Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

U mnie już jakos samo to idzie z tym żywieniem, tylko teraz muszę zacząć uważać na przedzimowy przybytek wagi.

Na razie uniknęłam, bo po lesie ganiając spalałam, potem będzie trudniej, pewnie stepper wróci do łask. ;)

W kózce naszej rozpalone, w sypialni cieeeeepło! :D

Ach, jak przyjemnie... :lol:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na razie uniknęłam, bo po lesie ganiając spalałam, potem będzie trudniej, pewnie stepper wróci do łask. ;)

a ja mysle, ze czy lato czy zima, to Ty ZAWSZE znajdziesz sobie zajecie na rozruszanie wszystkich miesni :yes: Uwazaj tylko z tym zbieractwem. Niech sweterek bedzie dlugi, bo inaczej przy pochylaniu korzonki, albo nie daj Bog nerki Ci zawieje. Moja znajoma wlasnie sie tak zalatwila i teraz lezy w bolach ze stosem pigul pod reka :bash:

Ambercia nie wiem jak DPS-ia ale ja to grzybki w kucki zbieram albo i w pozycji pokornego sługi z ziemi wyciągam bo jakbym do każdego schylić się chciała to bym chyba tak z nosem przy ziemi chodziła z tydzień:rotfl:

:lol2::lol2::lol2:

no tak ... na kolanach czy na czworaka to tak jakby sprawniej :lol2:

Wusiu, jak Cie tak czytalam jak o zimie rozprawialas, to cos czuje ze romantyczna z Ciebie duszyczka! Normalnie tylko wiersze pisac :yes:

aaaaaaaaaaaaaaaaaa żaden romantyk ze mnie tylko życie nauczyło mnie właśnie szukać takich drobnych radości i z nich budować małe szczęścia a nie czekać na wielkie trzęsienie ziemi;) można psioczyć na zimę i męczyć się kilka miesięcy;) albo można cieszyć się że chociaż kilka dni było przepięknych i dało dużo radości:) i już człowiekowi bliżej do wiosny;)

I tu się z Panią Koleżanką Po Fachu zgadzam w pełni!

Taka jesień jak teraz - kolory!! - powinna trwać co najmniej (co najmniej!) 3 miesiące.

A najlepiej pół roku.

Ja bym była szczęśliwa.

Urodziłam się jesienią (za 4 dni ;)) to chyba dlatego......

Ja dopiero za 23 ale jesień też lubię :)

jestem w stanie stolerowac to od 1 do 3 dni, potem fora ze dwora :D

I dalej w kółeczko!

OK, wchodzę w to..:yes::yes:

To gdzie z petycją?

Mnie wszystko jedno gdzie... ważne aby poskutkowała...:yes:

U mnie już jakos samo to idzie z tym żywieniem, tylko teraz muszę zacząć uważać na przedzimowy przybytek wagi.

W kózce naszej rozpalone, w sypialni cieeeeepło! :D

Ach, jak przyjemnie... :lol:

Tyż se popalam... w kominku...:)

aaaaaaaaaaaaaaaaaa żaden romantyk ze mnie tylko życie nauczyło mnie właśnie szukać takich drobnych radości i z nich budować małe szczęścia a nie czekać na wielkie trzęsienie ziemi;) można psioczyć na zimę i męczyć się kilka miesięcy;) albo można cieszyć się że chociaż kilka dni było przepięknych i dało dużo radości:) i już człowiekowi bliżej do wiosny;)

I za to Cię lubię :hug:

Wusia - Ty mądra kobieta jesteś, wiesz? :hug:

właśnie to samo DPS-ia wczoraj Synowi wytłumaczyłam, że każda pora roku jest piękna bo ma coś wyjątkowego do zaoferowania;)

(...) można cieszyć się że chociaż kilka dni było przepięknych i dało dużo radości:) i już człowiekowi bliżej do wiosny;)

A ja tam zimy i tak nie lubię (no chyba, że na obrazkach, albo przez szybę, siedząc przy kominku), ale nawet na nią się zgodzę, jeśli tylko dacie mi gwarancję, że tą kolejną wiosnę zobaczę ;):lol2:

Kasza jaglana :p trochę się nią bawiłam :D oczyszcza organizm , fajną zupkę da się z niej ugotować :p ostatniego malucha karmili my kaszą .........kaszę jaglaną widziałam bodajże w CERFURZE ..... a jak nie to trza się udać na pobliski targ rolny :D

uwielbiam jesień ale taką, gdy można na tarasie w bujanym fotelu zasiąść i pławić się w ostatnich ciepłych promieniach słoneczka :yes:...ponure , deszczowe dni jesienne są beee :mad: choć wieczory, kiedy w kominku ogień radośnie swoje pląsy pokazuje, latem nie rajcują :rotfl:

Mnie nikt nie chce na grzyby zawieść :bash: więc na razie tuczę moje stadko maślaków , które z bólem serca uszczuplam ( wiecie jak boli wyrywanie własnych grzybów z własnego ogródka ? :jawdrop:) no ale jak już przestanie boleć , to można się zaślinić wcinając np kluski zwane przecierakami :Dna mące pełnoziarnistej :yes:z sosem grzybowym :lol2: .......zachciało mi się z serem białym , ale drugie danie poszło z sosem :lol2:uczta była .....

Póki co biegam za kasztanami , bo akcja "komputer dla klasy " na czasie i strasznie się zdziwiłam ,że nazbierałam już 120 kg tego towaru :D

jakoś tę jesień mam zbieraczą :rotfl:żeby mnie tylko nawyk nie został i nie przeszło na butelki po rowach i puszki w krzakach :lol2:gazety , pudełka , sznurki .... bo mnie potem w tv pokażą ,że do mieszkania nie da się drzwi otworzyć :lol2:

jabłka w tym roku brzydkie , to na skup zawiezłam zamiast na śmietnik i za 150 kg dostałam 66 zł :lol2: nie wiem ile na benzynę wydałam :rotfl:ale chyba zmieniam się w porządnego obywatela odpowiadającego na hasła :D

a w przerwach bujam się na tarasie i obserwuję kwitnącego pod sosną wydmową pięknego muchomora ...najpierw udawał prawdziwka ,potem jak się bardziej ukazał, to pod kanię podchodził , a dziś jest ogromny i zaczyna purpurowieć :D

A ja tam zimy i tak nie lubię (no chyba, że na obrazkach, albo przez szybę, siedząc przy kominku), ale nawet na nią się zgodzę, jeśli tylko dacie mi gwarancję, że tą kolejną wiosnę zobaczę ;):lol2:

Gwarancji ci nie dam, mogę najwyżej dać antydepresant ;)

Przyznam, ze ja rowniez zimny nienawidze :mad: Generalnie bardzo slabo znosze obnizone temperatury a doskonale upaly :p No ale coz, jakos ta zime trzeba ogarnac i wtedy rozpiera mnie chec fizycznej aktywnosci :lol2: Byleby to nie byly narty, lyzwy czy inne zewnetrzne sporty :D Ale za to tak jak dzisiaj silowania wraz z HIIT od 6.00 albo basen to boska alternatywa :yes: Polecam! Nie ma to jak ropoczac dzien od "euforii biegacza" i sporej dawki dopaminy, co blokuje chetke na slodkie i tluste :p

BTW z kasza jaglana to mam prawdziwy klopot ... Jest trudna smakowo ... A bylaby fajna zimowa, poranna rozgrzewka :(

z jaglanej mozna zrobic placuszki pulpeciki: kasza plus wedzona (gotowana) ryba, szczypiorek, pietruszka, koperek, jajo, formujemy kulki i podpiekamy na patelni

albo

kasza jaglana z warzywami i serkiem kozim na ciepło

nie wiem czy super zdrowe ale smaczne - kiedys jadlam

Wspomnę jeszcze o zakupach w marketach , dyskontach...:D nie cierpię :bash:dużo forsy - mały efekt i zazwyczaj oszukaństwo ....no ale mnie czasami tam ponosi :yes: w Biedronce mam na celowniku bułeczki, masło w osełce, melony, medaliony z indyka i łosoś albo pstrąg w pieprzu ...takie małe porcje na śniadanko:pa i sporadycznie parówki z szynki .... no czasem zanurzam się w tych stołach na środku i wypatruje czgóś gustownego , rzadko to bywa, ale ....ostatnio np kupiłam ładne 2 ramki na zdjęcia i oprawiłam w nie małolatów dwóch i ustawiłam na dziadkowej szafce nocnej , co by się z nimi oswajał :lol2:.........to co polecam z B , bo mnie daje codzienną satysfakcje jak Perfekcyjnej Pani Domu :D .....80 chusteczek nasączanych do łazienki ....są jeszcze do kuchni i mebli - do kuchni nie używałam a do mebli niekoniecznie mi sie sprawdziły :yes:za to do łazienki dają mi zadowolenie, bo wycieram kilka razy dziennie sedes ,umywalkę i bidet razem z armaturą i jest błysk, a nie muszę się motać ze ściereczką, którą co? :(wyrzucić , wypłukać ? a jak wypłukać to gdzie trzymać ?...won do kosza i czyściutko :D

W LIDLU lubię to co Ambercia :D Pilos i Pikok ......ale mam do niego daleko i muszę się zdawać na Mżonka ,który pracuje we w tym samym mieście :lol2: a ja w komputerze znajduje sobie towar i wysyłam do niego zapotrzebowanie :rotfl: ostatnio kupił mnie stanikcodziennik i jestem bardzo zadowolona , także koszule nocne z bawełny sypiane są już parę lat :D

A ja kaszę jaglaną spokojnie zjadam, nawet lubię, bo ona jest tak bezsmakowa, że przyjmie każdy obcy smak!

Wystarczy dobrze doprawić, dziewczynki!

Można pysznie na słodko z owocami i jogurtem, można z mięskiem i towarzyszącymi mu ulubionymi przyprawami, można z mlekiem albo z zupą...

Kasza jaglana jest jak cukinia, może mieć każdy smak! ;)

WYJECHALI DZISIAJ OSTATNI GOŚCIE. :cool:

tym, którzy dzwonią, odmawiam.

Nie mam już siły w tym roku, wesele i okres poweselny dały mi w kość.

Potrzebuję ciszy i spokoju jak powietrza.

Mam nadzieję, że to już koniec sezonu.

Zupę jaglaną to ja robiłam na zasadzie krupnika , chyba na żołądkach indyczych , dobrze przyprawioną ....ostro :mad::stirthepot: ale znalazłam przepis Maciągowej i on wydaje się sensownie dobrany :D więc dam linka .....taka zupa oczyszcza organizm , no to sie je, nie patrzy na smak :lol2:

http://przepisy.styl.fm/zupy/agnieszka-maciag-poleca-krupnik-z-kaszy-jaglanej.php

Edytowane przez relek