Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szlag wie, bo u nas nadal ANI KROPLI DESZCZU.

Et, szkoda gadać nawet.

Zosiu - Marsylia fajna, ale jeszcze nie teraz, tak w maju albo we wrześniu/październiku...

Niemniej wina i fajności zazdraszczam, wracaj, kochana i opowiadaj, co widziałaś! :D

Może choć po południu coś, cokolwiek... :(

Ha, kochana - my powinniśmy gościć deszcze i burze już wielokrotnie.

A ich u nas nijak nie uświadczysz. :(

Jak w lipcu była jedna, co nas trochę uszkodziła, to potem... ani jednego deszczu normalnego, bo trudno nazwać deszczem słabo gęste krople, spadające z nieba przez jakiś kwadrans.

Takich "deszczy" w ciągu ostatniego miesiąca mieliśmy 3.

I to wszystko.

Depesia, a nie myślałaś o tym, by wykopać studnię głębinową, własną osobistą

i podlewać wielką pryskaczką wszystko to co na polu?

Tak jak Włosi polewają swoje pola kukurydzy?

Wtedy masz piękną pogodę, czyli to, co turyści lubią najbardziej

i chromolisz ten deszcz, bo studnia polewa.

Mirek, jak cię tu upolowałam, to zapytam... Mam klona palmowego (taki z delikatnymi wystrzępionymi listkami) od 3 lat i niestety, przesadziłam go. Rósł w cieniu, na słońce go wyniosłam.. Nie wiem, czy mu źle czy czegoś zaniedbałam (podlewania na przykład) ale uschły mu listki. Prawie wszystkie... Zwiądł ewidentnie... Pytanie banalne - czy można liczyć, że odbije (choć na wiosnę), czy raczej nie mieć złudzeń?

Kiedy na polu to nie jest takie bolesne z tą suszą, Tolunia, bo tam orkisz rósł i już dawno zebrany jest.

Najgorzej to to, że w lesie sucho straszliwie, jak pisze Amber, drugi rok z rzędu, aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!

Grzybów znowu nie będzie!!!!!!!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!

No dobrze niby, nie ma w co wdepnąć....:yes:

A klon- cóż, na dwoje babka wróżyła. Jeśli to tylko szok po wywaleniu na słoneczko, ma szansę. Jeśli korzenie przy przesadzaniu obciachane może nie odbić. Co Cię podkusiło? To dość wrażliwy chabaź i po zaaklimatyzowaniu się do określonych warunków nie lubi takich zabiegów. Zresztą lubi lekkie ocienienie, na plażę sie nie nadaje.