alius 10.03.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Jestem tłumaczem i ostatnio dzieki obowiazkom służbowym mogłem obejrzeć i poznać szczegoły domu w szkielecie stalowym, ok. 87 m2, parter, dach dwuspadowy, zadaszony taras (19m2) przy wejściu (mozna go zabudować i zyskac dodoatkowe pomieszczenie), 3 sypialnie (po ok. 10,50m2) lub ewentualnie dwie ale wieksze, lazienka 7m2, salon + kuchni - ok 38m2. Dom jest prefakbrykowany cena ok 120.000 zl, z dostawą w każde miejsce Polski, bez montazu (montaż ok 10.000 zl). Cena obejmuje ściany wewnętrzne G-K, zewnętrzne, ocieplenie wełną, współczynnik 0.30), dach z pełnym pokryciem (gont bitumiczny), orynnowanie, siding zewnętrzny, sufity, hydraulikę, płytki w lazience na podłodze, zamontowana kabine prysznicową, a nawet proste szafki kuchenne ze zlewozmywakiem. bez fundamentów. Ciekawe czy to się sprzeda. Nawet fajny w srodku. montowali go w 4 dni, 4 osoby. w zasadzie to trzeba zrobic jeszcze tylko podmurowkę + ogrzewanie , pomalować i połozyc panel i mozna mieszkać. Na dostawę czeka się ok 3,5 miesiąca. Ciekawe jak to jest z pozwoleniem na budowę itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.03.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Chcesz sprowadzać takie domki i je sprzedawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alius 10.03.2007 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Nie ja. Tłumaczylem dla klienta w trakcie pokazów i negocjacji między producentem i firma w Polsce która wstępnie mysli o sprowadzaniu takich domków do Polski. A ponieważ sam myslę o czymś tanim i szybkim do zbudowania to temat mnie podójnie zainteresował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.03.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Nie wiem czy 140 tys. przy 87 m2 to aż tak atrakcyna cena, chyba,że głównym kryterium jest czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 10.03.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 A może nie z Indii tylko z Bali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
infoleki.waw.pl 10.03.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 A możesz podać namiary na taką firmę?. W zasadzie to jest 130.000:87m2 = 1495 zł.m2 napisz dokładnie co jest w cenie i czy to jest netto czy brutto itd.Czy mozna gdzieś zobaczyć jakaś wizualizację? Czy maja tylko jeden projekt? Co mozna tam zmienić??? Mój e-mail to [email protected]. z góry dzieki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
infoleki.waw.pl 10.03.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 A możesz podać namiary na taką firmę?. W zasadzie to jest 130.000:87m2 = 1495 zł.m2 napisz dokładnie co jest w cenie i czy to jest netto czy brutto itd.Czy mozna gdzieś zobaczyć jakaś wizualizację? Czy maja tylko jeden projekt? Co mozna tam zmienić??? Mój e-mail to [email protected]. z góry dzieki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alius 10.03.2007 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Namiary wysyłam na PRV. Wiem że mają jeszcze inne projekty, dostosowują też i wyliczają wartość indywidualnych projektów wybranych przez klienta ale szczegółów nie znam. Cena zawiera to co pisalem - może rzeczywiscie trochę chaotycznie ale bardziej mnie interesuje czy ktos cos wie jak wyglad adaptacja takiego zagrancznego projektu do pozwolenia na budowę w Polsce? Co trzeba zrobić, ile to kosztuje? czy może to byc jakiś duzy problem?Jest to w zasadzie dom pod klucz (umywlki, okna taras, drzwi, sufity, szafki w kuchni itd.w cenie). nawet jeśli na fundamenty, panele, ogrzewnie dołożę np. 250 zł/m2 to i tak mam 1700/1800 zł.m2. Jak dla mnie to OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 11.03.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 czy chodzi o taki typowy dom indyjski: http://zoch4.republika.pl/images/ETIOPIA/Bahar-Dar-dom.jpg no jest rzeczywiście szansa na to że tanio wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alius 11.03.2007 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Prawie prawie prawie rzut tego domku (w wersji USA, tu jeszcze bez wiatrołapu) wszystkie ściany można przestawiać wyglada tak: http://www.oregonflash.com/images/rzut2.gif http://www.oregonflash.com/images/rzut1.jpg A to są fotki z budowy pokazowej drugiego domu (12m x 13m pow, pietrowy, 3 sypialnie, salon, spiżarnia, kuchnia jadalnia, 2 lazienki + dodoatowy WC, 1 sypilania z garderobą i wlasna lazienką(jest tez wersja z garażem na dwa samochody dobudowanym do budynku i dodoatkowym 30 m2 pokojem) , podobne wyposażenie i koszt (wersja bez garazu) od ok 197.000 pln z VAT http://www.oregonflash.com/images/ams1.jpghttp://www.oregonflash.com/images/ams2.jpg http://www.oregonflash.com/images/ams3.jpghttp://www.oregonflash.com/images/planpietra.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.03.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 A możesz podać namiary na taką firmę?. W zasadzie to jest 130.000:87m2 = 1495 zł.m2 napisz dokładnie co jest w cenie i czy to jest netto czy brutto itd. Czy mozna gdzieś zobaczyć jakaś wizualizację? Czy maja tylko jeden projekt? Co mozna tam zmienić??? Mój e-mail to [email protected]. z góry dzieki za odpowiedź. Jak z importu, to tylko netto....chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.03.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Nie ja. Tłumaczylem dla klienta w trakcie pokazów i negocjacji między producentem i firma w Polsce która wstępnie mysli o sprowadzaniu takich domków do Polski. A ponieważ sam myslę o czymś tanim i szybkim do zbudowania to temat mnie podójnie zainteresował. Albo coś ściemniasz albo właśnie zdradzasz czyjesz tajemnice.Wybacz, ale dwa razy się zastanowię, zamin zatrudnię tłumaczacz............załamka ............i jeszcze wklejazdjątka ! Mam nadzieję, że ta firma Cię upoważniła do takich działań quasi- marketingowych, bo ja na ich miejscu podałabym Cię do sądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.03.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Albo coś ściemniasz albo właśnie zdradzasz czyjesz tajemnice.Wybacz, ale dwa razy się zastanowię, zamin zatrudnię tłumaczacz............załamka ............i jeszcze wklejazdjątka ! Mam nadzieję, że ta firma Cię upoważniła do takich działań quasi- marketingowych, bo ja na ich miejscu podałabym Cię do sądu. Ja sądze ze kolega to nie tłumacz a poprostu próbuje tu reklamować swoja dzialanośc handlową. To poprostu wygląda na spam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alius 11.03.2007 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 OK1. Jestem tłumaczem i informację, ktore podalem podac moglem ponieważ są one ogólnie dostepną informacja handlową lącznie z rysunkami i zeby było jasne wczesniej zapytałem czy i jakie informacje są wyłączone z poufności. Podane są wyłaczone z poufności. Nie podaję i nie podam zysku, cen na miejscu itd.2. Nie sprzedaję domów i namiarów na firmę nie dam, żeby nie bylo, ze to spam lub reklama3. ceny są brutto4. poza tym myslalem, ze jesli ktoś na fourm chce rozmawiać o tanich domach to dlaczego nie podac takiego info. Takie domy sprowadzają i we Francji i Niemczech i pewnie u nas też będzie - jesli już ich nie ma - sporo takich ofert. I to na tyle. Kończę więc ten watek i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 11.03.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 bo widzisz kolego niestety to forum przesiąkło IV RP i tu każdy jest podejrzany - ludzie troche luzu a nawet jakby był producentem to co??? A żadnych informacji handlowych też nie zdradził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 12.03.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Cóż, IV RP jest wśród Nas , za każdym postem ukrywa się agent WSI, albo KGB. Tak więc koledzy trzeba ostrożnie Paranoja się udziela nawet zwykłemu człowiekowi. Cóż przykład idzie z góry. Ale jest to forum o budowaniu domków, więc lepiej wróćmy do tematu. Koncepcja ciekawa, ceny na dość dobrym poziomie, a termin wykonania dość szybki. Może się przyjąć, kwestia jest innej sprawy - czy mają wybór kształtów budynków bardziej w polskich klimatach. Wiadomo, jak jest ciężko w wydziałach architektury przepchnąć czasami dom o nietypowej bryle. Te wyglądają na typowe "amerykańskie składaki", a znając naszych planistów miejskich, mogą być kłopoty z uzyskaniem pozwoleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts