valsary 10.03.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Mam problem z kaflami podłogowymi gdyż przy czyszczeniu fug płynem "SANN PROFI Czyste Fugi" płyn ten rozlał się w wielu miejscach na kafle i wystarczyło kilka minut by powstały w tych miejscach matowe plamy. W zwiąku z tym mam pytanie jak i czym można by wypolerować te zmatowione kafle...Z góry serdeczne dzięki za odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 16.03.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Po malowaniu pedzelkiem fug zauwazylam ,ze wzdluz niektorych pozostaly jakgdyby matowe smugi.Tak na 100% nie jestem pewna czy to byly niedokladnie wytarte resztki fug czy zaschniety preparat ktorym malowalam te fugi.Niemniej na kawalku starej plytki zrobilam probe .Usunelam takie zmatowienie zielona gabka [firmy Vileda]do mycia naczyn uzywajac ostrej strony.Nie bylo to latwe a usuwanie tych dwoch malych smug zajelo mi z 20 minut.Jest to bardzo ostra powierzchnia.Zniknelo wszystko bez sladu ale koniecznie trzeba sprawdzic skutki takiego szorowania ostra powierzchnia po plytce bo mozna zniszczyc kafelek.U mnie byl gres matowy i zadne rysy nie powstaly ale jesli masz blyszczace kafelki to tego sposobu nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valsary 18.03.2007 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Dzięki za podpowiedź z ostrą stroną gąbki do naczyń, metoda się sprawdza ale zapowiada się długi czas polerowania Jeszcze raz wielkie dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts