Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochani, drodzy - dziękuję za życzenia Wasze, to takie miłe! :D

Aż ciepło się na serduchu robi. :yes:

Co do wesel - przecie każde jest piękne na swój sposób, dla każdego człowieka inne wesele będzie weselem marzeń, jak sądzę.

U nas Młodzi za granicą, więc siłą rzeczy nam przypadła wiekszość zadań organizacyjnych, ale cały czas byliśmy w ścisłym kontakcie i Młodzi podejmowali wszystkie ostateczne decyzje.

I tak znalazła się pewna kuzynka jednego z nas (rodziców znaczy się), która obrażona nie przyjedzie na wesele, bo... jej dzieci zostały zaproszone bez osób towarzyszących!!! :rotfl:

Uchachałam się po same pachy, kuzynka wraz ze swymi dziećmi dorosłymi została skreślona z listy. :lol2:

Lecę, boi dziecko czeka, buziaki dla miłych gości wszystkich zostawiam i jeszcze raz dziękuję za życzenia urodzinowe! :hug: :hug: :hug:

Jeszcze raz dziękuję pięknie za życzenia, a urodziny...

Hm, to chyba nawet 31... nie wiem, tak ktoś mówił... :lol2:

Gagatko, przecie trzeba za młodu się rozmnażać, tak mówili w naszych czasach! :lol2:

Dzisiaj to już jakoś inaczej, później to robią... :rolleyes:

I tak znalazła się pewna kuzynka jednego z nas (rodziców znaczy się), która obrażona nie przyjedzie na wesele, bo... jej dzieci zostały zaproszone bez osób towarzyszących!!! :rotfl:

Uchachałam się po same pachy, kuzynka wraz ze swymi dziećmi dorosłymi została skreślona z listy. :lol2:

Depsia, nie wiem czy dobrze zrozumialam, ale wyslalas/przekazalas komus (komukolwiek) doroslemu zaproszenie bez zaproszenia z "osoba towarzyszaca"? Chyba cos zle zrozumialam ... przepracowana ostatnio jestem :(

Fajnie, ze Dzieciaki tak moga na Was liczyc! Pomoc w takim przedsiewzieciu jest nieoceniona .... Im blizej godziny "0" tym pewnie czesciej wszyscy jestescie na "goracej linii". Chinska Rodzina pewnie tez zajeta ogromem przygotowan :yes:

Jakie tam 35, 33 czy 31 ... Wy nic nie wiecie ... u Gospodyni pierwszy raz w zyciu pojawia sie "trojka" z przodu!!! No to jeszcze raz http://psiakosc.com/emoty/emoty-1/przytulanko.gif Deszcz byl? Mam nadzieje, ze troche u Was ostatnio pokropilo ...

Zaprosilismy KUZYNKĘ Z RODZINĄ, czyli dorosłymi dziećmi.

nie czuję się w obowiązku zapraszać dziewczyn/chłopaków dzieci kuzynów.

Kuzynka nie jest nam bliska, widujemy ją raz na kilka lat.

Nie będziemy finansować wesela, noclegu i śniadania kompletnie obcym nam ludziom, bo maja szczęście znać dzieci naszej kuzynki. :no:

Wesele jest dla rodziny i dla tych znajomych, których zaproszą Młodzi.

Jak jechaliśmy na wesele syna mojego kuzyna, to tez zaprosili nas i synów, dziewczyn już nie - i nie uważam, aby mieli być do tego zobowiązani.

Na weselu było wystarczająco dużo młodych osób z rodziny, bawiliśmy się wszyscy doskonale.

Nie uważasz, Amberciu, że każdy ma prawo zaprosić kogo chce?

Że nie wspomnę, iż nie każdego stać na zapraszanie wszystkich krewnych i znajomych królika, w dodatku mało znanego. :lol2:

Nie uważasz, Amberciu, że każdy ma prawo zaprosić kogo chce?

Że nie wspomnę, iż nie każdego stać na zapraszanie wszystkich krewnych i znajomych królika, w dodatku mało znanego. :lol2:

Uwazam! Jasne, ze sie z Toba zgadzam! Doprawdy trudno, aby na wesele zapraszac KAZDEGO :eek: Po co??? No po co??? Kuzynke, ktora lata nie widzieliscie? I Jej Dzieci? Pewnie tez od dnia Komunii Sw nie widziane??? :eek:

Wlasciwie dlaczego zaprasza sie na wesele Gosci? Ja widze dwa glowne powody ... wiekszosc ludzi widzi tez trzeci, ktory przemilcze. Pierwszy, to aby Mlodzi z Bliskimi sobie Osobami (Rodzina, Krewnymi, Przyjaciolmi, Znajomymi) mogli dzielic, ta wyjatkowa chwile w zyciu, a potem wyjatkowa zabawe, drugi, to aby zaproszone Osoby czuly sie podczas swietowania wyjatkowo i stad taka dbalosc o oprawe muzyczna, dobra kuchnie, dodatkowe atrakcje i wspaniala zabawe, ktora dla wiekszosc zaproszonych osob zapewnia obecnosc Osoby Towarzyszacej! Bo czymze jest przezywanie czegos fajnego i pieknego, bez tej najblizszej osoby u boku? Niczym, prawda?

Dlatego z cala stanowczoscia uwazam, ze po to sa zaproszenia "do Kosciola" i zaproszenia "do Kosciola i na Wesele" aby tak piekna chwile jak Slub przezywac z tymi z ktorymi sie chce, z klasa i z poszanowaniem wlasnych pragnien i pragnien osob zaproszonych ...

Kuzynce obrazania sie dziwie ... ale odmowy przyjscia na wesele nie! Natomiast, na Jej miejscu z pewnoscia przyszlabym do Kosciola, gdybym takie zaproszenie dostala. Klasa i styl i bycie ponad, zawsze jest w niewymiernej cenie :yes: