Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

No Kurna ...przez Was to ja poszłam na poprawiny i rozglądałam się czy ja jestem najtłuściejsza ciotka ...ale, że było to dla mnie całkiem obce towarzystwo, bo robiłam za sąsiadkę, to przełknęłam tę kluchę ;) ...........ale powiem Wam jedno , na weselu były dwie dziewczyny po 40 z lekkim downem , malutkie i bardzo grubiutkie ....ale człowiek z przyjemnością patrzył jak one się bawią , tańczą , rozmawiają z każdym i są szczęśliwe :)

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pytanie - czy wiśnie były z cukrem, czy tylko alkohol?

przed zalaniem alkoholem byly "moczone" w duzej ilosci cukru. Nawet bardzo duzej :-) Puscily duzo soku a wszystko to zalalam mieszanina spirytu i wodki. Co teraz? Zalezy mi, aby fajnie wyszlo ... Na BN ladnymi buteleczkami z nalewka chce obdarowac Rodzinke :-)

to teraz czeba oddzielić wiśnie od płynu ....wiśnie do słoiczka , można zapasteryzować krótko , albo czymać w lodówce ,choć ja trzymam na półce:) do lodów, do ciast , do przegryzania ......płyn przepuścić przez filtr i do butelek , chyba ,żeby okazał się za słodki , to wtedy przed rozlaniem odpowiednio rozcieńczyć wódką

Arnika , właśnie to miałam na myśli :) nawiązując do całego przekroju gości dałam przykład kto może się znaleźć na liście , bo takie mamy rodziny , znajomych ........a te dwie dziewczyny były szczęśliwe i miło było patrzeć jak pozostali goście ciepło ich przyjmowali ...one całą noc tańczyły :) z Panem Młodym także :yes:

Dużo buziaków Depsiu, całe mnóstwo i przepraszam, że z opóźnieniem!!!

http://www9l.incredimail.com/scache/im//gallery/content/200806181240/content_7719_prev.gif

P.S. Też miałam małe, kameralne wesele, gości zapraszaliśmy my i było zaje...cie!! No, ale szpaler z marynarzy w galowych mundurach nie każdemu się przytrafia, co nie;)

Na weselu byłam , to nie wiem za jakiego powodu mam DePeSi składać życzenia :( nie doczytałam się jeszcze .......ale co sie odwlecze to nie uciecze, jak wszyscy życzą to ja też ...tłusta ciotka :cool: :yes: tak więc życzę Ci DePeSiu co byś każdego dnia wiedziała po co wstaje słonko, a jego promienie niech Ci wszystkie mroki rozświetlają :rolleyes: :wave: Edytowane przez relek

marynarze sa tacy przystojni w tych mundurach :oops:

oj i to jak!!! Pozostaje nam Brazuni zazdraszczac :yes: Chociaz mysle, ze nie w glowie byl Jej ten szpalar bo wgapiala sie tylko we wlasnego marynarza :yes: BTW dwa tygodnie temu na slubie mialam szpaler z ... cheerleaderek ze zlotymi pomponami, no ale to nie marynarze :bash: chociaz panowie wygladali na zadowolonych ;)

.. ale z drugiej strony generalizowanie, ze na wszystkich weselach to mamy albo Polakow_pijakow i oblesnych degeneratow, albo "aspirujacych" do nie wiadomo czego, jest mocno pejoratywne i krzywdzace!

tego ani ja ani nikt nie pisał. To ze pije się, to fakt. Czy za dużo - nie mnie osądzać. Nie lubię jednak tańczyć z facetem, który wypił, nawet jeżeli nie za dużo, lecz wystarczająco, żeby uważać się za adonisa. Polacy w tym względzie nie różnią się niczym od włochów czy anglików.

Tekst o spadaniu pod stół był żartobliwy. Ostatnio nie widziałam spadających, aczkolwiek czasem się pewnie zdarza i w Polsce i w innych krajach - jeżeli na imprezie jest do woli wódki.

A aspirujący... cóż... Nie powiesz chyba, że nie spotykasz wokół ludzi w rodzaju Magdy Karwowskiej z "Czterdziestolatka" .Jeżeli nie spotykasz, to masz fajnie. Ja spotykam aż nazbyt często...

O - Magda Karowowska - piękny przykład ! :D

Dzisiejsza Magda Karwowska jest dokładnie taka sama, tylko wygląda nieco inaczej... (szczuplejsza o 3/4) ;)

Moja córka miała wesele w kwietniu. Sami wszystko organizowali. My - rodzice dorzuciliśmy okresloną (już dawni ustalona kwotę), trochę tez, z własnej woli, dała babcia. A resztę młodzi płacili sami i wszystko ustalali tak, jak chcieli.

I co? I wesele było SUPER.

Wszyscy się świetnie bawili, bo - nikt się nim nie stresował. Młodzi się kochają chcą być razem tu i teraz i fakt ślubu niewiele zmieniał.. Wesele było bardzo "mieszane", bo : 1.rodzina "patchworkowa" panny młodej (wszyscy obecni :-)), 2.pan mlody doktoryzuje się na uczelni w NIemcowni, więc część ludzi z jego uniwersytetu (co nie znaczy wcale, że tylko Niemcy) byla na tym weselu, byli też Amerykanie, u których pan młody mieszkał swego czasu, bo tam robił maturę. Plus mlodzi wszelkiej maści ( z liceum, ze studiów itp).............. Długo by wymieniać :D

Nie było przesadnej stylizacji (po co? czy to da młodym szczęście?) nie było przesadnie pijących wujków, ale byli smieszni, dobrze się bawiący i owszem, podpici wujkowie, nie było tłustych ciotek - były świetne kobitki w róznym wieku - ciotki, nieciotki - różnej tuszy (kogo to obchodziło??), tańcujące z wujkami i nie tylko z nimi... Młodzież na koniec trąbiła z butelek to co pozostało, a i tak mój przyjaciel na koniec stwierdził - co to za wesele, że nie był skandalu??

Część z nas nocowała na miejscu, więc spotkalismy się jeszcze przy sniadanku i z sympatią prawdziwą (choć lekko przez mgłę..)patrzyliśmy na siebie, zapewniam :yes::yes:

To okazja do wspólnej radości a nie POKAZANIA się (przed rodziną, gośćmi, czy kimkolwiek). Różnie różni z nas tę radość okazują - i co z tego?

Edytowane przez Gagata

Anetka ... Wszyskiego NAJ :)

tego ani ja ani nikt nie pisał. ...

...

... to napiszę: ... jeżeli nie było Policji i Pogotowia tzn, że impreza była do doopy :)

... w zeszłym miesiącu mój Braciszek był na dwóch weselach w Polsce i tydzień temu w Kanadzie ... na żadnym Policji ani Pogotowia nie było :( ... duch ginie w Narodzie :( :) ;)

ps - zapakowane mam nadzieję, że "ekspresem" do Wesela dojdzie :)