Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Ja nic nie widziałam , bo byłam zajęta odcinaniem ogonków od podgrzybków :rolleyes: ....byłam se w lesie , piękna pogoda była na łazikowanie ...kosz grzybków i dwa prawusy :p...ino :sick: .....a podgrzybki miały strasznie długie ogonasy , to je ucinałam i do suszenia, potem zemlę :p:wiggle: dziś druga faza - marynowanie :) ...... no coś tam wiało , coś tam lało ......

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z tym mieleniem nóżek to całkiem fajny pomysł, odpapuguję jeśly Pan pozwoly;)

I ciekawostki przyrodnicze;)

Czym się żywią jeże?

Otóz u nas na wsi, zwłaszcza na mojej działce jeże żywią się........kocią karmą:yes:

A sikorki?

Otóż ulubionym pożywieniem naszych sikorek są.......t-lighty:yes:

I to nie byle jakie, bezzapachowe, nie nie, one preferują owocowe, zwłaszcza pomarańczowe im podeszły;)

Świat się kończy Pani Popiołkowa:cool:

ja nie mle do sosow tylko drobie, bo lubie kawaleczki grzybow.

tez wole kawaleczki, anizeli sam aromat ... Generalnie nawet zupe krem toleruje tylko wtedy, gdy ma cos do pogryzienia ;)

Jesli juz o pogryzieniu mowa, to wlasnie delektujemy sie serami rozniastymi przywiezionymi z ostatnich wojazy ;) Do tego odrobina wytrawniaka zakupionego od zacnego winiarza i zycie znowu jest piekne :-) A jutro wolne!!! :p Matko jak ja sie ciesze :wiggle:

Znowu wieje. :sick:

Kolejne dwa worki zboża przesiałam dzisiaj. :lol2:

Amberciu - jak ja Ciebie rozumiem z tą radością z wolnego!

Liczę dni do wyjazdu.

Bardzo mi potrzebny, nieważne, jak będzie wiało czy lało. ;)

Amberciu - jak ja Ciebie rozumiem z tą radością z wolnego!

Liczę dni do wyjazdu.

Bardzo mi potrzebny, nieważne, jak będzie wiało czy lało. ;)

bardzo sie cieze, ze znalezliscie czas na reset! To wazna bo inaczej czlowiek zupelnie fixuje :sick: My zaliczymy jakies Spa w cieplym klimacie, masaze, baseny termalne i duzo aktywnosci na silowni czy biezni ;) Co roku po takiej dawce wypoczynku czuje sie jak nowo narodzona ...

Chociaz przyznaje, ze masazy na plecy najbardziej sie obawiam :p ... zawsze koncze na siniakach i poobijanych zebrach :lol2: I pomyslec, ze na lezance klade sie jako zdrowy czlowiek, ale wstac o wlasnych silach to juz nie moge :lol2:

Tar, ale w dojrzewajacych serach a w szczegolnosci dlugodojrzewajacych nie ma laktozy :p Bol brzucha musi byc z czegos innego, albo ser byl oszukany :sick:

to sie przyznam, byl jeszcze podpuszczkowy, francuski winogronowy i plesniowy ale nie kozi. choc wg. mnie ten dlugodojrzewajacy mogl zaszkodzic:p po prostu mialam faze na sery :D

to sie przyznam, byl jeszcze podpuszczkowy, francuski winogronowy i plesniowy ale nie kozi. choc wg. mnie ten dlugodojrzewajacy mogl zaszkodzic :p po prostu mialam faze na sery :D

ale nie bylo to zwiazane z laktoza. Wiadomo, ze w tych serach jest jej absolutnie sladowa ilosc i nie wywoluje nietolerancji :no:

Spa - fajna sprawa! :D

U nas niedaleko od granicy Niemcy mają baseny termalne i spa - zaczynam się zastanawiać nad wypróbowaniem. ;)

Na dalsze podróże to musimy jeszcze trochę poczekać, ale juz majaczą w dalszej perspektywie.

W nocy było ciepło, deszcz solidnie popadał.

Chyba pójdziemy zobaczyć, czy są dla nas jakieś ostatnie grzyby.

Wiatr sobie na razie gdzieś poszedł!

u nas od wczoraj solidnie wieje i pada, choc rano slonko mnie obudzilo to teraz niebo znowu zasnute chmurami.

laweczka przed domem znowu odfrunela pare metrow dalej :o zanczy sie - wialo solidnie. ja sie dzis opitalam, chyba ze T. przywiezie mi polki do biblioteczki to poukladam ksiazki.

hustawke czas zwijac. jesien gorsza idzie :(

Poszliśmy na te grzyby.

Matko, jakiś wysyp podgrzybków w niektórych miejscach jest, wyjść nie idzie, bo człowiek się o grzyby potyka! :D

W lesie spokojnie, mimo wiatru biegnącego górą w koronach sosen.

Cicho, wilgotno, słonecznie.

Pięknie.

Pozostaje mi trzymac kciuki za duuuuze zbiory :p:p:p Znajomi dzisiaj pojechali na grzyby a wieczorem przyjechali z pelnymi brzuszkami po grillu (zlowione pstragi) i calym bagaznikiem wypchanym maslakami, prawdziwkami i podgrzybkami :o:rolleyes: Podobno pogoda byla bajeczna, a w lesie wlasnie cichutko, wilgotno, ale slonko przebijalo sie przez konary :rolleyes:

A do nas wlasnie dojechaly ryby z Ustki :-) Losos swiezy (nie hodowlany bo NIE rozowy), losos wedzony i wegorz :-) Mam tu weekendowe kulinarne cuda :popcorn: Pelna zdrowotnosc i proteiny ;)

BTW z racji wolnej soboty ruszylismy w pelna aktywnosc :-) Czuje wszystkie miesnie ale mam tyle dopaminy, ze prawie uszami mi wychodzi :wiggle: Jutro powtoreczka :wiggle: