aladin07 10.03.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 a tu komentujcie nasz dziennikpozdrawiamyAnia i Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villemo1656 28.03.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Dziennik prowadzony wzorowo, sama się dziwię, że masz na to czas Zachęcam do dalszego "jego" prowadzenia misiu hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 23.04.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 cześć Ile i jakiego kabla kupujesz na cały dom?? Bardzo "uczciwie" prowadzisz dziennik, a mało komentarzy. W pierwszej chwili aż pomyślalam, że się pomyliłam i nie w tym miejscu piszę.Na etapie wybierania projektu też myslałam o m05, ale skończyło się na c117. Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 23.04.2007 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 witaj i dziekuje za pochlebna opinie - wreszcie ktos zawital w komentarzach no wiec co do kabli elektrycznych to wlasnie dzisiaj dokonalem zakupu zgodnie z tym co w projekcie - wiecej nie wiem bo nie wiem jeszcze co wymyslimy a wymyslimy pewnie nie wczesniej jak stana sciany takze idac za namowa kolegi elektryka ktory nam w weekend na to zwrocil uwage wyprzedzilismy podwyzki cen i zakupilismy pare metrow za 2.200zl szczegoly w dzienniku takze jeszcze raz dzieki za zainteresowanie i pozdrawiamy jacek i ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 26.04.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Jestem pod wrażeniem zbrojenia ławy. Ile ona ma szerokości? Jednak oglądająz zdjęcia naszły mnie pewne wątpliwości.To zbrojenie leżało na ziemi przy zalewaniu ławy? czy leżały na jakiś podkładkach typu kawałki cegieł ?Bo jak prosto na ziemi to trochę kiszka bo beton nie oblał dolnego zbrojenia. BTW - po ile kupowałeś bloczki fundamentowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 26.04.2007 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 hejo nasz kierbud zazyczyl sobie aby wszedzie byly 70cm wiec takie sa a co do zbrojenia to jak juz AleksandrowiM05A pisalem zbrojenie bylo recznie podciagane w trakcie lania takze na pewno od kazdej strony jest zakryte betonem - bylem przy tym wiec nie mam najmniejszych watpliwosci i na pewno nie lezy bezposrednio na gruncie a bloczki kupowalem po 3,15 - teraz juz prawie 4,00 - jak slyszalem a to ledwie 2 miesiace minely w zeszlym tygodniu ( tj 30.04.2007r. ) cena doszla juz do 5,95 etap fundamentow juz mam za soba wiec nie bede sledzil aktywnie tych cen:) ale pewnie na tej cenie nie spocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 27.05.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Hejka! Faktycznie mało tu komentarzy, ale pewnie dlatego, że dużo informacji i zdjęć zamieszczacie na Forum Niewielkiego i tam wszyscy piszą, co myślą o Waszej budowie, czyli chwalą, chwalą, chwalą i ZAZDROSZCZĄ! Życzę, żeby szło Wam tak dobrze, jak do tej pory, do samego końca. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 27.05.2007 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 no dziekujemy dziekujemy za te pochwaly mimo wszystko sadze ze warto dublowac opisy w dzienniku bo przynajmniej w jednym miejscu wszystko po kolei jest to co nas dotyczy takze poki co nie zamierzamy zrezygnowac z dziennika hehe pozdrawiamy i zyczymy wytrwalosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 28.05.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Hejka, Nawet mi do głowy nie przyszło, że moglibyście zrezygnować z prowadzenia dziennika budowy! Piszcie, piszcie, bo to dla nas kopalnia wiedzy. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 23.07.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witam,Czy jesteście w stanie powiedzieć ile poszlo Wam kasy na beton na strop.Nam wykonawca wyliczył 8580,00 razem ze słupami ale bez schodów i nie wiemy czy nas za mocno nie kantuje (bo że kantuje to normalka;-)))) pozdrawiamKrzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 23.07.2007 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 witaj to nie dobrze ze kantuje nie dobrze no wiec nam slupy wylewali wczesniej z betoniarki za to na strop i schody poszlo w sumie 24 kubiki co nas kosztowalo 7 tys z kawalkiem w tym poltorej godziny pracy pompy to moze jak ten majster taki madry to moze niech pokaze Ci cene kubika i ile on tego tam wylal jeszcze moze zapytam bo nie masz w podpisie jaka wersje niewielkiego budujesz my M05 a jesli masz M05A to ta wieksza ilosc kubikow moze byc uzasadniona w kazdym razie u nas bylo 24 kubiki B20 po 284,20 brutto + pompa pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyna 26.07.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 tzn. że nie jest tak źle biorąc pod uwagę to że jeszcze mamy zalane 3 słupy i że budujemy M05B, który gdzie jest troszkę większy bardzo ładnie wyglada już Wasz domek - u Nas jutro zaczynają robić murlaty i potem dach..... serdecznie dziekuję za informację i pozdrawiamKrzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 12.09.