Mirek_Lewandowski 22.08.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 No i padało... dokładnie dwie minuty...Burze miały być, mówili... ulewy miały być, mówili... trąby... trąba to ja jestem, że uwierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 22.08.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 burze były, ulewa była ....trąby nie było:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.08.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Mirek, w Łodzi padało ze 2 godziny nawet. Ale dość intensywnie i spłyneło, ziemia nadal sucha. Tu 2 dni mżawki potrzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.08.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 2 wariaty masz! Ja też palę w kominku .... wieczorami ... no zimno mi qurna wtedy jest!!!! no qurna wieczory i noce są zimne :yes:co to jest w noc letnią 13 stopni ? to Syberia ale to ciepło już nie takie poszalalyscie kobiety :ou mnie pootwierane okna w nocy i spie pod sama poszewka, bo wciaz mi za goraco. a wy tu ogrzewanie włączacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.08.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Mirek, w Łodzi padało ze 2 godziny nawet. Ale dość intensywnie i spłyneło, ziemia nadal sucha. Tu 2 dni mżawki potrzeba... No tak... do Koluszek nie doszło... ech... Nocami 20, spać nie można... jakie ogrzewanie, u licha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.08.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 No dokładnie, nocami gorąco, że ciężko spać, 2 dni temu o 23 mieliśmy 25*C! Ja naprawdę chyba dwa wariaty na wewątku mam! No - jeszcze Relkę to rozumiem, egzekucja moli musiała nastąpić szybko i nieodwołalnie, urządziła im całopalenie... U nas dzisiaj padało. Pół godziny... by to nagły szlag, po południu już słońce świeciło w najlepsze. Ja w doopie mam taka pogodę! Obraziłam się, poszłam rozpalić pod kuchnią, żeby szybko dosuszyć pomidory, zaczęłam robić paprykę i zrobiłam cukinię w curry. I przy obiedzie bardzo miło sobie z gośćmi pogawędziłam. W temacie pogody nadał mam doła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.08.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 u nas pogroziło, postraszyło i spadło 5 kropli:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.08.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 U nas tez spadło 5 kropli dużych ale przez minutę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.08.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 a u nas nie i bardzo sie ciesze , po drugiej stronie wisly ponoc lalo jak z cebra - mama doniosla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 22.08.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 bo to szło od Poznania i poszło za Wisłę :lol2:widziałam ....a drugie szło ze Śląska i skręciło przed warszawskim na Kresy a po południu u nie grom z jasnego nieba .....jeden u mnie spi sie fajnie ...no może od 2 nocy cieplej ale też spoko , daję radę pod podwójną kołdrą wełnianą przy otwartych wszystkich oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.08.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 relek, nie jarze, to po co grzejesz jak masz okna otwarte:o:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.08.2012 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Żeby w domu rosy nie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.08.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 o jesuu, orzechy paliła! To Braza grzeje... Że na pomorzu zimno w nocy, to wiem z doswiadczeń własnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.08.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 W temacie pogody nadał mam doła... ja troche tez W piatek mamy sie wybrac na fajny plenerek, ale cos meteo przebakuje, ze bedzie grzmiec, kropic i wiac Natomiast w temacie poszukiwanego zboza NA POLU, to znalezlismy! Nawet rolnik dal nam wejsc "w szkode" i troche w nim pobuszowac Cudnie bylo, tylko tabsow na alergie zapomnialam i juz do konca pleneru albo stukalam w migawke, albo drapalam kazdy zakamarek skory Co wiecej, wyhaczylismy tez cud-maline stara, malownicza stodole a tam to sie zadzialo Jedynie babli przybywalo mi jakos tak niebezpiecznie, ale jak widac przezylam Gospodyni, chyba czas zaczac ostateczne odliczanie Mlodzi juz u Ciebie sa? A Goscie kiedy sie "zlatuja"? Pol foruma bedzie czekac na pierwsze relacje po i pierwsze fotencje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.08.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 ..... Pol foruma bedzie czekac na pierwsze relacje po i pierwsze fotencje! a ja myślałem, że będzie online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.08.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 poszalalyscie kobiety :ou mnie pootwierane okna w nocy i spie pod sama poszewka, bo wciaz mi za goraco. a wy tu ogrzewanie włączacie??? Nocami 20, spać nie można... jakie ogrzewanie, u licha? No dokładnie, nocami gorąco, że ciężko spać, 2 dni temu o 23 mieliśmy 25*C! U mnie podobnie... No i wczoraj polało 20 minut intensywnie i poburczało trochę, po godzinie już było suchutko:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 23.08.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 to ja nie wiem dzie Wy mieszkacie ? :jawdrop:dziś w nocy ma być nawet 9 stopni ...to co ? to jest upał ? okno może być otwarte, ale kołdra zimowa ....a ile tych ciepłych nocy było ? 4 ? ...dlatego ten i poprzeedni upał nie doskwierał , bo się noca dobrze schładzało i mozna było wytrzymać cały tydzień ...pamietam rok 94 , taki upał trwał ze 2 tygodnie i było tak samo goraco w dzień jak i noc :Dto była mordęga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 23.08.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 DePeSiu, Zacna Wytwórco Wszelakich Przetworów Domowych, wynalazłam przetwór do kaczki :lol2: wlałam do garnka 3 szkl wody i 1 szkl octu , dobrze posłodziłam , dodałam ostrej papryki w proszku łychę i goździki i ziele ang i pieprz i w to wkroiłam twarde śliwki pokrojone w ósemki .....zagotowałam, a potem postało i do słoików i gotowałam te ze 5- 7 minut ........:yes:no jak spróbowałam to mnie kaczka pieczona zapachniała dobrze ,że mam taką pod ręką w zamrażarce to se ucztę zrobię ....do tej pory mnie było jej żal ruszyć, ale dziś brali ode mnie betoniarkę , to ona wróci do mnie z kaczką oskubaną , więc znów schowam ja na ciężkie czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.08.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 to ja nie wiem dzie Wy mieszkacie ? :jawdrop:dziś w nocy ma być nawet 9 stopni ...to co ? to jest upał ? okno może być otwarte, ale kołdra zimowa ....a ile tych ciepłych nocy było ? 4 ? ...dlatego ten i poprzeedni upał nie doskwierał , bo się noca dobrze schładzało i mozna było wytrzymać cały tydzień ...pamietam rok 94 , taki upał trwał ze 2 tygodnie i było tak samo goraco w dzień jak i noc :Dto była mordęga o matulu ... gdzie Ty mieszkasz??? U nas caly dzien i noc wszystkie okna pootwierane, w domu temperatura nie spada ponizej 24 - 25 stopni Spimy wlasciwie bez kolder ... i innych tekstyliow Jamles, myslisz??? Niech Gospodyni kamere na zacnej piersi nosi z online dostepem do neta Bedziemy na czas poinformowani, chciaz ja obejrze wszystko dopiero w niedziele :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.08.2012 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Hehe, niedoczekanie Wasze, żebym foty jakie z wesela wrzucała! Strictly private! Opowieści z mchu i paproci to chyba dopiero po paru dniach, jak Młodzi do domu swojego wrócą, a planują po weselu jeszcze dobrych parę dni z mamusią i tatusiem zostać. Ambercia, bój się Boga, na miesiąc naprzód mają przyjeżdżać? Relcia, kurde - ja nie wiem, jaka u Ciebie lodówka, ale u nas gorąco jak cholera, dopiero dzisiajsza noc była z jakąś znośną temparaturą, że nie obudziliśmy się kilkakrotnie w ciągu nocy. Za przepisik dziękuję, jak będzie możność, wypróbuję. Nie wiem, czy się uda, ponieważ bardzo sucho jest, a śliwy lubią wilgotniejszą ziemię, jeśli jest sucho, to zrzucają owoce. W naszej okolicy drzewa stoją bez śliwek... Zrobiłam paprykę dzisiaj, pomidory suszone załam olejem z czosnkiem i ziołami i zagotowałam, cukinię w curry też popasteryzowałam. Zmęczyłam się! Jutro raniutko pójdę posprzątać pokój dla nowych gości, dzisiaj już pierdzielę. Lecę, bo muszę jeszcze kilku rzeczy w necie poszukać, sprawy nie cierpiące zwłoki są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts