Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wahadełko, piramidy,...

Janussz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 270
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jest takie coś jak energia kształtów.

:o Możesz to wytłumaczyć? I przeprowadzić naukowy dowód?

Założyłem ten wątek dla miłośników wahadła, różdżki, piramid.

Dla miłośników chcących dowiedzieć się czegoś więcej na temat oddziaływania kształtów i symboli proponuję książkę o takim właśnie tytule.

Nie sprowadzajmy tematu wątka do pytania: a czy u Kowalskiego którego znam jest w piwnicy Bóg? Jeżeli Kowalski ma piwnicę to możesz to naukowo udowodnić?

Powiedziałem piętro wyżej: odłóżmy na bok brak wiary.

Nie wierzysz w to, to Twoja sprawa. Jestem w tym początkujący i chciałbym podyskutować z kimś, kto ma jakieś doświadczenie. Tak trudno to zrozumieć?

Toż to dział kącika zapaleńców. Nie budowlany. Nikomu kto weźmie do ręki wahadło dach na głowę nie spadnie.

Joshi,

wyszukiwarka google i hasło: Antoine Bovis

Masz kilka nicków?

Joshi,

Masz kilka nicków?

Tomku, co z Tobą się dzieje? Nawet Ty już zrobiłeś się złośliwy?

Sprawami które są tutaj poruszane interesował się także Albert Einstein. I wcale nie w negatywnym znaczeniu. Próbował udowodnić dlaczego np. różdżka się wychyla i miał nawet swoje teorie na ten temat.

....

Naczelne dowództwa wojskowe podczas drugiej wojny światowej też miały w swoich sztabach radiestetów potrafiących określić położenie okrętów podwodnych wroga. Tylko pytanie: dlaczego tak kiepsko działali? Odpowiedź jest prosta. Druga strona robiła wszystko(chodzi o radiestetów) aby przeszkodzić w pracy radiestetom wroga....

Okrety podwodne namierzano dzieki zlamaniu kodu Enigma. Niemcy do konca nie wierzyli , ze kod ten mozna zlamac a alianci robili wszystko aby ich z bledu nie wyprowadzac. Jesli wiec zatrudniali radiestetow to pewnie dla zmylenia i "przykrycia" rzeczywistych dzialan.

Nie jestem przeciwnikiem radiestezji i wszelkich paramedycznych terapii.

Jednak tylko i wylacznie wtedy kiedy nie konczy sie to negowaniem i odrzuceniem medycyny konwencjonalnej oraz nie jest samo w sobie szkodliwe dla zdrowia.

Jak ktos wierzy , ze mu piramidki pomoga to bardzo dobrze niech wierzy.

Jak mu tylko lepiej to moze sobie ustawiac wokol siebie gipsowe krasnale , ktore pewnie maja podobna moc jak owe piramidki. No ale to juz kwestia sugestii i wiary.

Wierzacym moglbym tez zamiast piramidek i innych tego typu wynalazkow polecic modlitwe do Boga , ktory jest nawet u Kowalskiego w piwnicy :wink:

Pozdrawiam

Sprawami które są tutaj poruszane interesował się także Albert Einstein. I wcale nie w negatywnym znaczeniu. Próbował udowodnić dlaczego np. różdżka się wychyla i miał nawet swoje teorie na ten temat.

Naprawdę... Nie opublikował nic na ten temat raczej...

Jak mu tylko lepiej to moze sobie ustawiac wokol siebie gipsowe krasnale , ktore pewnie maja podobna moc jak owe piramidki.

O nie nie... gips jednak wykazuje pewną radioaktywność naturalną...

Czy są może na forum osoby praktykujące tym i podobnym sprzętem?

doradzcie , co jest wazne przy budowie piramidy , na co zwrocic uwage ... chcialbym ja zbudowac i sprawdzic ...

Najłatwiej jest zbudować piramidkę z kartonu. Dobre do tego celu są podstawki od różnego rodzaju ciast, gdyż z jednej strony karton jest oklejony folią aluminiową. Taki karton jest też dosyć gruby, a więc ścianki piramidki nie będą miały tendencji do odkształceń.

Podaję wymiary dla wysokości piramidy 5, 10 i 15 cm.

Kręślimy na kartonie okręg o promieniu 7, 47cm(dla 5cm wysokości), 14,94(h 10cm) lub 22,41(dla h 15cm). Oczywiście wykreślenie z taką dokładnością jest praktycznie niemożliwe, ale starajmy się to zrobić możliwie dokładnie. Promień okęgu będzie skośną krawędzią piramidki.

Teraz należy wykreślić na okręgu długość podstawy piramidki. Boki te są cięciwami wyznaczonych (najlepiej cyrklem) łuków.

A cięciwy te mają długości: 7,85(dla h5cm), 15,70(dla h10cm) i 23,55(dla h15cm). Na jednym z boków dodajemy zakładkę do sklejenia. Wycinamy to nożyczkami, zaginamy po krawędziach skośnych piramidy i sklejamy.

Jak już to będziesz miał, to daj znać, a ja Ci powiem jak należy okleić piramidkę kolorowym papierem lub pomalować farbami wodnymi dla wzmocnienia jej oddziaływania.

Aha. Jeżeli zastosujesz karton od ciasta o którym piszę wyżej, to folia aluminiowa ma być w środku piramidy.

Joshi,

Masz kilka nicków?

Tomku, co z Tobą się dzieje? Nawet Ty już zrobiłeś się złośliwy?

Janussz: a ja w tym wypadku ... poprę Cię.. akurat trochę się tym tematem swego czasu interesowałem, no wiesz.. różdżki i te sprawy... nie twierdze ze to coś ponad naturalnego, raczej coś czego nasza nauka jeszcze nie potrafi zmierzyć, a wiec i nie potrafi się tym zająć. Pisałeś że wahadełko można zrobić z czegokolwiek, owszem, ale sa pewne materiały z których zdecydowanie lepiej działa wahadełko, a najprościej to po prostu z kasztana. Jeśli będziesz chciał podyskutować, tudzież wymienić doświadczenia zapraszam na priva.

pozdrawiam

m.

Dobrze to ująłeś Maksiu: " nauka jeszcze nie potrafi zmierzyć".

Pisząc, że wahadełko można zrobić z czegokolwiek miałem na mysli sytuacje nietypowe. Sytuacje w których nie mamy pod ręką wahadełka, a chcielibyśmy coś sprawdzić. Testowałem wahadełka z mosiądzu, jednak na dzień dzisiejszy najlepiej lubię z kamienia. Z obsydianu.

Pisałeś że wahadełko można zrobić z czegokolwiek, owszem, ale sa pewne materiały z których zdecydowanie lepiej działa wahadełko, a najprościej to po prostu z kasztana.

Kasztany dobrze jest układać wokół monitora. Znakomicie ograniczają jego szkodliwe promieniowanie. Najskuteczniejsze sa w przypadku monitorów LCD.