Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

EZS tylko nie mow, ze kobietki na kempingu - w srodku lata - od rana lataja w pelnym makijazowym uzbrojeniu :sick::p:lol2: Nie wierze! :p Toz to nawet w miescie takie rzeczy na 100% kobiecej populacji sie nie zdarzaja :p

też nie wierzyłam własnym oczom, ale spora częśc właśnie w czsie porannej bytności w łazience robiła sobie twarze pudrami z pochłaniaczem UV, jakieś kreski itd. Kobiety są niemożliwe :)

a nie :) kominek ma stary :D ratowałam domostwo ...na odpuście z okazji 15 sierpnia uraczono mnie workiem orzechów z poleceniem upieczenia ciasta orzechowego na rewizytę...... wczoraj chciałam wypróbować jakieś , bo nigdy nie piekłam z orzechów :pno oprócz snikersa....i okazało sie ,że w nich zagościł mol spożywczy :mad:co prawda nie przedstawił się , ale jest w takim podejrzeniu u mnie .....i 10 kg poooszłoo do komina co by się mnie zaraz po domu i okolicy nie rozniosła :sick:okazuje się ,że są bardzo kaloryczne :D muszę zobaczyć jaka jest cena rynkowa , bo może by taniej od brzozy było :D

nadejszły długo oczekiwane burze :sick:

Może i pada, ale nie u nas.

Ani w nocy, ani rano, ani teraz.

Byto szlag trafił, czuję się tak sfrustrowana tym stanem rzezy, że pojęcia nie macie.

Całą nasza praca idzie się rąbać, a do tego w sumie jasne już jest, że u nas grzybów znowu nie uświadczy, drugi rok z rzędu.

Goście będą cały wrzesień gadać i po cichu kląć.

I wcale im się nie dziwię.

Doła mam przez to wszystko, pierdzielę...

Depsia, nie dziwie sie ze czujesz frustracje :( Pracujesz, pracujesz, inwestujesz a tu sila wyzsza krzyzuje plany i wysilki :( No smutne to bardzo, ale chyba nic poradzic sie nie da :( Sciskam mocno i razem z Toba tego deszczu wypatruje ...

BTW pamietam jak upalnego lata z piecioma bryzgafonami latalam po trawniku, aby jako tako wygladal. A jak juz cala wies wlaczyla swoje nawadniacze to wszystkim kapalo tyle co nic, czyli po kropelce :mad: Zalamka! Pozostawalo albo wstac przed 5.00 albo chodzic spac ok. 1.00 aby rosliny nawodnic :sick: A czymze jest trawnik w porownaniu z uprawa uzytecznych roslin :(

U nas też sucho... zawsze przyjemniej jak u kogoś też doopa:p

Warzywa poschły, już nam się nie chce z wodą latać. Tylko ozdobne jeszcze mąż nawadnia bo też nie dają rady.

Wczoraj i dziś walczyliśmy z sianem, wczoraj nawet zaniosło się niemożebnie... a popadało jak zawsze u nas... tak, że nie przeszkodziło w tym zwożeniu siana, znaczy kroplóf moooooże pinć spadło:sick:

Może jak sąsiad skosi to popada:rolleyes::rotfl:

Może i pada, ale nie u nas.

Ani w nocy, ani rano, ani teraz.

Byto szlag trafił, czuję się tak sfrustrowana tym stanem rzezy, że pojęcia nie macie.

Całą nasza praca idzie się rąbać, a do tego w sumie jasne już jest, że u nas grzybów znowu nie uświadczy, drugi rok z rzędu.

Goście będą cały wrzesień gadać i po cichu kląć.

I wcale im się nie dziwię.

Doła mam przez to wszystko, pierdzielę...

Marna pociecha... u mnie to samo. Na szkółce trudno na wylaną wodę zarobić. A grzyby....owszem, są. Zapomniałem o szklance po kawie w ogrodzie, pleśniak urósł...

W Karpaczu!!!

Tak blisko od nas!!!

To kiedy wodę na kawę wstawiać? :lol:

Miruś - padłam! :rotfl:

Z nadzieją tlącą się gdzies w zakamarkach duszy spoglądam na zachmurzone dziś niebo - może choć troszeczkę, choć odrobinkę...?

Kciuki trzymać proszę za dzisiejszy deszcz u nas. :yes:

no qurna wieczory i noce są zimne :yes:co to jest w noc letnią 13 stopni ? to Syberia :lol2: ale to ciepło już nie takie

DePeSia :DTy udaj się do sklepu pod tytułem BRW i zakup sobie zaklinacz deszczu od Murzyna zrobiony przez Chińczyka :D mój mąż sobie kupił i jak kto w domu się pomyli i się nim pobawi ....a fajna zabawa, bo uspakaja jego szum i usypia :D to zaraz deszcz leje :lol2::lol2: