JackD 10.03.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Prosze o porade... całkowity brak doświadczenia w tym temacie...chciałem na poddaszu nieużytkowym o powierzchni 12x 9 m i wysokości około 5 m wydizielić /zabudować/ na razie kilka pomieszczeń czyli korytarz nad schodami , łazienka i sypialnia czyli około niecałe 40 m2.dach pokryty blachą i tyle...Chcę zbudowac "pudełko" ... o wymiarach 4 x 9 z podziałem j.w I teraz mam dylemat... z jakich materiałów konstrukcję... ? jaka grubość ocieplenia ? jakie materiały na sufit ? sprawa podłogi??czy konstrukcja drewniana o przekroju 7 x 14/15 cm? i wykończenie płytami g/k?czy metalowa konstrukcja typowa dla ścian z płyt g/k, ale wtedy ocieplenie bedzie rzędu 10 cm czy to nie za mało?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/74085-zabudowa-poddasz-nieu%C5%BCytkowego-inaczej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts