Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Na pudrze sypkim i podkladzie pod makijaz nie warto oszczedzac. Fakt ... rozsadna cena jest wskazana, ale jakosc jest bardzo wazna. Ja uzywam w wiekszosci kosmetykow Kryolan, ale ... ale bardzo dobre pudry sypkie kupisz z polskiej firmy Paese http://www.sklep.paese.pl/category.php?id_category=1

Cena ok. 25 zeta. NIe kupuj tylko rozswielajacych. Normalny matujacy, daje aksamitne wykonczenie. Paese posiada tez bardzo dobre podklady pod makijaz. Takie co to idealnie wyrownuja koloryt skory i swietnie wygladaj w dzien, w nocy i na fotach :yes: Mysle, ze zakres cenowy na taka jakosc bardzo rozsadny :-)

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amber, aż poszłam zobaczyć. Bo ja uwielbiam kupować kosmetyki. te pudry i cienie i konturówki!! Tylko potem nie używam :) Ale mam córkę, dla której moja szuflada to ziemia obiecana :lol2:

Aneta, W CHIŃSKIM TO MUSZĘ cię zobaczyć. Po prostu muszę :yes:

Relcia, no co zrobić, że po 35 roku życia to jakoś nijak piżamka nie chce się już prostować? :rotfl:

A Amber bardzo się na tym zna, wiele lat była modelką, teraz profesjonalnie zajmuje się fotografią.

Wierzę jej w temacie, bo doskonale wie, o czym mówi. :yes:

Aaaa, Ambercia - miały być porady, jak ustawiać się do zdjęć, coby "klisza nie pękła"... :rolleyes: :oops:

wiele lat była modelką, teraz profesjonalnie zajmuje się fotografią.

:lol2::lol2: padlam! modelka to chyba dla swojego :lol2::lol2: Ogolnie to rzeczywiscie typ ze mnie modelowy, ostatnio z nadmiaru roboty zgryzliwy i trzaskajacy :lol2::lol2::lol2: I tyle w temacie modelowania :p

BTW kosmetykow, to wierzcie mi, ze bardzo, bardzo czesto te piekne makijaze ktore widzicie w magazynach z podpisem znanych marek za ogromne pieniadze, wykonywane sa na sesjach zupelnie innymi markami, a potem bardzo, bardzo mocno korygowane, podciagane, nasycane, uzupelniane w programie graficznym :p Maja byc snobistycznym obiektem pozadania, wyroznikiem na tle szarej rzeczywistosci .... Jakiez wiele kobiet czuje sie lepiej noszac w torebce pieknie wykonana pomadke z Diora, szlachetne pudeleczka YSL, czy mamiaca nas belle epoque marke Guerlain! No a to, ze makijaz wykonany tym luksusem jest jakby inny niz makijaz modelki na zdjeciu to juz insza inszosc .. ;) Dlatego nie dajmy sie zwariowac i lepiej inwestowac w realne korzysci.

Gospodyni, zapodaj mi na priv, albo via mail jakies Twoje foto. Napisze Ci priv jak sie ustawic, aby Twoja fota zawsze byla ok. :yes: Jasne, ze sa zasady generalne, ale patrzac na kogos jakos tak latwiej castomizowac rady ;)

Wusia, cwaniakujesz, wiesz??? No ale z dobroci serca przygarne Cie moze nie przed ale ex aequo ;) Pasuje?

Pada u Was? U nas poranek pochmurny, parny ale bez kropli deszczu ... Cisnienie pikuje w dol, az siesrci spia jak male glazy i nawet machanie smyczkami przed nosami nie jest w stanie wybic je z lozka :mad:

Ambercia jasne że może być;) Ty szczupluśka, ja niekoniecznie to się obok siebie zmieścimy:rotfl: u nas w nocu popadało ale teraz jak w ruskiej saunie, parno, pochmurno, czasem słońce się pokaże, niby wiatr wieje ale masakra ogólnie:( a ciśnienie leży pod płotem i zdycha:(

Amberciu - postaram się coś znaleźć, choć nie jest łatwo, bo ideałem piękności nie jestem, więc jakoś nikt się nie rwie do portretowania... :lol2:

Dobra, idę szukać.

Czy Wyście się wściekły z tą chińską wersją???

Co Wy, czerwonej bluzki z czerwoną spódnicą nie widziały? :p

Chińskiego makijażu nie będzie.

Japońsko - gejszowej fryzury najeżonej patyczkami też nie.

I w ogóle. No!

Ewa - zobaczysz, jak przyjedziesz.

Może być? :lol:

nie może..

spłukałam się i nie mam na kopertę :(

Muszę liczyć na zdjęcia .....

Jakoś ten miesiąc kończy mi się wariacko... Najpierw okazało się, że muszę wstawić nowy ząb, potem nieopatrznie umówiłam się na wymianę rozrządu w kijance, muszę dokupić 3 m drzewa, mąż ma drążki (w samochodzie) do zrobienia. ku... dlaczego jak się wali, to zewsząd? Czuję się jak pusty bankomat!!!!!

To Japonia, moje drogie, troszkę się Wam popier... tfu, pomieszało! :p

Najpierw myślałam, że będzie tak:

http://www.weddingstar.pl/img/zdjecia/planeta_wedd/chiny_01.jpg

Potem spodobała mi się taka czapka:

http://www.globtroter.pl/zdjecia/chiny/67740_chiny_tarasy_ryzowe_grzbietu_smoka.jpg

Ale jak przynieśli do przymiarki, to przestało mi się podobać:

http://gu.us.edu.pl/sites/gazeta.us.edu.pl/files/imagecache/900x670_full_screen/ilustracje/4_6.JPG

Stanęło więc na tym, że będzie tak, tylko w dwóch częściach:

http://us.123rf.com/400wm/400/400/hanhanpeggy/hanhanpeggy0904/hanhanpeggy090400448/4720162-asian-kobieta-nosi-tradycyjny-chinski-stroj.jpg

No - może jeszcze wachlarzyk... :rotfl:

nie może..

spłukałam się i nie mam na kopertę :(

Muszę liczyć na zdjęcia .....

Jakoś ten miesiąc kończy mi się wariacko... Najpierw okazało się, że muszę wstawić nowy ząb, potem nieopatrznie umówiłam się na wymianę rozrządu w kijance, muszę dokupić 3 m drzewa, mąż ma drążki (w samochodzie) do zrobienia. ku... dlaczego jak się wali, to zewsząd? Czuję się jak pusty bankomat!!!!!

To zawsze tak działa.

Prawo Murphy'ego.

Jak coś może się zepsuć - zepsuje się.

Trudno, będę zdjęcia na blogu... ;)

Mysle, ze to bardzo fajny pomysl aby integrowac sie na weselu m.in. poprzez zmiane stroju :yes: Bedzie barwnie i baaardzo oryginalnie :-) Az zazdroszcze!!! Chinskie tradycyjne ubiory sa piekne, chociaz troche dla letnich typow urody (jakiech w Polsce mnostwo) nie najlepsze twarzowo ;) Gospodyni, jesli masz mozliwosc to wybieraj czerwien w najciemniejszej odmianie. Takiej niemal czerwonego wina ... Czerwien pomidorowa jest mniej dla nas twarzowa ... I moze bedzie cos bez golfiku, albo z wiekszym dekoltem :yes: Golfiki "kradna" szyje i eksponuja brody :p:cool: No chyba, ze ma sie kark jak u labadka, to wszystkie jest wtedy ok :yes:

pada, pada, pada, pada ...

U mnie oczywiście ŚWIECI SŁOŃCE. :bash:

I melduję posłusznie, że moja chińska góra bez golfika jest, za to z dekoltem, powinno byc ok. ;)

No to lecę, obiad trzeba podszykowac powoli!