Kryspin 02.04.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Może nie wbiję się w klimat rozmowy ale ... Mocno odradzam okan firmy WITRAŻ z Białegostoku. Krzywe, małostarannie wykonane. Odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsey1981 02.04.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 czy w profilu SI 82 zmiesci sie zestaw P4/16/4/16/4? - standardowo w Pulawach, w firmie, ktora sprzedaje okna jezierski proponuja mi szybe zespolona effektora P4/12/4/12/4 o u=0,7. Jednak z tego co czytalem w jakis materialach schueco w profilu powinno sie zmiescic az 52 mm na pakiet szybowy. Chodzi o maksymalne poprawienie wlasiciwosci calego okna, w tym wypadku przez polepszenie jeszcze odrobine U szyby. pozdrawiam, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsey1981 02.04.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 czy w profilu SI 82 zmiesci sie zestaw P4/16/4/16/4? - standardowo w Pulawach, w firmie, ktora sprzedaje okna jezierski proponuja mi szybe zespolona effektora P4/12/4/12/4 o u=0,7. Jednak z tego co czytalem w jakis materialach schueco w profilu powinno sie zmiescic az 52 mm na pakiet szybowy. Chodzi o maksymalne poprawienie wlasiciwosci calego okna, w tym wypadku przez polepszenie jeszcze odrobine U szyby. pozdrawiam, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsey1981 02.04.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 czy w profilu SI 82 zmiesci sie zestaw P4/16/4/16/4? - standardowo w Pulawach, w firmie, ktora sprzedaje okna jezierski proponuja mi szybe zespolona effektora P4/12/4/12/4 o u=0,7. Jednak z tego co czytalem w jakis materialach schueco w profilu powinno sie zmiescic az 52 mm na pakiet szybowy. Chodzi o maksymalne poprawienie wlasiciwosci calego okna, w tym wypadku przez polepszenie jeszcze odrobine U szyby. pozdrawiam, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 02.04.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 hej, dla mnie jak na razie najkorzystniej wypada Drutex - http://www.drutex.com.pl jednak jeszcze kilku wycen nie otrzymalem wiec ranking moze ulec zmianie pozr pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 02.04.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Ja mam zamówione okna 5-komorowe Techniki Okiennej z Elbląga, okna nazywają sie avante, http://www.avante.pl. Montaż za 2 tygonie, z posiadanych infoprmacji i postów innych forumowiczów nie wynika aby ktoś na nie się skarżył. Ja też tydzień temu zamontowałem okna avante. Jak na razie wszystko jest w porządku i jestem zadowolony. Rowniez bedziemy zamawiac okna avante: http://www.avante.com.pl/avante.html. Oprocz bardzo dobrych parametrow maja bardzo dobra cene To właśnie Deceuninick Zendow z porównywalnym U. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.04.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Określenie "porównywalne u" jest bardzo mało precyzyjne... Jak widać na raporcie z badania dla okna osiągnięto U=0.95W/m2K. Niby nieźle ale......ale dla okna jednoskrzydłowego 1230x1480mm i z szybą U=0,5 wypełnioną kryptonem. Pytanie brzmi: ile to kosztuje i po jakim czasie (czy wogóle) się zwróci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 02.04.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 ramsey - sprawdze u zrodla czyli w schuco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.04.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Hmm.. Pumar.. firma znana w swoich okolicach. Tylko czemu nie dalej? Mam do niej około tylko 100km.. Może ekspansja w Polskę nie nalezy to do ich zainteresowań, czemu wcale bym się nie dziwił. Nie chcę negować kompetencji Pumaru - po prostu ich nie znam blizej i nie mam w tym żadnego interesu. Ale jeśli ktoś z tej firmy to czyta, to może odpowie mi czemu nie ma ich firmy na liście partnerów http://www.scheuco.pl ? Ok, czekamy na wywiad Pchełka - co powie źródło o wielkości oknien w systemie Si82+ ... I jeszcze ciekawostka:Kiedyś na innym forum opisałem bezgraniczne zaufanie Klientów do dobrej lokalnej firmy. I w ramach tego zaufania Klient dostał w ub.r. - drzwi balkonowe + witryna z w rozmiarach przekraczających zdrowy rozsądek, kolor zewnętrzny (bo to był ładny dom) i profil trzykomorowy. Połączenie świadczące o wielkiej sile przebicia firmy i wciskaniu rozwiązań nieprzystających wizerunkowi dobrej firmy. Czy to była zasada ich działania?Czy wypadek przy pracy i niekompetencja sprzedawcy? Swoją drogą.. mali, lokalni producenci potrafią zrobić piękne rzeczy i ich istnienie jest często jak najbardziej uzasadnione. Rzemiosło często przerasta mozliwości dużych fabryk.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 11.04.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 JOCZ - mam takie wprawdzie w bloku, ale zamierzam miec takie takze w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavlo09 11.04.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Ja zamierzam kupic okna z firmy Vetrex z Tczewa 5 komorowe z jednostronnym kolorem nie wiem tak do końca czy dobrze robię wybierając własnie te okna ale wydaje mi się że w porównaniu jakosc do ceny chyba sa dobrym wyborem jesli sie mylę to poprosze o jakieś opinie i sugestie o tych oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufio 11.04.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Scorpio chyba z Lubina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.04.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Jocz- polecam- na północy majš baaardzo silnš pozycję i uchodzš za jedne z najlepszych okien. O ile nic się nie zmieniło to zdaje się używajš Knipiinga? Tylko dlaczego sš tacy drodzy... ? Cóż, zagryć zęby i kupić, bo na pewno warto (przynajmniej 2-4 lata temu). A Vetrex? Też OK, i dla portfela przyjemniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofek 30.04.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam stoje przed problemem zakupu okien ostatnio padlo na JOCZ ale teraz ogladalem okna OKNOPLAST Krakow ktore bardzo mi sie spodobaly i teraz mam problem ktore wybrac. Prosze o fachowe odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 30.04.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam! A co myślicie o firmie Weko z Częstochowy, mają w swojej ofercie okna 5-komorowe profil Brugmann.Proszę o opinie bo czas nagli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol74 01.05.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 ja również polecam DRUTEX profile są PCV a można je kupiić w okleinie drewnopodobnej i wtajemniczeni nie poznają ze są to okna z PCV mysla ze drewniane a i cena przystępna tak samo ja okna REHAU polecam znajomi maja i chwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkaf 02.05.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Prosze o radę okna z PCV dwustronne- złoty dąb ) . Mam przestawioną ofertę profil TROCAL DELUXE , półzlicowany, pięciokomorowy o szerokości 70mmm okucie ROTO NT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 02.05.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 .Dla mnie najważniejszym elementem przy wyborze produktu jest:DOKUMENTACJA TECHNICZNA, która jest łatwo dostępna w internecie i czytelna dla klienta indywidualnego..Wystarczy spojrzeć n.p. na rysunekhttp://www.aluplast.com.pl/foto/produkty/160003_160025_120150.pdfaby nabrać szacunku dla firmy za jej dbałość o dobrą informację o swojej technologii. Wszystko na rysunku jest zwymiarowane i pełne szczegółów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian14 02.05.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 http://www.nexbau.com/pl/nexbau/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofek 08.05.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Prosze o pomoc jakie kupic okienka czy firmy Oknoplast Krakow czy firmy Jocz z Rynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts