tomek1950 11.03.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Janusszudlatego polemizuję z tego rodzaju wątkami, Twój nie jest pierwszy, bo wiem z doświadczenia ile takie wiadomości mogą zaszkodzić.Wiem, że tonący brzytwy się chwyta, ale sumienie nie pozwala mi zostawić tych informacji bez komentarza. Zbyt wiele widziałem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 11.03.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Tomku, nie mam zamiaru nikogo odwodzić od porady lekarskiej. Pewnie nie masz zamiaru , ale piszac w taki pseudonaukowy sposob o piramidkach mozesz nieswiadomie sie do tego przyczynic. Nie rozumiem dlaczego tak bardzo boisz sie rzeczowej krytyki. Zupelnie nienaukowe jest to podejscie Nie uważam też za radiestetę kogoś, kto to wykonuje zawodowo, dla zysku. I jeszcze w dodatku przedkladasz amatorstwo nad profesjonalizm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 11.03.2007 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Zgadzam się z Tobą po części. Po części, gdyż jest wielu ludzi ufających wszystkiemu, tylko nie lekarzowi. Jednak wytłumacz mi w jaki sposób ja mogę zaszkodzić swojej mamie piramidkami o wysokości 5cm, które ustawiam na jej czakrach? Ona ma 93lata, leży, nie ma kontaktu z otoczeniem. Przyjmuje wszystkie leki, które zapisał jej lekarz. Wierzę w to, że dzięki tym piramidkom przynajmniej mnie rozpozna po jakimś czasie. Nie będę sobie kiedyś wymawiał, że może mogłem coś zrobić, a jednak nie zrobiłem. Może przedłużę jej życie o tydzień, dwa? Odważysz się powiedzieć tutaj, że to co robię jest wielką bzdurą?A w jaki sposób leczył Jezus Chrystus? Nakładaniem dłoni. To też jeden ze sposobów. Nie wszyscy jednak mają ten dar, a więc pomagają sobie np. wahadłam, różdżką, piramidą. Niektórzy leczą swoich bliskich tylko wykorzystując swoją podświadomość. To też bzdura?Podkreślam: lekarz jest w tym wszystkim najważniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 11.03.2007 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Goni_Mnie_Peleton, w tym wszystkim piramidy są najbardziej zbadane. Nie każ mi tylko przepisywać książek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 11.03.2007 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Widzę, że za dużo negatywnych energii ten wątek emituje. Wyrzucam go do spamu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 11.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Janussz przeciez ja pisalem , ze nie mam nic przeciwko radiestezji , piramidkom itp .... pod warunkiem ze nie prowadzi to do odrzucenia metod leczenia uznanych przez nauke i samo w sobie szkodliwe nie jest. I tak jak nie wierze , ze piramidka czy wahadelko moze kogos uleczyc ( pomijajac sugestie , motywacje itp a biorac pod uwage rzeczywiste dzialanie) , tak tez nie wierze aby mogly komus zaszkodzic ( pomijajac pewne dzialania "uzdrowicieli" i wierzacych w metody niealternatywne ingerujace w relacje pacjent - lekarz itp). Trzeba tez uczciwie przyznac , ze zdarza sie iz sami lekarze pozostawiaja czesto szeroki margines dla wszelkiej masci uzdrowicieli skupiajac sie zbytnio na jednostce chorobowej a zapominajac o czlowieku ...... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Jest wszędzie, gdzie można komuś dokopać w ramach regulaminu forum. Nieprawdaż Joshi? Nie prawda. Jestem wszędzie tam, gdzi emam coś do powiedzenia. Na forum publicznym to nie zbrodnia. Szkoda tylko, że skupiasz się na mojej osobie zamiast na dyskusji merytorycznej. Ponawiam apel o proste doświadczenie i przekonanie mnie, że piramida podładowuje również akumulatorki i że jest bardziej skuteczna niż moja szuflada. Nie pisze tego złośliwie. Po prostu czekam na wyniki testu. Obawiam się jednak, że nie jesteś wystarczająco obiektywny w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 11.03.2007 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Weź swoją szufladę, przyjedź do mnie i przekonamy się który kształt wytwarza wiecej energii. Piramida moja, czy Twoja szuflada.Tymi sprawami zajmuje się prof.Mazurczak, dr (może już wyżej)Owczarczyk, prof. Janczarski, dr Matela, dr Brzecka, dr Lembas. Oprócz Mateli, wszyscy są pracownikami naukowymi polskich uczelni. Naukowcy ci wydali opasłe tomy dokumentujące badania m.innymi oddziaływania piramid. Nie żądaj więc dowodów tutaj na forum.Najłatwiej skontaktować się z dr Leszkiem Matelą. Ma swoją stronę internetową. On skontaktuje Cię z wymienionymi wyżej naukowcami.Jeżeli przeprowadzisz mi dowód tutaj na stronie, że E=mc2, to ja też przeprowadzę dowód na poparcie swoich tez. Poświęcę się, a co mi tam.Jeszcze raz zapraszam Cię z szufladą do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.03.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Tymi sprawami zajmuje się prof.Mazurczak, dr (może już wyżej)Owczarczyk, prof. Janczarski, dr Matela, dr Brzecka, dr Lembas. Oprócz Mateli, wszyscy są pracownikami naukowymi polskich uczelni. Których ? Zapodaj jakieś konkrety. Chętnie zapoznam sie z ich pracami i poznam ich metody badawcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.03.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 http://www.energiapiramid.pl/ http://www.kyborg.arg.pl/piramidy/o_nas.html http://atszapstan.republika.pl/szesc.html Odnośnie wahadełka, najprostszym a skutecznym jest złota obrączka, zawieszona na ok. 30 cm nici. Można nią badać przydatność konserw, czy innych produktów żywnościowych do spożycia. Jeśli ktoś ciekaw jak, wyjaśnię, a potem sam będzie mógł sprawdzić, czy potrafi takim wahadełkiem "czarować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.03.2007 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Jarek - karmiczny kontroler jakości, czuwający nad właściwym kierunkiem prądów duchowych. Mistyk, terapeuta, regreser, mistrz materializacji. Studiował na Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie, Historię na Uniwersytecie Łódzkim, Prawo na Ruhr Uni w Bochum. Jestem Ciekawa, którą z tych uczelni skończył. Wiecie może? Na swojej stronie nie napisał... Janusz napisałeś: "Nie uważam też za radiestetę kogoś, kto to wykonuje zawodowo, dla zysku.". Jak to co zacytowałam poniżej koresponduje z Twoimi przekonaniami? Model A Energetyczna piramida Horusa mała - ok.18cm wys. wraz z płytkami kondensującymi i szczegółową instrukcją. Mosiądz i pleksiglas. Spodnia płyta ok.30x30cm. 1200,00+ 50,00 przesyłka 310,00euro 490,00$ z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.03.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Jarek - karmiczny kontroler jakości, czuwający nad właściwym kierunkiem prądów duchowych. Mistyk, terapeuta, regreser, mistrz materializacji. Studiował na Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie, Historię na Uniwersytecie Łódzkim, Prawo na Ruhr Uni w Bochum. Jestem Ciekawa, którą z tych uczelni skończył. Wiecie może? Na swojej stronie nie napisał... Janusz napisałeś: "Nie uważam też za radiestetę kogoś, kto to wykonuje zawodowo, dla zysku.". Jak to co zacytowałam poniżej koresponduje z Twoimi przekonaniami? Model A Energetyczna piramida Horusa mała - ok.18cm wys. wraz z płytkami kondensującymi i szczegółową instrukcją. Mosiądz i pleksiglas. Spodnia płyta ok.30x30cm. 1200,00+ 50,00 przesyłka 310,00euro 490,00$ z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 11.03.2007 23:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Tymi sprawami zajmuje się prof.Mazurczak, dr (może już wyżej)Owczarczyk, prof. Janczarski, dr Matela, dr Brzecka, dr Lembas. Oprócz Mateli, wszyscy są pracownikami naukowymi polskich uczelni. Których ? Zapodaj jakieś konkrety. Chętnie zapoznam sie z ich pracami i poznam ich metody badawcze. Po nitce do kłębka Joshi. Napisałem przecież, że Matela ma swoją stronę. Można wsadzić w wyszukiwarkę Leszek Matela, ale niech tam. Zaraz znajdę sam, bo będzie kilka innych pytań. Mam: http://www.matela.iig.pl jest też adres mailowy: [email protected] Wiem, że dr Krystyna Brzecka, dr Jadwiga Lembas pracują na Uniwersytecie Wrocławskim, prof Jerzy Mazurczak to SGGW, tak samo B.Owczarczyk. Dr Leszek Matela jest autorem ponad 30 książek z tej tematyki. Zna wszystkich polskich naukowców zajmujących się właśnie tymi sprawami. Z nim sobie możesz pogadać. Swego czasu Matela zaproponował prof.Mazurczakowi badania nie tylko nad piramidką, ale wpływu znaków i symboli na oitoczenie. Matela pisze tak:" wcale nie skwitował tego uśmieszkiem jak inni, tylko przystąpił do pomiarów. Plonem wspólnych działań były nasze wystąpienia na specjalistycznych konferencjach w Toruniu i w Warszawie oraz liczne publikacje....." A więc widzisz Joshi. Ludzie stojący ciut wyżej w hierarchii naukowej inaczej podchodzą do sprawy. Jest taka cnota prawdziwych ludzi nauki: skromność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.03.2007 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Moje zdanie na ten temat. Grupka cwaniaków żerująca na ludzkiej naiwności.Podobnie jest w wielu dziedzinach. Pseudonaukowe wywody, a własciwie niezrozumiały bełkot. Tylko po to by wyciągnąć kasę. A naiwnych którzy to kupują nie sieją. Sami sie rodzą.Szkoda klawiatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 11.03.2007 23:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Tymi sprawami zajmuje się prof.Mazurczak, dr (może już wyżej)Owczarczyk, prof. Janczarski, dr Matela, dr Brzecka, dr Lembas. Oprócz Mateli, wszyscy są pracownikami naukowymi polskich uczelni. Których ? Zapodaj jakieś konkrety. Chętnie zapoznam sie z ich pracami i poznam ich metody badawcze. Po nitce do kłębka Joshi. Napisałem przecież, że Matela ma swoją stronę. Można wsadzić w wyszukiwarkę Leszek Matela, ale niech tam. Zaraz znajdę sam, bo będzie kilka innych pytań. Mam: http://www.matela.iig.pl jest też adres mailowy: [email protected] Wiem, że dr Krystyna Brzecka, dr Jadwiga Lembas pracują na Uniwersytecie Wrocławskim, prof Jerzy Mazurczak to SGGW, tak samo B.Owczarczyk. Dr Leszek Matela jest autorem ponad 30 książek z tej tematyki. Zna wszystkich polskich naukowców zajmujących się właśnie tymi sprawami. Z nim sobie możesz pogadać. Swego czasu Matela zaproponował prof.Mazurczakowi badania nie tylko nad piramidką, ale wpływu znaków i symboli na oitoczenie. Matela pisze tak:" wcale nie skwitował tego uśmieszkiem jak inni, tylko przystąpił do pomiarów. Plonem wspólnych działań były nasze wystąpienia na specjalistycznych konferencjach w Toruniu i w Warszawie oraz liczne publikacje....." A więc widzisz Joshi. Ludzie stojący ciut wyżej w hierarchii naukowej inaczej podchodzą do sprawy. Jest taka cnota prawdziwych ludzi nauki: skromność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 12.03.2007 00:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Janusz napisałeś: "Nie uważam też za radiestetę kogoś, kto to wykonuje zawodowo, dla zysku.". Jak to co zacytowałam poniżej koresponduje z Twoimi przekonaniami? Model A Energetyczna piramida Horusa mała - ok.18cm wys. wraz z płytkami kondensującymi i szczegółową instrukcją. Mosiądz i pleksiglas. Spodnia płyta ok.30x30cm. 1200,00+ 50,00 przesyłka 310,00euro 490,00$ z przesyłką Mylisz pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 12.03.2007 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Coś się psuje serwer chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 12.03.2007 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ciekawe publikacje ma pan Leszek Matela Co to w ogole za pisma sa "Wrzucilem" pana Leszka Matele do najwiekszej na swiecie bazy pismiennictwa medycznego Medline/PubMed .... i nic nie znalazlem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 12.03.2007 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 A czy ja pisałem, że pan Matela zajmuje się leczeniem?Czy pisałem, że jego książki są książkami medycznymi?Mowa była o energii kształtów ze wskazaniem na piramidki, a nie o leczeniu grypy. Jeżeli gdzieś jest mowa w jego książkach o jakimkolwiel leczeniu, to podkreśla to dobitnie, że lekarz stoi na pierwszym miejscu. Podkreśla, że trzeba być idiotą żeby zrezygnować z leczenia z pomocą lekarza.Podkeślam jeszcze raz, nie wiem już który: lekarz to najważniejsza osoba w leczeniu. Odstawianie leków, szczególnie w cięższych chorobach i przechodzenie na leczenie niekonwencjonalne jest zbrodnią!!!!!!!!!!!!!Mam taką nadkwasotę, że tylko połykanie dużych ilości sody pomagało mi jakoś funkcjonować. Połykanie sody, to krok w stronę raka. Od kilku dni dzięki piramidkom czuję się dobrze. Pomogły mi, co nie znaczy, że pomogą każdemu.Nie namawiam tutaj nikogo do rezygnacji z leczenia "normalnego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.03.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mylisz pojęcia. Dlaczego ? 1200 PLN za kilka drutów połączonych w piramidę to nie jest zarabianie pieniędzy na ludziach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts