Asia777 10.03.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Chcialabym zapytac o dwie rzeczy nie rozdrabniajac sie na dwa osobne tematy-stad taki tytul Pierwsze pytanie dotyczy odleglosci dzialki od lini wysokiego napiecia.Dzialka ktora jestesmy powaznie zainteresowani jest w odleglosci jakichs 150m od takiej lini.Wokol jest duzo domkow i nawet jeden z nich jest pod sama linia. Czy to jest jakis problem i czy mamy sie czego bac??Mam pewne obawy dlatego wole zapytac osob ktore maja o tym jakies pojecie Drugie pytanie: Jakie mniej wiecej sa koszty zwiazane z kupnem dzialki tzn notariusz i wszystkie sprawy papierkowe??? Mysle o tym poniewaz mamy mozliwosc albo sami sie wszystkim zajmowac albo przez biuro nieruchomosci-placimy im 1300zl i oni robia wszystko za nas. Lepiej skorzystac z ich pomocy i nie latac za tym czy lepiej samemu?? Nie wiem jakiego rzedu sa to pieniadze, nie wiem ile zarabia na tym biuro. Z gory bardzo dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 11.03.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Na temat pierwszego pytania się nie wypowiem, bo nie mam doświadczenia w tej materii. Natomiast co do kupna działki to z tym wiąże się tylko znalezienie notariusza, który sam załatwi "wszystkie sprawy papierkowe" (podatek, wpis do księgi wieczystej) o których piszesz. Za 1300 złotych to sam Ci to załatwię Nie wiem jaki jest statut tej działki. Bo jeśli nie ma warunków zabudowy to wtedy warto byłoby się o nie wcześniej postarać. Podpisujecie umowę przedwstępną ze sprzedającym i staracie się o warunki zabudowy (nie musi się być właścicielem), a macie pewność, że na tej działce możecie postawić dom, jak może być usytuowany, maksymalna pow. zabudowy, rodzaj dachu itp. Z autopsji wiem, że jest przy tym trochę biegania (warunki przyłączenie mediów) i może biuro nieruchomości, o którym wspomniłaś, w tej cenie to uwzględnia. Ale nawet jeśli tak, to wg mnie 1300 to i tak dużo.... Pozdrawiam i życzę powodzenia....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia777 11.03.2007 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Bardzo Ci dziekuje Mac Iek bo nikt mi nic nie chce odpisac Mam nadzieje ze cos sie jeszcze dowiem od kogos..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.03.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 nie wiem jak - o ile w ogole - jest szkodliwe zamieszkiwanie w poblizu linii wysokiego napiecia. istnieje cos takiego jak promieniowanie elektromagnetyczne, i zalezy ono np od natezenia pradu. spojrzalbym jednak na taki problem pod innym, chyba tez waznym katem - mianowicie ewentualnej odsprzedawalnosci takiej dzialki.roznie to bywa w zyciu i rozne decyzje podejmujemy. ja inwestujac w cos duze kwoty (auto, nieruchomosci) zawsze rozpatruja kwestie zbywalnosci rzeczy. pozd.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts