Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy okna z PCV

Recommended Posts

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy w profilu SI 82 zmiesci sie zestaw P4/16/4/16/4? - standardowo w Pulawach, w firmie, ktora sprzedaje okna jezierski proponuja mi szybe zespolona effektora P4/12/4/12/4 o u=0,7.

Jednak z tego co czytalem w jakis materialach schueco w profilu powinno sie zmiescic az 52 mm na pakiet szybowy. Chodzi o maksymalne poprawienie wlasiciwosci calego okna, w tym wypadku przez polepszenie jeszcze odrobine U szyby.

pozdrawiam,

pawel

czy w profilu SI 82 zmiesci sie zestaw P4/16/4/16/4? - standardowo w Pulawach, w firmie, ktora sprzedaje okna jezierski proponuja mi szybe zespolona effektora P4/12/4/12/4 o u=0,7.

Jednak z tego co czytalem w jakis materialach schueco w profilu powinno sie zmiescic az 52 mm na pakiet szybowy. Chodzi o maksymalne poprawienie wlasiciwosci calego okna, w tym wypadku przez polepszenie jeszcze odrobine U szyby.

pozdrawiam,

pawel

pozdrawiam,

pawel

Ja mam zamówione okna 5-komorowe Techniki Okiennej z Elbląga, okna nazywają sie avante, http://www.avante.pl. Montaż za 2 tygonie, z posiadanych infoprmacji i postów innych forumowiczów nie wynika aby ktoś na nie się skarżył.

Ja też tydzień temu zamontowałem okna avante. Jak na razie wszystko jest w porządku i jestem zadowolony.

Rowniez bedziemy zamawiac okna avante: http://www.avante.com.pl/avante.html. Oprocz bardzo dobrych parametrow maja bardzo dobra cene :)

To właśnie Deceuninick Zendow z porównywalnym U.

Pozdrawiam

Określenie "porównywalne u" jest bardzo mało precyzyjne... Jak widać na raporcie z badania dla okna osiągnięto U=0.95W/m2K. Niby nieźle ale...

...ale dla okna jednoskrzydłowego 1230x1480mm i z szybą U=0,5 wypełnioną kryptonem. Pytanie brzmi: ile to kosztuje i po jakim czasie (czy wogóle) się zwróci?

• 2 weeks później...

Hmm.. Pumar.. firma znana w swoich okolicach. Tylko czemu nie dalej? Mam do niej około tylko 100km.. Może ekspansja w Polskę nie nalezy to do ich zainteresowań, czemu wcale bym się nie dziwił.

Nie chcę negować kompetencji Pumaru - po prostu ich nie znam blizej i nie mam w tym żadnego interesu.

Ale jeśli ktoś z tej firmy to czyta, to może odpowie mi czemu nie ma ich firmy na liście partnerów http://www.scheuco.pl ?

Ok, czekamy na wywiad Pchełka - co powie źródło o wielkości oknien w systemie Si82+ ...

I jeszcze ciekawostka:

Kiedyś na innym forum opisałem bezgraniczne zaufanie Klientów do dobrej lokalnej firmy. I w ramach tego zaufania Klient dostał w ub.r. - drzwi balkonowe + witryna z w rozmiarach przekraczających zdrowy rozsądek, kolor zewnętrzny (bo to był ładny dom) i profil trzykomorowy. Połączenie świadczące o wielkiej sile przebicia firmy i wciskaniu rozwiązań nieprzystających wizerunkowi dobrej firmy. Czy to była zasada ich działania?Czy wypadek przy pracy i niekompetencja sprzedawcy?

Swoją drogą.. mali, lokalni producenci potrafią zrobić piękne rzeczy i ich istnienie jest często jak najbardziej uzasadnione. Rzemiosło często przerasta mozliwości dużych fabryk..

Jocz- polecam- na północy majš baaardzo silnš pozycję i uchodzš za jedne z najlepszych okien. O ile nic się nie zmieniło to zdaje się używajš Knipiinga?

Tylko dlaczego sš tacy drodzy... ? Cóż, zagryŸć zęby i kupić, bo na pewno warto (przynajmniej 2-4 lata temu).

A Vetrex? Też OK, i dla portfela przyjemniej...

• 3 weeks później...

.

Dla mnie najważniejszym elementem przy wyborze produktu jest:

DOKUMENTACJA TECHNICZNA, która jest łatwo dostępna w internecie i czytelna dla klienta indywidualnego.

.

Wystarczy spojrzeć n.p. na rysunek

http://www.aluplast.com.pl/foto/produkty/160003_160025_120150.pdf

aby nabrać szacunku dla firmy za jej dbałość o dobrą informację o swojej technologii.

Wszystko na rysunku jest zwymiarowane i pełne szczegółów.

.