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Widze że jesteście na podobnym etapie my też czekamy na dekarzy, już nie mogę się doczekać kiedy daszek będzie pokryty dachówką więc wiem co czujesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 08.11.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witam Was!!! Pooglądałem sobie z ciekawością Wasze powstające poddasze. Ze ścianami tak przytulnie się robi. Bardzo fajnie to Wam wychodzi. Co to za koncepcja z przesuniętymi ścianami przy otworze klatki schodowej??? Ciekawy jestem bo efekt może być bardzo dobry a działówki jeszcze przede mną. Kiedy planujecie robić wylewki na poddaszu? Jak ekipa dostanie się pomiędzy ścianę działową a kolankową? U mnie trwa dyskusja jak to zrobić, może zastosuję Wasz pomysł? Bardzo mi się podoba Wasz dom!!! Widać że budowany jest z głową, a raczej z głowami. P.S. To mój post nr 500!!! Właśnie stałem się "domownikiem forum"!!! Idę po browca. Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 08.11.2007 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 heja dzieki za slowa otuchy i pochwale:) wiec jesli chodzi o ta wneke to Ania bedzie miala tam swoja mala biblioteczke - moze do tego jakies drzwiczki szklane albo cos zawsze mozna cos regipsami powalczyc z kolei jesli chodzi o wylewki na poddaszu to chyba daleki temat jeszcze a zeby wejsc za scianki dzialowe to mamy zostawione kilka wejsc:) ktore pozniej beda pelnily role szafek we wnekach jedna to na klatce schodowej ( wlasnie kolo tej wneki na ksiazki ) kolejna jest w jednym z pokoi ( patrzac na nasz projekt - wersja lustrzana to wchodzac w prawo ) to za kominem jest 2m zostawione i jednoczesnie 1,5m w lazience z prawej strony no i w drugim pokoju tez kolo lazienki jest 2m zostawione a poza tym pod podwojnymi oknami dachowymi jest nizej wymurowana scianka jak widac na zdjeciach takze tamtedy tez mozna w razie czego wejsc w niedziele pewnie porobimy jakies zdjecia w dzien to zamieszcze bo juz cale poddasze wymurowane jest a w poniedzialek chudziak bedzie na parterze pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 08.11.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 O widzisz!!! Zostawię "dziury" w ścianach dla "wylewkarzy" a potem tam będą szafki. Super pomysł! Dzięki!A co do chudziaka to jajca! Ja też będę go wylewał w poniedziałek oczywiście jak pogoda pozwoli. Idziemy łeb w łeb. Super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 12.11.2007 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 no widzisz milo sie tak razem uzupelniac u nas juz wylane ufff ale kolejny problemik sie pojawil z kominem tym razem - szczegoly na forum pozdrowka PS ale fajne to poddasze wiesz - juz takie jak typowy domek:) choc kolory na scianach jeszcze nie te:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 12.11.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Chudziak SUPER!!! Teraz to już macie twardy grunt pod nogami. Gratulki!!! Z tymi kominami to "obora"!!! Jak ekipa mogła dać TAKĄ plamę??! Wariactwo jakieś. Dziwię się że jeszcze poczuwasz się do jakiejkolwiek winy. PRZECIEż TO ONI Są SPECJALISTAMI i biorą za swoją robotę odpowiedzialność. Ty jesteś tylko sezonowym inwestorem i masz prawo być kompletnie zielony w temacie, po to ich zatrudniasz aby swoją wiedzę i umiejętności (oczywiście za odpowiednim wynagrodzeniem) tobie udostępnili!!! Jakbyś wszystko wiedział to sam byś sobie chałupke wystawił. Koszmar jakiś. Oby tylko podeszli do reklamacji jak należy... Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 12.11.2007 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 coz mozna powiedziec jedno - wyszlo jak wyszlo i chcemy zeby wszystko zakonczylo sie ugodowomamy nauczke ze mimo dobrych zapowiedzi i zalecen to jednak dali cialana szczescie wszystko do uratowaniaale powiem Ci ze biorac pod uwage to co sie na okolicznych znanych nam budowachwyprawia to mamy poziom super lux:)a jedyna rzecz ktora ich w tych sprawach zgubila to POSPIECH bo wystarczylozapytac ( skoro nie mieli pewnosci do konca ) co i gdzie ma iscod razu bym sie w hurtownii zapytal ktory wklad idzie w ktore miejsce itp ale mozna powiedziec z dwojga zlego i tak nie jest najgorzej bo teraz w kotlownimamy wklad nadajacy sie do wszystkiego rodzaju paliw - gaz, olej i stale - wegiel i drewno:)takze gdyby sie nam kiedys z powodow finansowych zdarzylo zamienic np.garaz na kotlownie weglowa czy na np. ekogroszek to komin jak znalazl:) hehechoc szczerze poki co watpie w taka kolej rzeczy ale co mozna przewidywacjak bedzie swiat energetyczny za 30 lat wygladachehe ps.no i lubimy ich bo mimo wpadki to rowni goscie z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 09.01.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Ale gonicie z ta budową!!! Pozazdrościć! Jeszcze parę tygodni i po farbę emulsyjną będziecie jechać... Macie we mnie wiernego kibica, widza itp. itd. który wiele Waszych pomysłów zastosuje u siebie. Mam nadzieje że pozwolicie. Szczerze gratuluję i pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts