gabriela 12.03.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Janussz, soda pomaga tylko doraznie, na dluzsza mete potegujac jeszcze nadkwasote. Twoj organizm jest po prostu przekwaszony produktami przemiany materii. Nadmiar kwasow w zoladku to ostatni sygnal organizmu wolajacego o ratunek. Mnie pomogl po prostu zwykly proszek BASICA albo BASENPULVER ( ale nie soda) i swiadome odzywianie ( wiecej owocow i jarzyn) Odstawilam wszelkie Omeprazole itp. i mam swiety spokoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.03.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 "Wrzucilem" pana Leszka Matele do najwiekszej na swiecie bazy pismiennictwa medycznego Medline/PubMed .... i nic nie znalazlem To było do przewidzenia. Jeśli nie ma metodologii badawczej. Jeśli nie ma powtarzalności eksperymentów. Jeśli zamiast rzetelnego opisu jest pomieszanie pojęć, to właśnie tego należy się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.03.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mam taką nadkwasotę, że tylko połykanie dużych ilości sody pomagało mi jakoś funkcjonować. No proszę. A mnie pomogły napary ziołowe i picie wody w ilości 2 litry dziennie (dla prawidłowego działania nerek a nie dla rozrzedzania zawartości żołądka). Piramidki ani soda nie były potrzebne. Gdybyś poszedł do odpowiedniego lekarza to ani piramidki ani soda nie byłaby potrzebna. Działanie piramidek traktuję jedynie jako autosugestię w którą wierzę. Bo jeśli taka salamandra potrafi sobie zregenerować kończynę to człowiek też powinien to potrafić. Tylko do tego żadne kartonowo-pazłotkowe piramidki nie sa potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 12.03.2007 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mylisz pojęcia. Dlaczego ? 1200 PLN za kilka drutów połączonych w piramidę to nie jest zarabianie pieniędzy na ludziach ? Praktyka radiestezyjna, a produkcja akcesoriów do tego, to dwie różne sprawy. Załóżmy, że jestem zarabiającym na swe utrzymanie radiestetą. Trudno byłoby mi pozbyć się autosugestii, że mogę komuś pomóc. Że ktoś czeka na pozytywny wynik terapii. I wtedy takie badania, leczenie można psu o tyłek rozbić. Jeżeli natomiast robię to na luzie, bez żadnych obciążeń psychicznych, to sprawa ma się zupełnie inaczej. I jeszcze jedno. Napisałem już wyżej, że najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy wiedzą najmniej o tym. Swego czasu był program Ewy Drzyzgi na TVNie o tych sprawach. Sam z żoną robiłem śmiechy z tych wszystkich uzdrawiaczy. Przypadek sprawił, że przeczytałem coś o piramidach. I tak powolutku, sam się tym zająłem amatorsko. Np. we Francji, co trzeci lekarz jest wahadlarzem. Wahadło służy mu do potwierdzenia postawionej dziagnozy. Kolejność jest taka, że najpierw diagnoza, potem wahadło. Są jednak kraje np. USA, gdzie badanie wahadłem pacjenta w jego obecności jest przestępstwem. Pacjent może być w drugim pokoju, ale niedajboże w tym samym. Grozi to kryminałem. Czy w związku z powyższym mam być napiętnowany, że mnie to interesuje? Wątek założyłem dla miłośników różdżkarstwa, wahadlarstwa, piramid. A co jest? Widać. Na widok jaszczurek, węży mdli mnie. Czy w takim razie napisałem gdzieś, że jest to głupotą trzymanie tego w domu jeżeli komuś to sprawia przyjemność? Nie wypowiadam się w tym temacie, bo nie mam o tym pojęcia. Może gdybym miał, przemógł obrzydzenie i wziął węża, jaszczurkę do ręki, to zmieniłbym zdanie. Może zmieniłbym, ale nie jestem pewien, bo mnie to odrzuca. Wrzucam ten wątek do kosza na spamy. Wczoraj to zrobiłem, ale wycofałem, gdyż myślałem, że sytuacja uspakaja się. Jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.03.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Wrzucam ten wątek do kosza na spamy. Wczoraj to zrobiłem, ale wycofałem, gdyż myślałem, że sytuacja uspakaja się. Jest inaczej. a niby dlaczego? Dyskusja jest ciekawa, co prawda idzie nie po twojej mysli, ale nie zawsze wszystko nam sie udaje. Ja jestem za tym , aby wątek istniał dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 12.03.2007 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Janussz, soda pomaga tylko doraznie, na dluzsza mete potegujac jeszcze nadkwasote. Twoj organizm jest po prostu przekwaszony produktami przemiany materii. Nadmiar kwasow w zoladku to ostatni sygnal organizmu wolajacego o ratunek. Mnie pomogl po prostu zwykly proszek BASICA albo BASENPULVER ( ale nie soda) i swiadome odzywianie ( wiecej owocow i jarzyn) Odstawilam wszelkie Omeprazole itp. i mam swiety spokoj. Z tym nacierpiałem się już wystarczająco. Sondy, gastroskopie od trzydziestu lat. Budzi cię zgaga w nocy tak potężna, że łycha sody i do rana spokój. Piłem ciepławą wodę jak smok. Pomagało na 15minut. Od kilku dni jest super. Niech to będzie autosugestia i co tam kto woli. Ja czuję się wspaniale. Nawet po piwie zero problemów. Widocznie stał się cud. Jeszcze niedawno pijawki, stawianie baniek było wyśmiewane. Albo ostrzenie żyletek za pomocą piramidek. Udowodniono to naukowo, że tak jest. Jest ale dlaczego? Są pewne hipotezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 12.03.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 A czy ja pisałem, że pan Matela zajmuje się leczeniem? Czy pisałem, że jego książki są książkami medycznymi? ........... Od kilku dni dzięki piramidkom czuję się dobrze. Pomogły mi, co nie znaczy, że pomogą każdemu. Czyzby piramidki mialy sluzyc tylko podladowywaniu bateryjek? Janussz , niepotrzebnie sie tak denerwujesz. Jest milion ciekawszych rzeczy na tym swiecie niz dokuczanie komus na forum. Nikt Ci tu naprawde na zlosc nie robi. Tylko dyskutujemy. Przykro mi z powodu twoich dolegliwosci , tym bardziej , ze trwaja juz od dluzszego czasu. Niestety to nie jest miejsce na stawianie rozpoznan i "wypisywanie recept" Zwaz tylko na to ( choc z pewnoscia niejeden lekarz Ci juz o tym mowil) , ze niebagatelna role w etiopatogenezie choroby , ktora tutaj opisales moga miec /maja czynniki psychologiczne ...... przeciazenie praca zawodowa , problemy rodzinne i inne tego rodzaju stresy. Wiec spokojnie i bez nerwow , nie musisz nic spamowac Byc moze w tym jest klucz do zrozumienia w jaki sposob zadzialaly na Ciebie te piramidki ... po prostu Cie uspokoily , uwierzyles w ich "moc" , i moze rzeczywiscie z nich nie rezygnuj. Ale nie rezygnuj przede wszystkim z wizyty u lekarza - to w zasadzie jedyna dobra rade jakiej moge Ci tu udzielic , choc z tego co napisales wynika ze sam o tym dobrze wiesz - i to mnie cieszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 12.03.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Acha salamandra to nie jaszczurka , a konczyna jesli potrafi ja "zregenerowac" to nie sprawa sugestii. Nie zglebialem tematu , ale to raczej kwestia dzialania kilku bialek / odblokowaniu genow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 12.03.2007 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 No widzisz jaki ze mnie znawca tematu. Dlatego nie wypowiadam się w tym czego nie doświadczyłem osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.03.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Albo ostrzenie żyletek za pomocą piramidek. Udowodniono to naukowo, że tak jest. Jest ale dlaczego? Są pewne hipotezy. Pokażesz jakieś prace ? A co z moja propozycją dotyczącą akumulatorków ? Już to sprawdziłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.03.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Acha salamandra to nie jaszczurka , a konczyna jesli potrafi ja "zregenerowac" to nie sprawa sugestii. A czego ? Salamandra ma poprostu odpowiednie mechanizmy. One w toku ewolicji nie zaginęły. Raczej zostały zablokowane. Gdzie zablokowane ? No może właśnie w mózgu. Naukowcy szukają elementu odpowiedzialnego za tę zdolność. Jeszcze nie znaleźli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 12.03.2007 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Albo ostrzenie żyletek za pomocą piramidek. Udowodniono to naukowo, że tak jest. Jest ale dlaczego? Są pewne hipotezy. Pokażesz jakieś prace ? A co z moja propozycją dotyczącą akumulatorków ? Już to sprawdziłeś ? Joshi, masz kłopoty z pamięcią, czy czytasz wybiórczo? Jesteś podobno naukowcem. Wątpuię jak nie udowodnisz tego. Wejdź na allegro, kup piramidkę i sobie sprawdzaj do woli. I mam prośbę. Zejdź w końcu ze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.03.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Albo ostrzenie żyletek za pomocą piramidek. Udowodniono to naukowo, że tak jest. Jest ale dlaczego? Są pewne hipotezy. Pokażesz jakieś prace ? A co z moja propozycją dotyczącą akumulatorków ? Już to sprawdziłeś ? Joshi, masz kłopoty z pamięcią, czy czytasz wybiórczo? Jesteś podobno naukowcem. Wątpuię jak nie udowodnisz tego. Wejdź na allegro, kup piramidkę i sobie sprawdzaj do woli. I mam prośbę. Zejdź w końcu ze mnie. Czekaj czekaj. Wiem, że mnie nie lubisz za moje sceptyczne podejście. Nie przekonasz nikogo odsyłając go na Allegro. Zapytałam poważnie o prace. Nie mam czasu i nie umiem tego znaleźć w necie. Więc jeśli ostrzenie żyletek udowodniono naukowo, to chętnie się temu przyjrzę i poczytam o badaniach, ich metodologii, wnioskach i teoriach. Pisze serio i jest mi przykro, ze sie na to wypinasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.03.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Albo ostrzenie żyletek za pomocą piramidek. Udowodniono to naukowo, że tak jest. Jest ale dlaczego? Są pewne hipotezy. Pokażesz jakieś prace ? A co z moja propozycją dotyczącą akumulatorków ? Już to sprawdziłeś ? Joshi, masz kłopoty z pamięcią, czy czytasz wybiórczo? Jesteś podobno naukowcem. Wątpuię jak nie udowodnisz tego. Wejdź na allegro, kup piramidkę i sobie sprawdzaj do woli. I mam prośbę. Zejdź w końcu ze mnie. Czekaj czekaj. Wiem, że mnie nie lubisz za moje sceptyczne podejście. Nie przekonasz nikogo odsyłając go na Allegro. Zapytałam poważnie o prace. Nie mam czasu i nie umiem tego znaleźć w necie. Więc jeśli ostrzenie żyletek udowodniono naukowo, to chętnie się temu przyjrzę i poczytam o badaniach, ich metodologii, wnioskach i teoriach. Pisze serio i jest mi przykro, ze sie na to wypinasz... W tym nielubieniu na forum to ty przeciez zaraz za mną.Facet mówi ,żebyś odpusciła to se odpuść.Dobrze ci radzi kup sobie piramidke,połóż obok niej baterie i patrz kiedy sie naładuja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 12.03.2007 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dla mnie też jest przykro, że łazisz za mną. Staram się jak mogę aby być grzecznym, ale wygląda mi to na końskie zaloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.03.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dla mnie też jest przykro, że łazisz za mną. Staram się jak mogę aby być grzecznym, ale wygląda mi to na końskie zaloty. 1. Nie łażę za tobą, poprostu zobaczyłam ciekawy temat. Zbyt osobiście to odbierasz, ja nawet nie wiem w jakim wątku jeszcze rozmawialiśmy. 2. Słuchaj. Naprawdę chcę o tym przeczytać, jeśli tak jak piszesz, istnieją jakieś prace. Tyle, ze zaczynam powątpiewać skoro tak uparcie unikasz tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 12.03.2007 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Chcesz poczytać, to proszę: 1) Różdżka i wahadełko dla początkujących-Richard Webster 2) Piramidy i ich wykorzystanie-Leszek Matela 3) ABC wahadła- Leszek Matela 4) Wahadełko Nauka tajemna-Fried Froemer 5) Wahadełko Praktyczne zastosowanie z instrukcją użycia i 40 planszami-D.Jurriaanse 6) Wahadełko Spróbuj i Ty- Teresa Stąpór 7) Wahadełko narzędzie podświadomości- Tag i Judith Powell Potęga podświadomości- Joseph Murphy Pominąłem literaturę traktującą o leczeniu. Te książki ja posiadam i trudno, żebym tutaj je przepisywał. Z prostej przyczyny. Jestem za leniwy. Jestem też dociekliwy i w miarę możliwości sprawdzałem to o czym tutaj pisałem. Mam nadzieję, że tym razem zaspokoiłem Twoją ciekawość. każda z książek ma po kilkadziesiąt przypisów, jeżeli nie setek. Szczególnie w książkach Mateli. Czytania na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 12.03.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Proponuje zakonczyc ten konflikt ktorego nie ma Janussz wierzy w energie piramidek i dzieki temu czuje sie lepiej. Najwazniejsze jednak , ze sa one dla niego tylko uzupelnieniem wlasciwej terapii ..... i to powinno zwolennikow "szkielka i oka" zadowolic. Nie widze sensu przekonywanie Janussza. Janussz przekonany moze utracic wiare w piramidki ..... i poczuje sie gorzej. Co gorsza , Janussz w "trakcie przekonywania" niepotrzebnie sie denerwuje a to moze tylko zaostrzyc dokuczliwe objawy ..... Mysle , ze kazdy uczestnik dyskusji zyczy Ci Janussz duzo zdrowia , wiec spokojnie , bez nerwow .... bo troszke sie niektorzy zagalopowali Joshi a zamiast o ostrzeniu zyzletek mozemy pogadac o salamandrach , regeneracji i sugestii Pewnosci nie mam , ale tak jak juz napisalem regeneracja utraconej konczyny niewiele ma wspolnego z sugestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.03.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Proponuje zakonczyc ten konflikt ktorego nie ma Janussz wierzy w energie piramidek i dzieki temu czuje sie lepiej. Najwazniejsze jednak , ze sa one dla niego tylko uzupelnieniem wlasciwej terapii ..... i to powinno zwolennikow "szkielka i oka" zadowolic. Nie widze sensu przekonywanie Janussza. Janussz przekonany moze utracic wiare w piramidki ..... i poczuje sie gorzej. Co gorsza , Janussz w "trakcie przekonywania" niepotrzebnie sie denerwuje a to moze tylko zaostrzyc dokuczliwe objawy ..... Mysle , ze kazdy uczestnik dyskusji zyczy Ci Janussz duzo zdrowia , wiec spokojnie , bez nerwow .... bo troszke sie niektorzy zagalopowali Joshi a zamiast o ostrzeniu zyzletek mozemy pogadac o salamandrach , regeneracji i sugestii Pewnosci nie mam , ale tak jak juz napisalem regeneracja utraconej konczyny niewiele ma wspolnego z sugestia W 100% podpisuję się pod Twoim postem GMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.03.2007 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Chcesz poczytać, to proszę: 1) Różdżka i wahadełko dla początkujących-Richard Webster 2) Piramidy i ich wykorzystanie-Leszek Matela 3) ABC wahadła- Leszek Matela 4) Wahadełko Nauka tajemna-Fried Froemer 5) Wahadełko Praktyczne zastosowanie z instrukcją użycia i 40 planszami-D.Jurriaanse 6) Wahadełko Spróbuj i Ty- Teresa Stąpór 7) Wahadełko narzędzie podświadomości- Tag i Judith Powell Potęga podświadomości- Joseph Murphy No ale ja prosiłam o prace naukowe a nie o książki, jeśli są więc tam przypisy do prac naukowych to proszę o podanie. Nie chce wtopić kasy w książki. Czy w tych książkach znajdę dokładny opis metodologii badawczej, czy może banialuki o magnetyzmie kamieni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts