Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

2 wariaty masz! Ja też palę w kominku .... wieczorami ... no zimno mi qurna wtedy jest!!!!

no qurna wieczory i noce są zimne :yes:co to jest w noc letnią 13 stopni ? to Syberia :lol2: ale to ciepło już nie takie

poszalalyscie kobiety :ou mnie pootwierane okna w nocy i spie pod sama poszewka, bo wciaz mi za goraco. a wy tu ogrzewanie włączacie???

No dokładnie, nocami gorąco, że ciężko spać, 2 dni temu o 23 mieliśmy 25*C!

Ja naprawdę chyba dwa wariaty na wewątku mam! :o :lol2:

No - jeszcze Relkę to rozumiem, egzekucja moli musiała nastąpić szybko i nieodwołalnie, urządziła im całopalenie... :rotfl:

U nas dzisiaj padało.

Pół godziny...

by to nagły szlag, po południu już słońce świeciło w najlepsze. :evil:

Ja w doopie mam taka pogodę!

Obraziłam się, poszłam rozpalić pod kuchnią, żeby szybko dosuszyć pomidory, zaczęłam robić paprykę i zrobiłam cukinię w curry.

I przy obiedzie bardzo miło sobie z gośćmi pogawędziłam.

W temacie pogody nadał mam doła... :(

bo to szło od Poznania i poszło za Wisłę :lol2:widziałam ....a drugie szło ze Śląska i skręciło przed warszawskim na Kresy :D a po południu u nie grom z jasnego nieba .....jeden :lol2:

u mnie spi sie fajnie ...no może od 2 nocy cieplej ale też spoko , daję radę pod podwójną kołdrą wełnianą przy otwartych wszystkich oknach :lol2:

W temacie pogody nadał mam doła... :(

ja troche tez :mad: W piatek mamy sie wybrac na fajny plenerek, ale cos meteo przebakuje, ze bedzie grzmiec, kropic i wiac :mad:

Natomiast w temacie poszukiwanego zboza NA POLU, to znalezlismy! :D Nawet rolnik dal nam wejsc "w szkode" i troche w nim pobuszowac :yes: Cudnie bylo, tylko tabsow na alergie zapomnialam i juz do konca pleneru albo stukalam w migawke, albo drapalam kazdy zakamarek skory :sick::lol2: Co wiecej, wyhaczylismy tez cud-maline stara, malownicza stodole a tam to sie zadzialo :lol2: Jedynie babli przybywalo mi jakos tak niebezpiecznie, ale jak widac przezylam :D

Gospodyni, chyba czas zaczac ostateczne odliczanie ;) Mlodzi juz u Ciebie sa? A Goscie kiedy sie "zlatuja"? Pol foruma bedzie czekac na pierwsze relacje po i pierwsze fotencje! :yes:

poszalalyscie kobiety :ou mnie pootwierane okna w nocy i spie pod sama poszewka, bo wciaz mi za goraco. a wy tu ogrzewanie włączacie???

Nocami 20, spać nie można... jakie ogrzewanie, u licha?

No dokładnie, nocami gorąco, że ciężko spać, 2 dni temu o 23 mieliśmy 25*C!

U mnie podobnie...:yes:

No i wczoraj polało 20 minut intensywnie i poburczało trochę, po godzinie już było suchutko:mad:

to ja nie wiem dzie Wy mieszkacie ? :jawdrop:dziś w nocy ma być nawet 9 stopni ...to co ? to jest upał ? okno może być otwarte, ale kołdra zimowa ....a ile tych ciepłych nocy było ? 4 ? ...dlatego ten i poprzeedni upał nie doskwierał , bo się noca dobrze schładzało i mozna było wytrzymać cały tydzień ...pamietam rok 94 , taki upał trwał ze 2 tygodnie i było tak samo goraco w dzień jak i noc :Dto była mordęga

DePeSiu, Zacna Wytwórco Wszelakich Przetworów Domowych, wynalazłam przetwór do kaczki :lol2::lol2::lol2: wlałam do garnka 3 szkl wody i 1 szkl octu , dobrze posłodziłam , dodałam ostrej papryki w proszku łychę i goździki i ziele ang i pieprz i w to wkroiłam twarde śliwki pokrojone w ósemki .....zagotowałam, a potem postało i do słoików i gotowałam te ze 5- 7 minut ........:yes:no jak spróbowałam to mnie kaczka pieczona zapachniała :) dobrze ,że mam taką pod ręką w zamrażarce to se ucztę zrobię ....do tej pory mnie było jej żal ruszyć, ale dziś brali ode mnie betoniarkę , to ona wróci do mnie z kaczką oskubaną , więc znów schowam ja na ciężkie czasy :)

to ja nie wiem dzie Wy mieszkacie ? :jawdrop:dziś w nocy ma być nawet 9 stopni ...to co ? to jest upał ? okno może być otwarte, ale kołdra zimowa ....a ile tych ciepłych nocy było ? 4 ? ...dlatego ten i poprzeedni upał nie doskwierał , bo się noca dobrze schładzało i mozna było wytrzymać cały tydzień ...pamietam rok 94 , taki upał trwał ze 2 tygodnie i było tak samo goraco w dzień jak i noc :Dto była mordęga

o matulu ... gdzie Ty mieszkasz??? U nas caly dzien i noc wszystkie okna pootwierane, w domu temperatura nie spada ponizej 24 - 25 stopni :D Spimy wlasciwie bez kolder ... i innych tekstyliow :oops::p

Jamles, myslisz??? Niech Gospodyni kamere na zacnej piersi nosi z online dostepem do neta :yes: Bedziemy na czas poinformowani, chciaz ja obejrze wszystko dopiero w niedziele :sick::D:D

Hehe, niedoczekanie Wasze, żebym foty jakie z wesela wrzucała! :p

Strictly private! :cool:

Opowieści z mchu i paproci to chyba dopiero po paru dniach, jak Młodzi do domu swojego wrócą, a planują po weselu jeszcze dobrych parę dni z mamusią i tatusiem zostać. :lol2:

Ambercia, bój się Boga, na miesiąc naprzód mają przyjeżdżać? :o

Relcia, kurde - ja nie wiem, jaka u Ciebie lodówka, ale u nas gorąco jak cholera, dopiero dzisiajsza noc była z jakąś znośną temparaturą, że nie obudziliśmy się kilkakrotnie w ciągu nocy.

Za przepisik dziękuję, jak będzie możność, wypróbuję. :lol:

Nie wiem, czy się uda, ponieważ bardzo sucho jest, a śliwy lubią wilgotniejszą ziemię, jeśli jest sucho, to zrzucają owoce.

W naszej okolicy drzewa stoją bez śliwek... :(

Zrobiłam paprykę dzisiaj, pomidory suszone załam olejem z czosnkiem i ziołami i zagotowałam, cukinię w curry też popasteryzowałam.

Zmęczyłam się!

Jutro raniutko pójdę posprzątać pokój dla nowych gości, dzisiaj już pierdzielę. ;)

Lecę, bo muszę jeszcze kilku rzeczy w necie poszukać, sprawy nie cierpiące zwłoki są!