Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Generalnie jest fajnie, mam nadzieję, że spadek wagi, choć tak powolny to jednak się utrzyma i może za czas jakiś uda mi się wrócić do mojej niegdysiejszej stałej wagi z rozmiarem 38. :lol:

dwa razy TO przeczytalam, czy aby dobrze rozumuje :D Jak kiedys pisalam, ze 38 to fajny rozmiar, to mi pisalas cos w stylu, ze zadowoli Cie 40/42 a nizej to juz przesada :sick::lol2: Aaaaa ... a jak sie okaze wkrotce te 38 to dla Ciebie teraz na wyciagniecie reki ... tfuuu wyciagniecie 3 moze 4 tygodni!!! No Koooochana - WYMIATASZ! Mysle, ze 38 to doskonaly rozmiar! Nie za maly, nie za duzy idealny aby sie fajnie czuc, pieknie wygladac a garderobe kupowac w KAZDYM sklepie i to bez wysilku :D

Gospodyni, a te 3,5 Euro to za ile? Godzina? Dwie? Bo na Warszawiance placimy w weekendy 26 zeta za godzine :sick:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:jawdrop:

Kochana - te 3.50 euro to za dzień cały jest oczywizda!

Dżizas, 26 zł za godzinę!!!

Toż to rozbój w biały dzień! :o

TUTAJ jest opis i fotka w necie po polsku, z tym, że mają tam pomyłkę, wychodzi, jakby w sierpniu było nieczynne, co oczywiście jest nieprawdą. :yes:

38 to fajny rozmiar, który nosiłam przez dłuuuugie lata - od liceum do rzucenia papierochów. bo wtedy przybyło mi ponad 20 kg, które dopiero teraz udaje mi się zrzucić.

Zostało mi do zrzucenia jeszcze 10, więc raczej dłużej mi zejdzie niż 3-4 tygodnie ;) ale i tak jestem zadowolona.

Póki co jest rozmiar 42, a był czas, że i 50 trzeba było szukać!

Jak dojdę do 40 też będę BARDZO szczęśliwa! :p :lol:

No to i ja też podobnie jak Ewa.. nie używam mazideł, pudrów i innych takich tam...

Kremy to Nivea soft, zwykły, bambino i celia.. może spróbuję AA i ziaji... toniki i inne myjące są beee.. no chyba, że oczy trzeba doszorować..

Nie lubię tych mazideł wszelakich stosować...

I to nie z oszczędności...

Fryzjer tak i to bardzo dobry, czasami kolor u fryzjera, czasami jak nie mam czasu sama... ale farby dobre...

Ja chyba jestem jakaś inna...

I wydaje mi się , że wcale źle nie wyglądam... :no:

Lubię się taka jaką jestem...

Nooo i nie cierpię brwi regulować.. za nic w świecie.. brrrrrrr

:jawdrop:

Kochana - te 3.50 euro to za dzień cały jest oczywizda!

Dżizas, 26 zł za godzinę!!!

maaatko ale nas skubia :mad: Dobrze, ze chodzimy tam "od swieta" i na szczescie basen mamy w fitnessowym karnecie ... Tanio tez nie jest, ale oprocz basenu silownia, sauna, swietni trenerzy, dietetycy, piekne wnetrza i ... troche celebrytow na dokladke :lol2::lol2::lol2:

Depsia, to ja Ci tutaj bede kibicowac w dalszych sukcesach, ok? No!

Arni, jak Ci ten Nivea sluzy, to ok ... Generalnie juz dziecko konczace piata klase szkoly podstawowej dobrze wie, ze cudowne kremy na zmarszczki NIE istnieja. Ba ... moze istnieja ale nie sa skuteczne i wlasnie dzieci wiedza dlaczego ;) Potem jakby o dobrych lekcjach z biologii zapominamy i wierzymy ... oj jak wierzymy, ze ta cudowna moc wniknie i nas wyprasuje :lol2: No way! Z drugiej strony sama woda i nic to tez nic dobrego :sick: I nie trzeba byc dermatologiem aby to wiedziec ;) Znowu klania sie piata klasa szkoly podstawowej. A co z uszczelnianiem bariery lipidowej? Ekhmmm ?

Nie dajmy sie wiec zwariowac ani w jedna strone ani w druga ;)

Fajny ten basen! Tylko czemu w Polsce tak drogo??? :mad:

Mysle, ze taka zona to prawdziwy SKARB a wrecz bialy kruk! Ten garnek zimnej wody na glowe .... znaczy sie na cere przydal sie nam niczym zimny prysznic na panoszacy sie tutaj hedonizm :sick:

Jakoś mój mąż tego nie docenia ;)

Ale jakoś tak mam, że nie potrzebuję godzinek u kosmetyczki ani sterty kosmetyków, żeby poczuć się dobrze ze sobą. Czuję się dobrze i bez tego, pominąwszy te kilka kg do zrzucenia. Już już szło dobrze ale wyjachałam na urlop i w ramach totalnej beztroski zawieruszyło się odchudzanie... trzeba znowu rzucić nałóg jedzenia :(

Co do samej wody,,, nie zmywalipidów, więc nie ma czego uszczelniać. Mydło zmywa.

twarz samą wodą - ja :cool:

no, resztę myję mydłem :lol2:

Wiesz, u mnie ta asceza ma głębsze podoże, przyznaję. Kiedyś właśnie zafundowałam sobie super-hiper krem i uczulił mnie na wiele lat na... wszystko oprócz wody. Uczulenie przeszło już dawno ale zwyczaje mi zostały

No to zostałam sprowadzona do piątej klasy szkoły podstawowej.

Dzięki...

Czuję się jak po liftingu.... i to od razu o tyyyyle lat młodsza.... :lol:

Każdy inteligentny człowiek, wie, że jego życie to przemijanie... znaczy z dnia na dzień się starzejemy...

Naszym celem jest starzenie się....

Ci co się nie starzeją są już na cmentarzu....

I nie pomoże puder , róż... ;)

Nie używam żadnych przeciwzmarszczkowych mazideł...

Bynajmniej nie z oszczędności... nie lubię...

Nie lubię też za nic zbyt wielu kosmetyków kolorowych...

Już nie raz pisałam, że wolę wizytę w Castoramie niż w drogerii.. Jakoś nie lubię ...

Chyba jestem jakaś inna...

Ale co to znaczy inna.... ????

Bo nie lubię kosmetyków, nie lubię kremów, nie lubię smarowideł?????

Noo nie lubię i już...

I dobrze mi z tym...

I twarz też samą wodą myję... Te wszystkie mleczka to dla mnie o kant doopy.. chemią traktować twarz...

Nooo tak.. ktoś powie, że H2O to też związek chemiczny...

Nooo w sumie i tak..

Ale jak oddychamy to też tablicą Mendelejewa.. na Śląsku czy w Warszawie.. czy gdzieś indziej...

Można by przykłady mnożyć...

I nie jest ze mną źle... z twarzy szpachelką tapety ściągać nie muszę...

I chyba nie wyglądam na tyle lat ile mam.... i bynajmniej na tyle ile mam się nie czuję...

Resztę też myję mydłem i żelami...

Jak zachodzi potrzeba bo skóra jest wysuszona to olejek...

o właśnie, po opalaniu oliwa dla dzieci albo jakiś olejek, teraz się namnozyło migdałowe i inne.

I wiecie co? Na kempingu byłam chyba jedną z nielicznych osób w wieku ponad 30, które rano w łazience wyglądały hmm normalnie czyli tak samo, jak przez resztę dnia :lol2:

Arni, troche nie rozumiem Twojego wywodu :sick: Generalnie przyznalam Ci racje! Racje, ze nie uzywasz skomplikowanych kremow i nie jestes lasa na reklamy cud_efektow bo to bzdura i ktos kto liznal podstaw biologii to wie :yes: Wiec skad to oburzenie? Albo mi sie zdaje, bo wciaz jestem przed porannym espresso :D A co do Casto i pochodnych, to wolami mnie tam nie zaciagna jak tylko jakas WYJATKOWA potrzeba nie zmusza ;) Mojego zreszta tez, bo oboje sie przed tym wzdrygamy :lol2:

EZS tylko nie mow, ze kobietki na kempingu - w srodku lata - od rana lataja w pelnym makijazowym uzbrojeniu :sick::p:lol2: Nie wierze! :p Toz to nawet w miescie takie rzeczy na 100% kobiecej populacji sie nie zdarzaja :p

Alez piekny dzien! Lato wrocilo! Czas myslec o WAKACJACH :cool:

Myć twarz to ja też wodą myję, ale potem nakładam krem, bo chyba rano bym skrobać łuski suche musiała. :sick:

Jaśminowy krem Ziaja doskonale mi robi, kozie mleko z tej firmy także. :yes:

Nie maluję się w dzień, bo po co - do kuchni albo w pole? :rotfl:

Matko jedyna, jaki u nas upał jest, to szok.

Chyba w cholerę nam wszystkie warzywa w polu pousychają, a nadzieja na grzyby coraz mniejsza, buuuuuuuuu!!!!!!!!!!!

Co za cholerny świat, pomidory na słońcu teraz suszę, jakbyśmy na południu gdzieś mieszkali!

Deszczu nie widzieliśmy już 3 tygodnie, zabójstwo dla roślin... :cry:

czesc DPS-ia , dzien dobry wrocilam cala i zdrowa, utyta o kilka kilogramow od dobrego jedzona i pysznych ciast markotkowo-wusiowych, choc moze pare deko schudlam od ciaglego smiechu i gadania, bylo cudnie :D

i przezornie nie napisze jakich kremow uzywam, bo znowu mnie "zlinczuja":lol2:;)

Rozpaliłaś?! W kominku?! Zwariowałaś, kobieto?!

Co w Ciebie wstąpiło, hę?! :o

O matko złota, wariata na wewątku mam... :lol2:

U nas dzisiaj to już zupełnie nieprawdopodobne temperatury. :sick:

Tfu, z taką pogodą! :mad:

Pomidory na słońcu dziś suszyłam, jakbym w Toskanii mieszkała!

Ale ja wcale nie chcę w Toskanii mieszkać!!!

W cieniu mieliśmy 39*C!!! :cry: :cry: :cry:

DESZCZU KURWA CHCĘ!!!!

DESZCZU KURWA CHCĘ!!!!

:lol2: padlam! :lol2: Ale rozumiem, bo jak tu kurka wodna pole konewka nawadniac :mad: Miesza sie w klimacie miesza ... ostatnio na CNBC byl dlugasny program o suszy w Stanach i skrobiacych po suficie cenach zyta, kukurydzy i soi :sick: Nowa produkcja leci na leb na szyje i Ci co zmagazynowali ziarna rok temu teraz powolutku z 30 - 40% zyskiem sprzedaja ... A ci co produkuja, licza ogromne straty ... :(

U nas bylo 37 w cieniu ... ale w mojej glowie chyba ponad 40 ;) Od popoludnia walczylam z naszym ekspresem :sick: Jedna dysza od wylewania kawy sie zatkala i nic nie pomagalo. Ani czyszczenie tabletkami, ani odpowietrzenie filtra, ani zmian ustawien mlynka kawy normalnie nic :mad: Pomogl telefon do serwisu i ... wyprostowany spinacz :lol2: I znowu swiat pachnie kawa :lol2: