Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Przyznam, ze nigdy jeczmienia nie mialam :o No ale rady zapamietam, bo kto wie co czlowieka w zyciu spotka ;)

BTW ciekawostek ... dzisiaj mialam spotkanie z klientem w jego biurze ... dosc osobliwym. Jeden z najbardziej prestizowych budynkow w Wawie ... na ostatnim pietrze ogromna przestrzen do pracy dla calego zespolu ... Zamiast sztywnych foteli rozwieszone hamaki z ogromnymi oknami na cala panorame miasta, a tam polegujacy zespol z laptopami i tabletami w dloniach ... albo fotele relaksacyjne co wymasuja i kregoslup i posladki i stopki ;) Jak ktos nie lubi ani masujacych foteli, ani hamakow, to moze spodabaja mu sie worki sako we wszelakich kolorach ... Dla aktywnych biurowe boisko do gry w kosza, mini golf, worek bokserski czy scianka wspinaczkowa :rolleyes: Mysle, ze moglabym tam pracowac :p

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ambercia.. już dawno napisali...

"- cóż tam Panie w polityce, Chińczyki trzymają się mocno?..."

Oni już trzęsą rynkami, trzęsą... Większość towarów jest produkowana w Chinach...

Chińczycy są wszędzie, w każdym państwie... Otwierają nowe rynki, są na stanowiskach w bankach , przemyśle...

To jednym słowem DPSia syn się ustawił ;) :)

podobne warunki o jakich pisze Amberciua widzialam w Szwecji w pewnej firmie, do tego , silownia, basen, masaze itp. :)

Martula jakbym zlota obraczka oko pocierala to bym jak panda wygladala, nie wiem czemu zlote zloto brudzi mi skore na czarno, moge rysowac jak olowkiem po skorze :D

Martula jakbym zlota obraczka oko pocierala to bym jak panda wygladala, nie wiem czemu zlote zloto brudzi mi skore na czarno, moge rysowac jak olowkiem po skorze :D

Kazde zloto??? moze mialas jakis tombak :D

sprobuj z bialym zlotem :D ale nie wiem czy sie tak rozgrzewa

aha ta obraczke sie rozgrzewa pocierajac o spodnie np a potem taka rozgrzana przyklada do jeczmienia

Edytowane przez markoto

Ambercia.. już dawno napisali...

"- cóż tam Panie w polityce, Chińczyki trzymają się mocno?..."

Oni już trzęsą rynkami, trzęsą... Większość towarów jest produkowana w Chinach...

Chińczycy są wszędzie, w każdym państwie... Otwierają nowe rynki, są na stanowiskach w bankach , przemyśle...

To jednym słowem DPSia syn się ustawił ;) :)

tylko ja mam na mysli cos powazniejszego. Odkad jakies dwa - trzy tygodnie temu ich bank centralny zezwolil na nieograniczone klusowanie na rynku obligacji panstwowych innych krajow anizeli Stany Zjednoczone, zaczynaja kupowac i manipulowac kursami obligacji krajow europejskich. To bardzo niebezpieczna sytuacja ... Oni maja niebotyczne nadwyzki depozytowe, my wszyscy w Europie mamy braki i po kawalku zadluzajac sie, stajemy sie wlasnoscia chinskiego brata ... :sick:

Kazde zloto??? moze mialas jakis tombak :D

sprobuj z bialym zlotem :D ale nie wiem czy sie tak rozgrzewa

aha ta obraczke sie rozgrzewa pocierajac o spodnie np a potem taka rozgrzana przyklada do jeczmienia

kazde zolte i nie byl to tombak :D a chyba biale tak nie dziala na jeczmien - to inny metal

a moze sie myle:confused: w sumie to nie mam problemu, mi sie jeszcze nigdy jeczmien na oku nie zrobil :D:D:D

Przecież mamy kolejne zabory... i to takie legalne...

Zalewa nas niestety rynek azjatycki i nie tylko i to od dawna......

Dziś słyszałam, ale dokładnie nie powtórzę, bo Emil mnie zagadywał czy Japońska czy Chińska waluta lepiej stoi niż Euro... Nieźle mnie to zaniepokoiło...

Czyli zaraz wielki Brat wykupi huty, kopalnie, zakłady pracy i ziemie.. i dopiero będzie... ,

W/g mnie ten proces ekspansji się już zaczął jakiś czas temu, a w PL upatrują sobie okna na zachód..

Gdzie nie spojrzysz to jest cała masa Azjatów... Natomiast Żydzi wracają do Polski i odbierają dawne swoje nieruchomości, ziemie, kamienice... też zaczyna być niebezpiecznie, bo stosunek prawny jest powiedzmy delikatnie nieuregulowany...

Przecież mamy kolejne zabory... i to takie legalne...

Zalewa nas niestety rynek azjatycki i nie tylko i to od dawna......

Dziś słyszałam, ale dokładnie nie powtórzę, bo Emil mnie zagadywał czy Japońska czy Chińska waluta lepiej stoi niż Euro... Nieźle mnie to zaniepokoiło...

Czyli zaraz wielki Brat wykupi huty, kopalnie, zakłady pracy i ziemie.. i dopiero będzie... ,

W/g mnie ten proces ekspansji się już zaczął jakiś czas temu, a w PL upatrują sobie okna na zachód..

Gdzie nie spojrzysz to jest cała masa Azjatów... Natomiast Żydzi wracają do Polski i odbierają dawne swoje nieruchomości, ziemie, kamienice... też zaczyna być niebezpiecznie, bo stosunek prawny jest powiedzmy delikatnie nieuregulowany...

to brzmi jak cytaty żywcem wyjęte z podręcznika propagandy poprzedniego systemu..:rolleyes: albo z audycji radia toruńskiego -;)

Po co im okno, i to jeszcze w PL, jak drzwi są otwarte i czerwony dywan :)

Mnie chwilowo niepokoi ilość biedronek. Znaczy Biedronek. Matko, na każdym rogu

i to w najbardziej reprezentacyjnych częściach miasta :)

Depsiu - jest taki dodatek Polityki - Pomocnik historyczny się nazywa i ostatni jest w całości poświęcony 4 tysiącom lat największej cywilizacji Wschodu .

Historia w pigułce - ale ciekawe. Może Cię zainteresuje :)

W temacie grzybnym - to u mnie na działce przepiękne muchomory, czerwone, nakrapiane z pękatymi nogami. Jak z bajki :)

Poza tym posucha. Trochę rydzy :)

No taki przecie:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e3/Lactarius_deliciosus_1_(1).jpg/245px-Lactarius_deliciosus_1_(1).jpg

Charakterystyczne jest to, że tak sinieje/zielenieje przy uszkodzeniu i ma pomarańczowe (nie białe!) mleczko.

Pyszności!

Może pójdziemy sobie w górach trochę pozbierać, zobaczymy... :D

Zosiu, pomocnik pewnie ciekawy, muszę poszukać, bo jeśli w końcu się tam kiedyś wybierzemy, to warto jakąś podstawową wiedzę mieć. :yes:

W temacie dyskontów to ja bym bardziej Aldi chciała, lepszą jakość mają.

Grzybki rosną wciąż, Arnisia! :lol:

Myśl, kobieto!

Jak urosną to daj znać.... co by samochodem po lesie jeździć;)

Aldi powiadasz.. u nas są, ale jakoś niespecjalnie ludzi widzę... A z innych marketów na każdym kroku to wspomniana biedronka, lidl , kaufland, polo market, i inne, inter marche, caufland, dalej real i auchan... i gdzie nie spojrzysz tam market i żaden nie jest Polski..

I jak tu nie nazwać, że rozbiory...

Do grzybków może sos z kurczaka?

Przepis:

Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia,

najlepiej szklanego.

Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną.

Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanka wina białego,

szklanka wina czerwonego, dodając 100 g ginu, 100 g koniaku, 200 g Wyborowej i 50 g rumu.

Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej.

Kurczaka możliwie jak najszybciej wypier...lamy bo jest ohydny,

Natomiast............. Sos! Sos! Paluszki lizać !!!

PS. Kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos wychleje.

Mirek!!!!!!!!!!!

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Jutro u nas tradycyjnie kurczak będzie!!!!!!!!!!!! :rotfl:

Grzybki już się suszą. :cool:

Nie rydze, tylko prawdziewki i podgrzybki. :p

Rydzów to może poszukamy jak w góry pojedziemy. :D

Mirek!!!!!!!!!!!

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

ja bym tego kurczaka tym sosem nie moczył, bo cały bukiet

zapachowo- smakowy by się ulotnił

Jutro u nas tradycyjnie kurczak będzie!!!!!!!!!!!! :rotfl:

Depesia a ten kurczak podwórkowy czy z Aldika :rolleyes: