relek 02.10.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 zdecydowałam się wyślę dziś starego na grzybobranie do ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 02.10.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 A tych jeszcze podchowam ...na Wigilię za małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.10.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 DPSia - nie lubię jaglanej z owocami i jogurtem... Z płatkami owsianym podprazonymi na patelni - oooo, to co innego! Ale ja chcę jeść kaszę! I nie jest wcale jak cukinia! Wcale. cukinia jest pyszna nawet sama. A kasza jaglana jest... jakas dziwna... Jadłam w zupce typu krupnik, jak pisze Relek. Było OK, ale cały czas miałam w pamięci tę sama zupkę pyszną z inna kaszką i ... chmmm... Zaraz zajrzę pod Relkowy link. A my cóż, taki los, my przyjęliśmy już kolejną rezerwację na BN i NR (*)... Nie wspominając weekendów październikowych... Taki los całoroczniaka... Ale fakt, że jest teraz PRZEPIĘKNIE! I jak widzę ile radochy dale ludziom siedzenie na tarasach, w sweterkach, z herbatką czy winkiem, kiedy w apartamentach ogienek się w piecykach pali.....A nad głowami klucze żurawi trąbią ja te głupie (w drodze wieczorem z łąk na stawy, na nockę). To własnie to - wcale nie kasa (choć jest konieczna, nie wygłupiajmy się..) - , wynagradza bardzo wiele (zresztą sama to wiesz, DPSia). ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ (*) Boże Narodzenie i Nowy Rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.10.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Czuje sie zachecona Sprobuje z jaglana jeszcze raz Jeszcze nie wiem czy na slodko czy na slono, ale cos wymysle Depsia, no to czas odpoczynku nastal Nareszcie! Jakis wyjazd Wam sie nalezy a potem zbieranie sil przed kolejnym sezonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.10.2012 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Gagatko - pewnie, że masz rację z tym, że wiele taki widok wynagradza. Ale w tym roku oboje mamy wyjątkowo dość. NAWET Sołtys już nie chce z nikim gadać. A kto u nas był, to wie, że z Sołtysa jest wyjątkowo rozmowny i towarzyski facet. Cieszymy się więc dzisiaj ciszą kompletną ciszą w obejściu, słońcem, swobodą prac polowo - podwórkowych (nie ma suszenia grzybów i podawania posiłków!). Po prostu cudnie. Teraz pozostaje spokojnie pozbierać z pola warzywa, potem można jechać w góry. I żadnych gości agro. Aż do kwietnia lub maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 02.10.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Teraz pozostaje spokojnie pozbierać z pola warzywa, potem można jechać w góry. I żadnych gości agro. Aż do kwietnia lub maja. Zawsze porządna i poukładana:cool: Najpierw obowiązek a potem przyjemność Odpoczywajcie i cieszcie się piękną złotą polską jesienią. Rób zdjęcia coby było co zimą na blogu oglądać. I pozdrów ode mnie góry, bo w tym roku nie dane mi było po nich śmigać. Buziaki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.10.2012 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Aukcja dla Stefka i Damiana - zajrzyjcie, proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.10.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 DPSia a Wy w okolice Kotliny Kłodzkiej czy Jeleniogórskiej się wybieracie? Czy też w Góry Wysokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 DPS-ia a masz sile zdjecia jesienne na bloga wrzucic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.10.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 No własnie przed chwilą wrzuciłam zdjęcia naszych przesiek wrzosowych, zapraszam! A w góry to my zawsze teraz do Czorsztyna jedziemy, Gagatko, wtedy wracając po drodze do rodziny możemy wstąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.10.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 a czy ja moge sobie na kompa skopiowac te zdjecia plis, plis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.10.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 ech serce boli:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.10.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Cudnie, to zdjecie brzozowego lasku i tych wrzosow to jak fotomontaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.10.2012 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Tarcia, ależ kopiuj, jeśli tylko oglądanie da Ci trochę przyjemności. Tam jest naprawdę niezwykłe miejsce, Wusia była, to na pewno poznaje. Tych przesiek jest kilkadziesiąt kilometrów. Wszystkie takie piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.10.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 ..... do Czorsztyna jedziemy ..... nie zgubicie się chyba, że zapłociem jedziecie przez ..... Warszawę, Lublin ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.10.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Depsia, powalajace te Wasze wrzosowiska A w kompozycji z bialymi brzozami, to juz nogi mi podcina :yes: Goscie oprocz grzybow, pewnie cala mase zdjec od Was przywoza! Nic tylko tam sesje robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.10.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 żaden fotomontaż, uczciwie robione, byłam, widziałam, potwierdzam:lol: polatałam sobie wkoło tych brzózek:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.10.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Wierze, ale tak pieknie, ze az nierealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.10.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Mnie taż się podoba DPSia.. bateria mi padła, na co Sołtys się ucieszył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.10.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Sluchajcie - sorry, ze u Depseszki, ale taki mi najblizej - czy sa jakies regulacje (prawne czy zwyczajowe) porzadkujace sprawy rekultywacji trawnikow w miejscach publicznych? To dziwne pytanie oczywiscie pojawilo sie z ostatniej praktyki mojej Wspolnoty Mieszkaniowej. Mieszkam ja sobie na zamknietym osiedlu. W srodku mamy duze patio, z zielenia, malym placem zabaw dla dzieci, fontanna i takimi tam bzdurkami, oraz duzymi polaciami trawnika. Jakies dwa tygodnie temu pojawily sie kartki, ze trawniki zostaly opryskane agresywna chemia i aby nie wypuszczac na nie ani dzieci, ani psow. Kartka pojawila sie dwa dni po oprysku, gdy ja i paru innych mieszkancow wyladowalismy u swoich alergologow po rozniastych objawach. U mnie to tylko pandamia wysypkowa, ale wiem, ze dwoje dzieci mialo niebezpieczne ataki astmatyczne. Moje pytanie jest zasadnicze. Czy w miejscach otwartych, publicznych mozna tak sobie duze obszary pryskac herbicydami, albo jakims innym paskudztwem? Czy ktos cos wie na ten temat? Gospodyni sorry, ze zasmiecam Ci wywatek, ale moze tez innym sie taki temat przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts