ubek 07.06.2003 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 Witam, czy ktoś orientuje się, czy istnieją kredyty/programy "ekologiczne" dla nowo budowanych domów, tak jak w przypadku modernizacji budynku (energooszczędność, ocieplenia, itd). Słyszałem, że takich kredytów udziela Bank Ochrony Środowiska i możliwy jest zwrot nawet do 40% wydatków. Najpierw wydaje się kasę na preferowane przez Bank technologie, a później oni zwracają część kosztów. Czy ktoś o tym słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2003 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 owszem, wstępnie interesowałem się tematem,ale zawsze jest jakieś ale, 1. w zależności od sytuacji, często trzeba zrobić audyt energetyczny, a to kosztuje,2. bank wskazuje dostawców, z którymi ma podpisaną umowę, a ci nie są najtańsi a rabatów też nie oświadczysz - w każdym razie niewielkie.3. kredyty te nie są za darmo, tylko też cuś kosztują.4. papierologia jest o wiele większa. Osobiście zrezygnowałem z dalszych kredytów tego typu, gdyż w najlepszym razie wyszedłbym na to samo co kredyt konsumencki.Być może innemu budowniczemu z innymi parametrami budowy, będzie się to opłacało. CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts