Wolo 10.03.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Czytałem wiele postów i dalej nie wiem . Czy jest obowiązek podłączenia się do burzówki .1. W warunkach mowa jest o prądzie,gazie,wodzie i ścieki.2.budowa w obrębie miasta .3.podłączenie [do burzówki] jest problemem ze względu na większą odległość i uzgodnienia [kilku inwestorów].Wiem od sąsiada że grunt jest przepuszczalny. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.03.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Za podłączenie się do burzówki się płaci i nie jest obowiązkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.03.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 u mnie podłączenie do burzówki jest bezpłatne i nieobowiązkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.03.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Odprowadzanie wody opadowej z terenu posesji to problem właściciela, na pewno nie możesz odprowadzać jej na sąsiednie posesje lub drogę.Jeśli możesz "zagospodarować" wodę opadową we własnym zakresie to nie ma problemu, jeśli woda z posesji wylewa się na drogę to mozesz mieć kłopoty.Lokalne wodociągi wskazują na techniczne możliwości podłączenia do kanalizacji deszczowej, a WZ wskazują czy masz obowiązek podłączenia się do niej.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 10.03.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 co rozumiecie wypuszczanie wody z posesji na drogę?/czy jak jest rów przydrożny i do niego skieruję wode z rynien to jest działanie nielegalne? znaczy sprzeczne z przepisami??To na chusteczkę sa te rowy przydrożne?? Li tylko na odpływ wody z drogi?? Myślę, że generalnie większość wody z okolicznych posesji i tak przesiąknie do w/w rowów... ja skierowałem tam swój nadmiar wody bo zalew mi piwnice...po większych opadach...zaznaczam nie ma kanalizacji i burzówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.03.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 JackuDanielsie ! ... ależ my nie toczymy tutaj dysputy o przydrożnych rowach, ale o kanalizacji deszczowej i Twój problem nijak się ma do problemu kolegi Wolo ! J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 11.03.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 co rozumiecie wypuszczanie wody z posesji na drogę?/ czy jak jest rów przydrożny i do niego skieruję wode z rynien to jest działanie nielegalne? znaczy sprzeczne z przepisami?? To na chusteczkę sa te rowy przydrożne?? Li tylko na odpływ wody z drogi?? Myślę, że generalnie większość wody z okolicznych posesji i tak przesiąknie do w/w rowów... ja skierowałem tam swój nadmiar wody bo zalew mi piwnice... po większych opadach...zaznaczam nie ma kanalizacji i burzówki Niestety ale to jest nielegalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 11.03.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 JackuDanielsie ! ... ależ my nie toczymy tutaj dysputy o przydrożnych rowach, ale o kanalizacji deszczowej i Twój problem nijak się ma do problemu kolegi Wolo ! J zrozumiałem... sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 13.03.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 ...co nie oznacza, że jako miłośnik Dżekusia, szklaneczką z Szanownym Kolegą się nie trącę pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts