Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pilna sprawa z burzówką

Recommended Posts

:-? Czytałem wiele postów i dalej nie wiem . Czy jest obowiązek podłączenia się do burzówki .1. W warunkach mowa jest o prądzie,gazie,wodzie i ścieki.2.budowa w obrębie miasta .3.podłączenie [do burzówki] jest problemem ze względu na większą odległość i uzgodnienia [kilku inwestorów].Wiem od sąsiada że grunt jest przepuszczalny. :roll: [/url]

Odprowadzanie wody opadowej z terenu posesji to problem właściciela, na pewno nie możesz odprowadzać jej na sąsiednie posesje lub drogę.

Jeśli możesz "zagospodarować" wodę opadową we własnym zakresie to nie ma problemu, jeśli woda z posesji wylewa się na drogę to mozesz mieć kłopoty.

Lokalne wodociągi wskazują na techniczne możliwości podłączenia do kanalizacji deszczowej, a WZ wskazują czy masz obowiązek podłączenia się do niej.

Pozdro

J

co rozumiecie wypuszczanie wody z posesji na drogę?/

czy jak jest rów przydrożny i do niego skieruję wode z rynien to jest działanie nielegalne? znaczy sprzeczne z przepisami??

To na chusteczkę sa te rowy przydrożne?? Li tylko na odpływ wody z drogi??

Myślę, że generalnie większość wody z okolicznych posesji i tak przesiąknie do w/w rowów... ja skierowałem tam swój nadmiar wody bo zalew mi piwnice...

po większych opadach...zaznaczam nie ma kanalizacji i burzówki

co rozumiecie wypuszczanie wody z posesji na drogę?/

czy jak jest rów przydrożny i do niego skieruję wode z rynien to jest działanie nielegalne? znaczy sprzeczne z przepisami??

To na chusteczkę sa te rowy przydrożne?? Li tylko na odpływ wody z drogi??

Myślę, że generalnie większość wody z okolicznych posesji i tak przesiąknie do w/w rowów... ja skierowałem tam swój nadmiar wody bo zalew mi piwnice...

po większych opadach...zaznaczam nie ma kanalizacji i burzówki

Niestety ale to jest nielegalne.