstawowych zabiegow, bez tych wszystkich SPA_umilaczy http://www.geisha-kosmetyka.pl/zabiegi-pielegnacyjne-dloni-i-stop

Mysle podobnie jak Tarcia! Taka instrukcja w kazdej publicznej toalecie, a moze jakos udaloby sie pozbyc wstretu do odwiedzania tych przybydkow za potrzeba :sick::lol2:

Z tą kosmetyczką to nie takie proste.

Codziennie musze dac gościom śniadanie i obiadokolację, w tzw. międzyczasie przygotować to wszystko i jeszcze parę innych rzeczy zrobić w gospodarstwie.

Wizyta u kosmetyczki to będzie prawie cały dzień, bo jeśli już jechać do miasta, to przy okazji także zakupy różne, spożywcze zwłaszcza (mąka, olej, cukier, herbata, kawa i takie różne jeszcze), chemia gospodarcza, kilka rzeczy nie spożywczych. Dojazd autem wte i wewte. W sumie cały dzień.

A na to ŻADNYM SPOSOBEM nie mogę sobie pozwolić. :(

No nic, jak mówię, co się da, to się zrobi. ;)

piszesz z ....... zaświatów :o

Prawie, bo wszędzie pada, a u nas susza straszliwa... :cry:

Depsiu , przepraszam, że tak się u Ciebie ten tego ;)

Zosiu, Ty nie przepraszaj, Ty nie rób po prostu tak publicznie ten tego, bo jeszcze jakiś skandal z tego wyjść może. ;)

wizyta u kosmetyczki KONIECZNIE, poza tym ja na ten przyklad uwielbiam pedicure, od razu z masazem stop i tymi wszystkimi dodatkowymi bajerami, nozka o 100 kilo lzejsza :D

NIJAK SIĘ NIE DA...

no o lakierach , to ja już nic, bo nie będę się upierać ,że wśród chłodnych są też cieplejsze odcienie i chłodniejsze ......:rolleyes: ale może Ci podrzucę stronkę do lektury , gdzie tez zwracają uwagę na koloryt skóry ..... ale to nie ważne , bo tu tez się spierają :Doni twierdzą , że ciemny lakier wymaga długich paznokci , ktoś sie odzywa ,że bardzo ładnie wygląda na takich :)

ale jet tu też trochę porad , więc może coś wyłapiesz , jak np. manicure biologiczny czy peeling do rąk :)lub jak zrobić makijarz najdziwniejszym częściom ciała :D i jak wykorzystać zioła do stóp:stirthepot: :D......no i jak zrobić manicure Sołtysowi :yes:

No i gdzie ta stronka? :rolleyes:

modne ponoć neonowe odcienie :) nigdy bym o różu nie pomyślała, ale ten mi się podoba http://www.snobka.pl/tag/neonowy-róż-na-ustach .....ale czy on pasuje do spalonej słońcem dłoni :otak jak moja teraz wygląda ...na stare lata mi przybywa piegów :(a były takie ładne :mad:

nie cierpię starości :bash:

i nie cierpię zepsutych facetów :mad:weźmie taki urlop , podniesie worek z cementem i.... leży drugi dzień, a ja muszę latać koło niego :sick:

:) no ten z linku bloga, Amberciu, mnie się podoba :) wygląda ze zdjecia DePeSi ,że ma jasną skórę na dłoni , to może to by zgrało :) a na drugim linku same młode dziewcza , to jak się z tym mozna dopasować :lol2:takim to we wszystkim dobrze :)

Niestety, mnie też przybywa znamion barwnikowych, nikogo nie minie. :(

Już nie są takie ładne, białe, jak kiedyś były.

Zawsze mnie komplementowano za dłonie, teraz... :(

łojć :eek:to ja Ci tej strony nie wlepiłam ....ati , ati :D http://jejuroda.pl/tagi/jaki-lakier-do-paznokci

poczytaj sobie w wolnej chwili między kolacją a śniadaniem:D....sporo tu wskazówek ..ja zaraz sobie kąpiel stopów w szałwii i mięcie zaserwuję :D a Ty możesz peeling dłoni w cukrze :eek:.....no wszystko można wypróbować :lol2: jutro odpust

Edytowane przez relek

Ooo, i to racja jest, jutro odpust od innych czynności niż obsługa gości! :lol2:

Nakarmić i tak ich trzeba.

I posprzątać pokój, z którego jedni wyjeżdżają, bo tego samego dnia następni przyjeżdżają.

Za wiele to ja jutro nie poświętuję... ;)

Odebrałam dzisiaj srylion telefonów: Dzień dobry, czy ma pani wolny pokój od jutra na 3, 4, 5 dni?"

Naprawdę, aż zaczęło mnie to wkurzać, co pół godziny kolejna osoba, która dopiero dzisiaj się domyśliła, że od jutra wolne jest!

Depsia, z koniem kopac sie nie bedziemy ;) Takie sa warunki, jak sa i trzeba sie dostosowac :-) Do godziny "zero" zostalo jeszcze troche czasu i wystarczy aby krytyczne obszary doprowadzic do porzadku! Co 3 - 4 dni, stopeczki do miski z ciepla woda i sola do stop, po ok. 15 - 20 minutach (dolewaj cieplej wody) do lapki pumeks, potem szpatulke do odgarniania skorek a na zakonczenie gdy stopy juz sa suche poleraka do paznokci! Ostatni szlif to duzo balsamu do stop, bawelniane skarpetki i pod kolderke do Soltysa! A jak sa tu i tam odciski lub zgrubienia to w aptece mozna kupic za male pieniadze plyn (tylko NIE masc) na takie sprawy i w 10 dni wszystkiego sie pozbedziesz :-)

A na przyszlosc to prosze dobrej firmy frezarke kupic ;) i nawet w sezonie pelnym pracy w polu i w domu bedziesz miala zadbane (szybciorem) stopy i paznokcie jak najbardziej elegancka Dama :yes: Ja tam wiem, ze dasz rade chociaz roznych prac nie brakuje i lekko to wcale nie jest :cool:

BTW nawet trudno sobie wyobrazic jak wiele osob zwraca uwage na wypielegnowane dlonie i ... stopy ... w sezonie jesienno-zimowy zwracamy uwage na czyste, wypolerowane buty a w letnim na zadbane stopki i paznokcie ... Takaz natura ludzka a w szczegolnosci kobiet :yes: