Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Frezarka! :jawdrop:

Do paznokci?!

Boszsz, jaka ja jestem chyba zacofana!

A z tą pielęgnacją to ja tak właśnie robię od zawsze, dzięki temu nie mam stóp jak słonica... :lol2:

Bardzo lubię te gorące kąpiele stóp, tylko nie mam polerki i nie używałam specjalnego balsamu do stóp.

Ale z tym balsamem to chyba da się jeszcze nadrobić. ;)

Z ręcami też tak robię, smaruję potem kremem grubo, tylko rękawiczek też nie mam, kupić muszę. :oops:

No jak ja mam wyglądac, jak pracuję ciężko fizycznie?

Nie żebym narzekała, po prostu, jak mówi Ambercia - jest jak jest.

Nic to, wspólnymi siłami damy radę chyba! :lol:

Dobrze, że mam Was wszystkie, bo kto by mi doradził i powiedział? :hug:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przebarwienia na skórze sok z cytryny rozjaśni:) paznokcie wzmocni i uelastyczni olejek rycynowy, raz czy dwa razy w tygodniu użyj peelingu do ciała przy kąpieli takoż i do twarzy, balsam na ciałko i dobry kremik na buźkę na noc i na dzień i koniecznie pod oczy i na dekolt i za miesiąc będziesz boginią:hug:

ale sie porobilo ... frezarka! Szukaj takich do pedicure i manicure np. z Bauscha, Dremel'a albo Peggy Sage. Do domowego uzytku mozna juz kupic za 300 - 400 zeta, wiec to mniej niz jedna wizyta z full serwisem na paznokcie dloni i stop u kosmetyczki :yes: Doprawdy zwroci sie szybciorem, zaoszczedzi czas i da dobry efekt :yes: BTW to normalne, ze jak sie ciezko pracuje, to trudno utrzymac nieskazitelne paznokcie. Normalka! Gdy wracam po wspinaczce na scianie, to nie wiem jak mam ukryc dlonie, takie sa zrujnowane :mad: Ale potem 20 minut pracy i wszystko wraca do normy :yes:

ponoć świetnie robi peeling z kawy, normalnie po zaparzeniu fusy pod prysznic zabrać i wyszorować ciałko, mówią że gładziutkie i ujędrnione się robi po kofeince;)

peeling mozna zrobic z wielu produktow ;) Z cukru, soli, zmielonych pestek, fusow ... Wszystko to usunie martwy naskorek, ale ... ale niczego nie ujedrni! No way! :lol2: O matko! Ale nam sie temat "budowlany" zrobil :lol2:

znaczy kofeina niby ma przyspieszać spalanie tłuszczyku:)

tiaaaaa ... podawana w czystej postaci z pewnosci podkreci metabolizm, ale taka wciarana w skore to co najwyzej zaspokoi nasze zmysly powonienia i zapewniam, niczego nie spali :lol2: Pewnie malo osob wie jak obosiecznie dziala kofeina. Z jednej strony ma niby przyspieszac metabolizm (chociaz nie do konca jest to takie jednoznaczne) a z drugiej wplywa (sic!) na powstawanie cellulitu :mad::D Jak to mowi moja znajoma, jak sie nie odwrocisz d...a z tylu :lol2:

hmmmmmmmmmmm no to ostatnie stwierdzenie niewątpliwie prawdziwe:rotfl: ale wiesz też co mówią że jak wiesz że masz ładną kieckę, super fryzurę i makijaż to od razu 200 % lepiej wyglądasz;) przekonanie o tym że dobrze wyglądasz od razu sprawia że wyżej głowe niesiesz, plecki bardziej proste i spojrzenie zalotne:lol:

przebarwienia na skórze sok z cytryny rozjaśni:) paznokcie wzmocni i uelastyczni olejek rycynowy, raz czy dwa razy w tygodniu użyj peelingu do ciała przy kąpieli takoż i do twarzy, balsam na ciałko i dobry kremik na buźkę na noc i na dzień i koniecznie pod oczy i na dekolt i za miesiąc będziesz boginią:hug:

Wusia - jak się okaże, że nieprawda, to robisz pieczonki u nas codziennie przez tydzień! :rotfl:

a gdzie ja dostanę nasiona selera do ogórków ? :bash:

A tutaj. :lol: Alfabetycznie to idzie, seler jest u dołu strony, zwróć uwagę na ilości w opakowaniu, żebyś nie kupiła kilograma nasion selera - chyba, że zamierzasz się w tym tarzać, kochana, może to jakiś peeling byłby... :rotfl:

hmmmmmmmmmmm no to ostatnie stwierdzenie niewątpliwie prawdziwe:rotfl: ale wiesz też co mówią że jak wiesz że masz ładną kieckę, super fryzurę i makijaż to od razu 200 % lepiej wyglądasz;) przekonanie o tym że dobrze wyglądasz od razu sprawia że wyżej głowe niesiesz, plecki bardziej proste i spojrzenie zalotne:lol:

A to akurat święta prawda! :yes:

Jak same siebie lubimy i same sobie się podobamy, to ta reszta świata też nas polubi i się im spodobamy, tak to działa!

Z dialogów z gośćmi:

- Dobre te ziemniaki macie państwo, skąd pochodzą?

- Własne osobiste. :cool:

- Ooo, na własnym gnoju? :p

- Nie. :no: Ludzki się nie nadaje! :p

-

No cóż - z głupim uśmieszkiem zapytanie, ze spokojnym uśmiechem odpowiedź. :cool: :lol2:

Wszyscy w jadalni krztusili się z faceta ze śmiechu.

A akurat teraz pełna jadalnia, wszyscy się stołują.

Pooglądałam te frezarki... i tak sobie myślę, że te kosmetyczne dużo droższe niż te budowlane.. i jaka to jest różnica... kupić kosmetyczną czy budowlaną... ?

W końcu to wątek budowlany...

DPSia... i mogłaś być powodem czyjegoś zakrztuszenia... Noo jak możesz??

DePeSia poczytaj se tego linka na urodę co Ci ostatnio wstawiłam , tam naprawdę jest dużo porad i na skórki i na pięty , jak malować...itp,itd :rolleyes: nie musisz frezarki kupować , warsztatu tokarskiego otwierać :no:wszystko do poprawienia urody masz w ogrodzie abo kuchni :p ......mój synek ma boisko do siatkówki plażowej i jak ja se ostatnio przed weselem biegałam dokoła niego co by się lżej poczuć , to ze zdumieniem obaczyłam co już nie muszę pracować nad stanem stopów :lol2: zdarło się wszystko bez frezarki za 4 stówy :rotfl:jak chcesz , to możesz przyjechać pobiegać :)............a i sobie przypomniałam perelowskie praktyki w ZPO :) nic tak nie wybiela dłoni jak babranie się przez 8 godzin w sałatce szwedzkiej :rotfl:czyli nakładanie plasterkowanych ogórków do słoików :lol2:

ale Ty mi wystawiłaś taki seler do siania :no:to pewnie zaprawiany jaką trutką, a ja do ogórków słodko kwaśnych chce wciepać:no: wedle przepisu ......ale już za późno, se przepis dopasowałam do możliwości i wciepałąm poszatkowany liść selera :p

Edytowane przez relek

DPS-ia Ty się weź przyłóż do tych zabiegów upiękrzających bo ja nie dam rady cały tydzień pyrów obierać:rotfl:

A co mi tam, może ze dwa razy Ci pomogie! :lol2:

Pooglądałam te frezarki... i tak sobie myślę, że te kosmetyczne dużo droższe niż te budowlane.. i jaka to jest różnica... kupić kosmetyczną czy budowlaną... ?

W końcu to wątek budowlany...

DPSia... i mogłaś być powodem czyjegoś zakrztuszenia... Noo jak możesz??

Takie budowlane to mu may, muszę pomyśleć, a nuż się nada...?

Z tym zakrztuszaniem - wiecie przecie, że ja zła kobieta jestem! :p

DePeSia poczytaj se tego linka na urodę co Ci ostatnio wstawiłam , tam naprawdę jest dużo porad i na skórki i na pięty , jak malować...itp,itd :rolleyes: nie musisz frezarki kupować , warsztatu tokarskiego otwierać :no:wszystko do poprawienia urody masz w ogrodzie abo kuchni :p ......mój synek ma boisko do siatkówki plażowej i jak ja se ostatnio przed weselem biegałam dokoła niego co by się lżej poczuć , to ze zdumieniem obaczyłam co już nie muszę pracować nad stanem stopów :lol2: zdarło się wszystko bez frezarki za 4 stówy :rotfl:jak chcesz , to możesz przyjechać pobiegać :)............a i sobie przypomniałam perelowskie praktyki w ZPO :) nic tak nie wybiela dłoni jak babranie się przez 8 godzin w sałatce szwedzkiej :rotfl:czyli nakładanie plasterkowanych ogórków do słoików :lol2:

ale Ty mi wystawiłaś taki seler do siania :no:to pewnie zaprawiany jaką trutką, a ja do ogórków słodko kwaśnych chce wciepać:no: wedle przepisu ......ale już za późno, se przepis dopasowałam do możliwości i wciepałąm poszatkowany liść selera :p

No a jakie Ty chciałaś inne nasiona niż do siania? :o

Jak zaprawiane, to tam raczej napisaliby. :rolleyes:

Tarcia - a dejże no linka do tych kompletów, teraz mam najlepszy powód, żeby coś nabyć, potem to Sołtys powie, że wydziwiam i że mam sobie sałatkę szwedzką porobić, to mi przejdzie. :lol2:

Kasy maaaało mam, a tu za wesele płacić każą!

Okrutni, źli ludzie. ;)