Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tarcia, najlepiej to jednak codziennie porcja świeżych warzyw, jak pisze Ambercia.

Sałata, pomidorki w ósemkę, trochę papryki, surowa lub gotowana marchewka do chwycenia w dłoń, orzechy, kiełki.

Owoce tez bardzo lubię, jabłko, pomarańcza, brzoskwinia, winogrona - mniam!

Grillowany kurczak lub inne chude mięsko...

Po prostu to wcale nie musi byc kanapka. ;)

Fajnie DPS-ia tylko ja polowy nie moge z tych wymienionych przez ciebie i stad moje zywieniowe dylematy, moja lista produktow do spozycia jest ograniczona.

wypadaja, bo nie moge: orzechy, cytrusy, papryka,

a kielki bleeee :p moga byc sobie najzdrowsze na swiecie ale ja ich po prostu nie lubie

zamiast kurczaka uzywam indyka jak dla mnie jest chudszy i smaczniejszy.

dobra ide, bo mnie tu zlinczujecie jak bym cos jeszcze napisala. i ja nie lubie codziennie salatek, bo jestem po nich glodna :D wezcie pod uwage, ze sniadanie i 2 sniadanie w pracy to czesto moj jedyny posilek w ciagu dnia, obiady sa od swieta :)

i uprzedze kolezanki zdrowo sie odzywiajace: wiem,ze odzywiam sie niezdrowo ale takie moje zycie w biegu i nie bede tego na sile zmieniac :D

I w ogóle - nie uważacie, że to fajnie, iż teraz będzie jesień? :p

Czerwona, fioletowa, złota, mglista, ciepła i cicha...

Tak mi trzeba tej jesieni po lecie zawsze!

I tu się z Panią Koleżanką Po Fachu zgadzam w pełni!

Taka jesień jak teraz - kolory!! - powinna trwać co najmniej (co najmniej!) 3 miesiące.

A najlepiej pół roku.

Ja bym była szczęśliwa.

Urodziłam się jesienią (za 4 dni ;)) to chyba dlatego......

Amber a wiesz gdzie takie kupowac?? sa w sieciowkach?

Certyfikat znajdziesz na opakowaniu :-) O programie bylo slychac od dawna, ale podobno tak rygorystyczne sa standardy, ze tylko Kania i Indykpol podolali. Podobno lada dzien pojawi sie kolejnych producentow. Z H.Kanii mozesz kupic certyfikowane mieso. Nie wiem czy Indykpol ma takowe w swojej ofercie, czy tylko wedliny bo od nich niczego nie kupuje.

No to co ja Ci poradzę, Tarcia? :(

Człowiek może jeść mięso, ryby, warzywa, owoce, nabiał, zboża.

No i nic innego.

Mówisz, że ryby nie, nabiał nie.

Zostaje mięso, warzywa i owoce, ewentualnie zboża.

To całkiem spory zestaw!

Z porami roku to ja mam tak, że własciwie każdą lubię, każda ma coś do zaoferowania.

Zima biała, mroxna, słoneczna, skrząca...

Lato, błękitne i zalane słońcem...

Wiosna, seledynowa i też błękitna, z kwitnącymi wiosennymi kwiatami.

No i jesień - eksplozja kolorów. :D

Po prostu świat piękny jest i tyle!

Amber ty sie znasz powiedz mi czy indyki sa tez tak karmione hormonami jak kury? bo musze opoznic corce dojrzewanie i mam unikac miesa kurzego i jaj i nie wiem co z indykiem a chcialabym takie chudsze mieso

indyki też są karmione! Nawet moja ciotka DLA SIEBIE hoduje i karmi hormonami, bo "szybciej rosną" Czyli takie od chłopa też odpadają.

TARcia bo w salatce powinny byc i wegle zlozone ( np makaron razowy czy ryz naturalny vel brazowy albo basmati) i warzywa i bialko( np podsmazone plastry indyka pokrojone w kostke) odrobine oliwy z oliwek po to zeby dawalo ci energie na dluzszy czas a nie na pol godziny, ewentualnie salatka plus kromka chleba razowego

Amber dzieki za info o firmach, latwiej bedzie namierzyc :)

Edytowane przez markoto

oj TAR-cia bo to jak ze szklanką wody dla nie zawsze w połowie pełna;) jesień najczęściej bywa paskudna ale ma swój urok tak jak w ten weekend gdzie piękne słoneczko, szaleństwo barw na drzewach i krzewach, przecudny odcień błękitu na niebie, powietrze jeszcze cieple ale już z nutką ostrości, poranne mgły z których wyłania się słońce, krople rosy lśniące jak diamenty zawieszone na pajęczynach, niepowtarzalny zapach lasu i grzybów, zieleniutki mech z którego wyłaniają się brunatne i błyszczące od rosy kapelusze podgrzybków:lol:

no ale jak jest dużo śniegu, świeci słoneczko, lekki mrozik, śnieg roziskrzony jakbyś diamentowym pyłem posypała to cudnie jest:lol: albo jak wieczorem wiatru nie ma, w miarę ciepło się robi, jest cicho i śnieg wielkimi płatkami pada też cudnie jest:rotfl: albo jak drzewa całe w szadzi albo pod śniegową kołderką jak z pocztówki:lol:

A co do dietowania.. znaczy zdrowego żywienia..

Byłam w sobotę na wykładzie jednej pani doktor.. no i muszę poszukać kaszy jaglanej, bo jest jedyna zasadowa , a nigdzie jej nie widziałam dzisiaj, a szukałam, warzywa po 40 dobrze jeść ugotowane.. , surowe w przypadku mojego małżonka są szkodliwe, jeść należy nasze owoce i warzywa, czyli marchew, buraczki, szpinak ( nie lubię) jabłka .. soki tylko świeże do 15 min od zrobienia i woodę niegazowaną..

Niby wszystko wiem, tylko dlaczego jej nie jem..

Jak musiałam pisać i zdawać relacje;) to zastanawiałam się 3 X czy to zjeść i tyle i o której porze...