wu 03.10.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 kurcze nie wiem czy można wiem na pewno że informacja że będą prowadzone takie rzeczy powinna być podana do wiadomości kilka dni przed a nie po:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.10.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 kurcze nie wiem czy można wiem na pewno że informacja że będą prowadzone takie rzeczy powinna być podana do wiadomości kilka dni przed a nie po:( Wiesz, ja nawet do konca nie wiem co to konkretnie bylo. Dostalam jedynie informacje, ze nalagodniejszy srodek z dostepnych (ha! a wypalil w pientcala trawe w ciagu kilku dni ) i ze NIE dalo sie inaczej zrekultywowac tego trawnika, jak przez calkowita wymiane trawy z ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.10.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 no ale to zaraz jak wymiana trawy z ziemią to powinni zdjąć ziemię z trawą, nawieźć nowej ziemi, i teraz albo już odchwaszczonej i siać trawę albo poczekać aż porośnie, prysnąć np rounadpem i po dwóch tygodniach siać trawę chyba, że poszli na łatwiznę, popryskali, ziemia zostaje jaka była i potem siać będą, co nie zmienia faktu że o planowanych takich zabiegach powinni poinformować z wyprzedzeniem, bo co jakby któreś dziecko wylądowało w szpitalu bo alergik i astmatyk:mad: ja bym im normalnie pociągnięciem do odpowiedzialności zagroziła za narażenie życia i zdrowia:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.10.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Nie przepraszaj, Amberciu, bo to ważny temat. Mnie się wydaje, że powinni informować wcześniej, tak na zdrowy rozsądek wychodzi mi, bo litery prawa na ten temat nie znam. Jeżeli wystąpiły objawy alergiczne i są na to dowody u lekarzy, to chyba wspólnota powinna dokładnie poinformować mieszkańców, czym to było pryskane i w jakich dawkach oraz kiedy. Jeżeli twierdzą, że wymiana ziemi z trawą, to powinna zostać wynajęta firma dysponująca specjalną maszyną, są takie. Maszyna jedzie spokojnie po trawniku i na żądanej głębokości podcina ziemię poziomo razem z darnią, potem pasy starej darni są zbierane i wywożone i przyjeżdżają pasy nowej darni albo nowa ziemia. Co do sesji - zapraszam we wrześniu, Amberciu, będziesz miała wyjątkowy plener! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.10.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) Po spryskaniu niektorymi srodkami w informacji na opakowaniu jest , ze przez kilka dni nie wolno wyprowadzac zwierzat, to sa na ogol srodki szkodliwe dla ludzi i zwierzat ,moglo to sie skonczyc tragicznie, nie wiem czy przy takich opryskach teren nie pownienen byc odgrodzony tasma jakas chociaz. Niestety regulacji prawnych nie znam poczytaj tu http://e-prawnik.pl/porady-prawne/prawo-administracyjne-1/opryskiwanie-roslin.html Edytowane 3 Października 2012 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.10.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Dzieki Markoto! Czyli nawet na terenie patio nie powinin miec miejsca taki oprysk. Zgodnie z Ustawa oprysk jest mozliwy ale w odleglosci co najmniej 20 metrow od budynkow mieszkalnych Nie musze mowic, ze trawniki sa w bezposrednim sasiedztwie scian budynkow, placyku zabaw dla dzieci, wewnetrznego sklepu spozywczego i klatek schodowych ... Depsia, dzieki za udostepnienie miejsca na watku dla tej sprawy ... Kurcze jak ja nie lubie takiej ludzkiej glupoty i korzystania tylko z latwych rozwiazan Doczytalam, ze mozna to bylo zrobic rownie skutecznie a bez szkodliwosci Edgerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.10.2012 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 W przeciwieństwie do Ciebie, kochana - inni (czytaj decydenci z Twojej wspólnoty) nie doczytali, nie wpadli na to albo nie chciało im się. Mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy, także za Twoją sprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.10.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 W przeciwieństwie do Ciebie, kochana - inni (czytaj decydenci z Twojej wspólnoty) nie doczytali, nie wpadli na to albo nie chciało im się. Mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy, także za Twoją sprawą. z pewnoscia nie Mleko sie jednak juz wylalo, ale mysle ze niezle wszyscy teraz trzesa portkami Na taka agresywna chemie jestem bardzo wrazliwa ... zaraz wysypka i mega problemy z oczami. Nie mniej najwiekszy wk... urw mialam, gdy informacja zostala przekazana za pozno, a ja ladowalam w siebie kilka razy dziennie oglupiajaca Hydroxyzine zupelnie nie wiedzac skad mam coraz wieksza pokrzywke Szkoda mi tez psow, ktore wachaly "zatruta" trawe a ja zupelnie nie bylam swiadoma jakie swinstwo tam wylali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.10.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 to bezmyslni ludzie, na pewno wspolnota mial jakas umowe z firma ogrodnicza, ktora powinna wczesniej poinformowac, a ktora mozna pociagnac do odpowiedzialnosci.. ja u siebie nawet zrezygnowalam z opryskow trawy, bo doczytalam w ulotce chwastoboja o karencji na zwierzaki 21 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.10.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Tarcia, Ty dobrze wiesz ze pal licho moja alergia, ale najbardziej martwie sie o moje zwierza Jak pomysle, ze Plusz to zaledwie 1,7 kg a maja troche ponad 2,0 kg i jak na taka wage wplywaja takie toskyny to mnie Przyznam, ze zrobilam niezla poruchawe o ten oprysk ... nie ma zmiluj gdy czuje iz psy sa zagrozone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.10.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 a jakby tak Twoje psiaki Amberciu jak moja objadły się takiej trawy to matko:( my też wszystko plewimy i nic nie pryskamy bo rude głupie żre wszystko i na placu i za płotem co dostanie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.10.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Generalnie najczesciej na patio psy sa noszone przez nas na rekach! I chwala Bogu! Chodzi o to aby nie sikaly na wewnetrznych trawnikach. Wiadomo, ze pozostale zanieczyszczenia i tak sprzatamy po naszych psach, ale bardzo pilnujemy aby na patio chodzily chodnikami i nie sikaly W tym chyba nasze szczescie, ale wiadomo toksyczny syf rozchodzil sie na wieksza odleglosc niz obrys trawnika. W koncu po czyms ta pokrzywke i zapalenie spojowek dostalam, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.10.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 moj niestety tez trawke wciaga, juz sobie wyobrazam co by bylo, w zeszlym roku tez sie czyms podtrul, balam sie ze zejdzie tak odchorowal. teraz zawsze uwazam ale do konca nie da sie go upilnowac. biedne tez te dzieciaczki a jaki strach dla rodzicow, ktorzy nie wiedzieli jaka moze byc przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.10.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 To już widzę Ambercie w akcji... słusznej akcji... Dziewczyny.. kurki do zamrożenia się blanszuje czy tylko wymyte bez blanszowania... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.10.2012 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Noooo, jak Ambercia się o psiaki wkurzyła, to znaczy, że tam niezłą jazdę mieli! Kurek nie blanszuj, wystarczy umyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.10.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Noooo, jak Ambercia się o psiaki wkurzyła, to znaczy, że tam niezłą jazdę mieli! Kurek nie blanszuj, wystarczy umyć. Wspólnota Amberci miała jesień średniowiecza... Kurki umyłam i podsuszyłam na durszlaku... teraz wsadzę do zamrażarki... Tak mojemu chce się grzybów/lasu, ze codziennie o grzyby do kolegów wydzwania.. codziennie się pyta ile nazbierali co nazbierali, gdzie.. mnie też goni o zapytanie... Aż wczoraj na rynku kupił kani i kurek, takich maciupkich... miałam niezła jazdę, żeby je umyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.10.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 a ja wczoraj napchałam wysuszone grzybki w takie dwa baniaczkowate słoiki no jak cudnie wyglądają dzisiaj fotki zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.10.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 a ja zrobilam 4 male sloiczki maslakow , nie wiem co to wyjdzie bo pierwszy raz robilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 04.10.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Hello o pieknym poranku Slonko swieci, ma byc nawet cieplej no i mamy juz czwartek!!! A co wiecej od tego weekendu mamy juz WOLNE!!! No wolne weekendy rzecz jasna Sprawe Wspolnoty wciaz pozostawiam otwarta. Dobrze, ze Markoto podsunelam mi ten link z podstawa prawna! Mysle, ze inne argumenty o szkodliwosci i ostatnich (z polowy tego roku) badaniach nad Roundup'em na nikim nie zrobily takiego wrazenia, jak litera prawa Zblizajacy sie wolny weekend zupelnie miesza mi w glowie Sama nie wiem, czy jak bedzie ladnie to gdzies wybedziemy, czy tez powinnam w koncu wybrac sie do jakiegos sklepu i droga kupna nabyc jakies kozaki, ze dwa - trzy swetry i jakies cieplejsze, ale oficjalne zakiety czy spodnice Mam takie zimowe braki, ze powinnam chyba caly dzien albo dwa spedzic na deptaniu od sklepu do sklepu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.10.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 no mnie w piękny jesienny dzień nawet 6-ką koni by do sklepu nie zawlekli tylko w las bym poszła:lol: jakby lało to i owszem ale nigdy w słoneczny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts