Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wahadełko, piramidy,...

Janussz

Recommended Posts

Polaryzację kamienia, jabłka, sprawdziłem osobiście wahadełkiem. To oczywiście wg Ciebie nie jest żaden dowód. Przeczytałem o tym w literaturze, którą podałem wyżej.

Moje zdanie na ten temat jest takie, że np. owoce mają w swoim składzie chemicznym metale, tak samo jak kamienie.

Badania naukowe tego nie potwierdzają.

Podałem nazwiska kilku naukowców i uczelni w Polsce.

Przeoczyłaś to?

Podałeś jakieś nazwiska. Nie przeoczyłam. Niestety nie dotarłam do zadnych publikacji tych ludzi. O książkach nie mówię. W książce każdy może napisać wszystko a potem ją wydać.

Twoja szuflada też to powinna zrobić, jeżeli faktycznie możesz w niej podładować baterię.

Mojej szufladzie jest dokładnie wszystko jedno, jak leżą w niej baterię. Mogą nawet leżeć na biurku. A jak sprawdziłeś, że się podładowała ? Zrobiłeś to samo z akumulatorkiem ?

• Odpowiedzi 270
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie mam takiego małego akumulatorka. Robiłem to z paluszkiem. To są przecież bardzo małe wartości. Mam miernik z dokładnością do tysięcznej.

Powiedziałem: mnie badania nie interesują, chociaż są robione. Przykłady podane w książkach sprawdziłem i potwierdziłem. I to mi wystarcza.

A Twoja wiara w to? Jest mi to obojętne. Mam lepsze zajęcia niż przepisywanie stron książek, aby Cię usatysfakcjonować. Zresztą usatysfakcjonowanie Ciebie jest niemożliwe. Zawsze wyrwiesz zdanie z kontekstu i zanegujesz odpowiedź. Powtarzam: zawsze!!!

Jesteś znana na forum ze złośliwości i nic nie zmieni mojej oceny.

Zresztą usatysfakcjonowanie Ciebie jest niemożliwe. Zawsze wyrwiesz zdanie z kontekstu i zanegujesz odpowiedź. Powtarzam: zawsze!!!

Jesteś znana na forum ze złośliwości i nic nie zmieni mojej oceny.

to było nieeleganckie.

poprostu nie dajesz sobie rady z logiką Joshi 8)

Majko,

A jak nazwiesz to, że podaję Joshi masę informacji jeżeli twierdzi, że tak bardzo ją to interesuje, a Ona wszystko co napiszę neguje. Żąda przedstawiania prac naukowych tutaj na forum.

Bardzo często przypisy są w obcych językach, których nie znam.

Albo jej jaja z szufladą? Najpierw obala twierdzenie o energii piramid i kształtów, potem wyskakuje ze swoją szufladą.

Ze wszystkiego co napiszę robi kpiny, a potem udaje niewiniątko, bo rzekomo jest bardzo zainteresowana tematem. Gdziekolwiek pojawi się jakiś kontrowersyjny temat, tam Joshi nie może zabraknąć.

A ile razy Redakcja ją ostrzegała? To też nieprawda?

A żeby przerwać tę niemiłą dyskusję wymyśliłem coś takiego:

wszystkie przedmioty mają polaryzację w sensie radiestecyjnym. Koniec kropka.

Rowniez uwazam , ze zachowales sie nieelegancko w stosunku do Joshi.

Niemila dyskusje moglbys wiec zakonczyc nieco inaczej.

Ale zgodzic sie moge z Toba , ze wszystko co napisales jest sensowne radiestezyjnie. I chyba tylko tak :wink:

Pozdrawiam

Przepraszam Joshi. Mam nadzieję, że skończysz dyskusję ze mną na temat polaryzacji i wszystkiego co jest związane z naukowymi metodami udowadniania działania piramid, różdżki czy wahadła. Jestem w tym na początku drogi.

Ja przyjąłem, że tak jest i mi to wystarczy. Masz inny pogląd to go głoś, tylko nie żądaj z mojej strony dowodów, bo ich nie otrzymasz.

Nie mam takiego małego akumulatorka.

Na rynku sa dostępne akumulatorki AA oraz AAA są wystarczająco małe.

Robiłem to z paluszkiem. To są przecież bardzo małe wartości. Mam miernik z dokładnością do tysięcznej.

A co mierzyłeś ?

Zresztą usatysfakcjonowanie Ciebie jest niemożliwe.

Jest możliwe. Prosiłam tylko o namiary na artykuły w prasie naukowej. Tymczasem upewniam się, że takie nie istnieją. Tymczasem zamiast po prostu podać mi ta informacje atakujesz mnie poraz kolejny personalnie. To typowe, kiedy argumentów brak.

Możliwe, że tak jest, ale jej natura nie jest ani znana ani zbadana. Nie ma również naukowych przyrządów, którymi można by ją było mierzyć.

Możliwe, że tak jest, ale jej natura nie jest ani znana ani zbadana. Nie ma również naukowych przyrządów, którymi można by ją było mierzyć.

To prawda, jest nawet wysoka nagroda- kilka milionow dolcow dla tego ktory to udowodni.Jak narazie od 25 lat, nikt na swiecie tego nie udowodnil.

Byl nawet taki ktory zapowiedzial , ze przekaze pieniadze dla dziadow i postawi dla nich kilkanascie blizniakow.

:p

• 1 month później...

Łoludzie jaki fajny wątek. :) To wiara jest, wiara taka sama jak w to, że mówienie do obrazu

z desek i płótna z farbą powoduje ingerencje bóstwa w ocenę z egzaminu maturalnego. :D

Można wierzyć w co się chce, Janusz wierzy w piramidki ładujące baterie, mimo że nie ma

żadnych dowodów na skuteczność takich zabiegów, ktoś inny wierzy że NMP

Nieustającej Pomocy ulecza chorych. Jeszcze ktoś inny wierzy w zielonych kosmitów.

...Ale ważne chyba jest coś innego :D

Ważne jest to, że jest takie miejsce, które godzi wszystkich uduchowionych jak leci:

uzdrawiaczy, różdżkarzy, specjalistów od piramidek, bioenergoterapeutów, czytających znaki,

wahadlarzy, naznaczonych przez boga, czarowników i wszelkiej maści świętych kapłanów.

To miejsce to klinika, tu przestają nagle pieprzyć o cudownych źródełkach itp, tylko pokornie

poddają się największym swoim wrogom - profesorom z tytułami naukowymi heheeee....

Last Rico,

podładowanie baterii można sprawdzić.

Joshi,

Prof.dr.hab.inż. Zbigniew Królicki. Wykładowca fizyki na Politechnice Wrocławskiej. Mam jego książki "Radiestezja stosowana, czyli teoria i praktyka w radiestezji" oraz "Energia kształtów, czyli radiestezyjne oddziaływanie form geometrycznych". Też fizyk, tylko chyba skromniejszy.

Ale to o czym piszesz to zabobon ;) ale poza tym masz rację.

Dzięki :)

"Zabobon, wierzenie lub praktyka o charakterze religijnym pozostająca w sprzeczności

z powszechnie obowiązującym albo uznawanym w danej społeczności kultem.

Najczęściej jest pozostałością dawnego systemu wierzeń, uważanego za przestarzałe formy magii,

przejawy ciemnoty i zacofania (tak traktowano "pogańskie" wierzenia dawnych Słowian

po wprowadzeniu w Polsce religii chrześcijańskiej)."

---------------------------------------------------------------

Jeżeli wiara w działanie piramidek to zabobon, to czymże jest wiara w cudowną moc wody święconej ??.

Problem polega na tym że nawet kapłan, twórca tej wody, nie odróżni jej od zwykłej kranówy.

Woda + nie jest zabobonem tylko dlatego, że to kult powszechnie uznawany ! :D Jak pamiętam

już raz tak było, powszechne uznanie ruchliwości Słońca wokół Ziemi... nabrało mocy prawdy.

Warto więc zajmować się piramidkami i innymi akcesoriami, bo kiedy staną się POWSZECHNE,

to stracą piętno zabobonu, natomiast zabobonem staną się dzisiejsze cudowne praktyki :D:D

podładowanie baterii można sprawdzić.

Janusz, baterie są źródłem prądu, chemiczno-elektrycznym źródłem (w przeciwieństwie do aku ).

Pomyśl spokojnie, czy gdyby tak było, to jak uważasz, z jakiego powodu firmy produkujące baterie,

(a mające wielki szmal na badania) nie dodają klientowi do zakupionych baterii dodatkowo piramidki ?

Przecież to by taką firmę wyróżniało, nobilitowało za dbałość o klienta w przeciwieństwie do innych !

Żyjesz i widzisz co się dzieje, wszyscy dostają fioła żebyś tylko pozostał zadowolony i np. z Sanyo

nie przeszedł na GP :D Jeśliby tak było, to baterie w magazynach, sklepach oczekiwałyby na klienta

pod energodajnymi piramidkami żeby nie straciły mocy, albo wręcz od razu by były w nie pakowane

i tak sprzedawane. Wino ma ciemne butelki, lekarstwa kartony, jajka wytłoczki, a baterie piramidki.

To żaden koszt dla wielkiej firmy, a nawet dla małej...

Wiesz dlaczego tak nie jest ? Dlatego... że to nie działa. Po prostu.

Wyczerpana bateria wyjęta np. z aparatu cyfrowego, taka która już nie może nawet obiektywu wciągnąć,

włożona przez ciebie do piramidki na kilka godzin, ponownie robi zdjęcia, ale uwaga

nie musisz jej wkładać do piramidki, zostaw ją po prostu w aparacie i sięgnij po niego juto

a znowu będziesz robić zdjęcia. Nie musisz mi wierzyć ! Sam się przekonaj, to normalne zjawisko.

Baterie podczas pracy z większym obciążeniem grzeją się, a wtedy dramatycznie spada ich wydajność

prądowa (w mA), do tego jeszcze w bateriach istnieje efekt samoregeneracji ( w niewielkim zakresie).