Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena POROTHERM i POROTON

Recommended Posts

Idziesz kochana na łatwiznę :wink:

Musisz obdzwonić okoliczne hurtownie bo ceny wahają się w różnych regionach kraju i nic ci nie da zebranie informacji o cenach z całej Polski.

A jak już będziesz dzwonić to zapytaj jeszcze o Poromur Jopka 30 P+W - będziesz miała pełne rozeznanie :wink:

Tutaj http://www.wienerberger.pl/servlet/util/getDownload.jsp?blobtable=WBDownload&blobcol=urlimageupload&blobkey=id&blobwhere=1171472372192&blobheader=multipart/octet-stream&blobheadername1=Content-Disposition&blobheadervalue1=attachment;filename=Cennik_og_lny_2007.pdf&sl=wb_pl_home_pl jest aktualny cennik 2007 Wienerberger (Porotherm, Terca i Koramic)

W okolicznych składach budowlanych proponowano mi ceny w zakresie -8% do około +12% z terminem dostawy 2 miesiące.

U jopka powiedzieli że całą produkcję do listopada mają wysprzedaną.

O taki szczegół, gdzie go można dostać to już nie śmiałam pytać, bo zostałabym od razu zakrzyczana, że NIGDZIE !!!!!! Zaraz mi zarzucicie, że po co mi wiedzieć cenę, skoro i tak go nie kupię. Ciekawa jestem zakresu cen, których można się spodziewać.

Dzięki za link. Ostatnio próbowałam otworzyć cennik na stronie Wienerbergera, ale coś nie wchodził (może akurat zmieniali ceny).

A co do Jopka to słyszałam bardzo negatywne opinie budowlańców na temat jakości tych cegieł.

A JA PYTAŁEM I POWIEDZIAŁA MI PANI Z CHURTOWNI , OCZYWISCIE PODZWONIŁA I ZADZWONIŁA PO DWUCH DNIACH ZE MA

POROTHERM 30 P+W ZA 6.17 ZA SZTUKE

Netto czy brutto?

Mi dzisiaj zaoferowano 25 P+W po 5,66 netto. 30 P+W jest mniejszy - 16 szt na m2 gdy 25 P+W wychodzi ok 11 więc powinien być tańszy.

No to faktycznie jest szaleństwo cenowe w tym roku !!!

w 2002 roku kupiłem 4000 szt. Porotherm 30 P+W za 2,3 zł brutto !!!!!

Wszystkim obecnie budującym mocno współczuję.

W 2002 roku srednia cena mieszkania w W-wie to było ok.3000 zł/m2.Teraz ok. 8000 zł m2.5 lat to przepasc na rynku mieszkaniowo-budowlanym.Nie ma co tego nawet porownywac.