Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...a "u mnie" całą noc wściekle lało, ale od rana sucho i chmurki z przejaśnieniami - czyli tak jak lubię:D.

Póki co z pogodą trafiliśmy idealnie.

Najdroższa chyba zadowolona, bo odhaczyła ostatnie, zaległe pasmo na jej górskiej mapie Polski ;).

Wleźliśmy na Śnieżkę i Szrenicę, zaliczyliśmy Świątynię Wang, zamek Czocha, sztolnie i miniatury w Kowarach, rynek w Jeleniej Górze, jakieś Western City... i powoli trzeba się pakować.

Niestety nie mamy tu za bardzo kogo przepytać z atrakcji wartych jeszcze obejrzenia. Pozostaje tylko informacja turystyczna, a ta sama wiesz jaka jest w PL. Brakuje nam tu jakiejś oblatanej gospodyni z gospodarstwa agro :p:lol2:.

W drodze powrotnej planujemy jeszcze Książ... i kombinuję, czy nie podjechać do Wojsławic :rolleyes:, bo czujemy pewien niedosyt:rotfl:.

Mam nadzieję, że chociaż dobrze się bawiliście, skoro na tę kawę nie przyjechaliście. :p ;)

Piękny urlop z piękną trasą, sama bym się bardzo chętnie w taką trasę wybrała, oj, jak chętnie!

Książ wart zwiedzenia a i Wojsławice niczego sobie, a jakże!

Ale najbardziej ukochany to zamek Czocha dla mnie, ma w sobie coś tajemniczego i magicznego. :yes:

Jedno z niewielu miejsc, za którymi prawdziwie tęsknię.

Zabawa była niezła, ale oczywiście zupełnie nieporównywalna do kawy z tobą :rolleyes:, ...ale co się odwlecze to nie uciecze;) - niedługo już przecież syna ożenisz, sezon zamkniesz i przyjedziesz do nas :D.

A srocz masz? :p

i Walecznego Franka nie odwiedziłeś :o

...a to on w Kowarach walczy?:eek::rolleyes:

Yeti, to po drodze jeszcze laboratorium Hitlera i Adrenalina Park :cool:(...)

Relek, nie dawkuj informacji, tylko spowiadaj się tu szybciutko, co wiesz, bo zaraz do-dom wyruszym i będę żałował, że za późno się dowiedziałem:confused:

A srocz masz? :p

Klop,wychodek, wygódkę, kibel - już mom.:yes::D

WC, ubikację - jeszcze nie całkiem:oops:

Ale najbardziej ukochany to zamek Czocha dla mnie, ma w sobie coś tajemniczego i magicznego. :yes:

Jedno z niewielu miejsc, za którymi prawdziwie tęsknię.

nigdy nie bylam, ale cale mnostwo zdjec widziala nie liczac opowiescie o tym miejscu, ktore przeczytalam :-) Musze sie kiedys tam "na zywo" wybrac :yes: Moze w przyszlym roku, bo zamierzam miec lato bardziej wolne niz teraz :mad::D

jeżeli chcesz to możesz nawet tam nocować,

ale mnie osobiście, jako miejsce na nocleg, nie za bardzo odpowiadało,

sam zamek jest naprawdę bardzo fajny,

a jakie plenery!!!!

a co jest nie tak z tymi noclegami? Lubie nocowac w starych zamkach i zawsze jak jestem np. nad morzem przynajmniej 1 - 2 noce spedzamy na Zamku w Rzucewie :-) Niesamowity klimat, otoczenie, serwis, kuchnia a zejscie do morze wrecz niesmowite :yes:

tak, ale...

wg mnie, za czysto to tam nie jest,

chyba, że w ciągu ostatnich trzech lat coś się zmieniło,

ale jak pamiętam zamek z końca XX wieku i z drugiej wizyty w nim 3 lata temu, to nic się nie zmieniło,

no taaak ... tego na fotach w galerii hotelu nie widac ... Przyznam, ze ceny maja jak za full i nieskazitelny serwis ... Niestety, czesto polskie hotelowe ceny zupelnie nie odpowiadaja oferowanym standardom :sick: Moze dlatego tak bardzo przywiazuje sie do sprawdzonych miejsc i noclegow ... :yes:

no jakimś szyfrem godocie :cool: czemu u Was tak ważna latryna?

Yeti wyjechał ? bom dobry film ogladała ...a ściślej 3 filmy :) bo taka filmowa pogoda:lol2: .........szło mi o zabytkowe podziemia i sztolnie - trasę turystyczną "Projekt Arado. Zaginione laboratorium Hitlera" w Kamiennej Górze ja tego nie zdążyła nawiedzić ale co się odwlecze to nie uciecze :D a to drugie to pod Wrockiem jest park na 12 ha , można na skałkę jak za mało po :lol2:górach było albo spaść z góry w wielkiej kuli

a co do hoteli , to ostatnio za jedyne 150 zł znalazłam sie w głębokim peerelu :rotfl: chyba na recepcji mieli machnę czasu :rotfl:

czytam, że Chef ma znów "wesoło " Paweł trzymaj się

Edytowane przez relek

(...)wg mnie, za czysto to tam nie jest,

chyba, że w ciągu ostatnich trzech lat coś się zmieniło,

ale jak pamiętam zamek z końca XX wieku i z drugiej wizyty w nim 3 lata temu, to nic się nie zmieniło,

no taaak ... tego na fotach w galerii hotelu nie widac ... Przyznam, ze ceny maja jak za full i nieskazitelny serwis ... (...)

Ta cena jest za dodatkowe atrakcje -jeśli wierzyć przewodnikom, to ten zamek może dostarczyć naprawdę mocnych wrażeń - począwszy od spotkania w pokoju jakiegoś gościa wyłażącego zza regału (sporo tu ukrytych przejść), a skończywszy na wylądowaniu w fosie po niespełnieniu łóżkowych oczekiwań - ponoć w sali książęcej łoże posiada przydatną dźwignię zapadni, rozwiązującej skutecznie problemy małżeńskie.

...średniowieczne warunki sanitarne są również wliczone w cenę - pozwalają bardziej poczuć ducha epoki :lol2:

(...)Yeti wyjechał ?(...)

Yeti już od tygodnia wyjechany ;). Teraz atrakcji na drogę powrotną i resztę urlopu dla najdroższej i dziecków szuka :lol2:

no jakimś szyfrem godocie :cool: czemu u Was tak ważna latryna?(...)

Po pierwsze - ...bo gospodarza najlepiej po stanie kibla ocenisz ;)

po drugie - ...bo to ważne miejsce jest - pozwala zgodnie z przepisami do domu wrócić - w normie dopuszczalną masę całkowitą pojazdu utrzymuje przez umożliwienie pozbycia się bardzo kłopotliwego nadbagażu :rotfl:

Jutro w planach Skalne Miasto, a wieczorem muszę przyjrzeć się tym podanym przez ciebie atrakcjom :)