Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie wyrzucajcie pojemników po sadzonkach!

Recommended Posts

Z okazji nadejścia wiosny zwracam się z prośbą jak w tytule do Warszawiaków.

Chętnie odbiorę duże pojemniki (po krzakach i drzewkach), które miałyby wylądować w śmieciach. Jeżeli pracujecie na terenie Centrum, Mokotowa, Ursynowa - wystarczy wrzucić je w bagażnik. Podjadę i odbiorę. :D

Planuję spróbować sił w hodowli pomidorów w pojemnikach, ale jak przypuszczam nic z tego nie wyjdzie.

Z okazji nadejścia wiosny zwracam się z prośbą jak w tytule do Warszawiaków.

Chętnie odbiorę duże pojemniki (po krzakach i drzewkach), które miałyby wylądować w śmieciach. Jeżeli pracujecie na terenie Centrum, Mokotowa, Ursynowa - wystarczy wrzucić je w bagażnik. Podjadę i odbiorę. :D

Planuję spróbować sił w hodowli pomidorów w pojemnikach, ale jak przypuszczam nic z tego nie wyjdzie.

aniu ....uprawiałam pomidory w rękawach foliowych ...są mnie więcej tak duże jak plastikowe pojemniki , można je kupić w centrach ogrodniczych :lol:

Ooo! Nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego. A ile toto kosztuje? I czy samo stoi?

ANIU nie pamiętam ceny, ale nie są to jakieś straszne koszty .....a samo jak najbardziej stoi :lol: ja miałam to to w szklarni - uważam

ła to za bardzo dobre roawiązanie :D

aniu czy dobrze zrozumiałam chcesz od nasionka do owoców uprawiać pomidoru w pojemnikach czy też chcesz sobie nahodować sadzonek a potem do ogrodu.

Powiem szczerze od lat uprawiam pomidory na skalę niemal hurtową. Miałam nawet 100 krzaków i ponad 300 kg pomidorów - już nik nie chciał ich brać. Teraz przeciętnie około 40 krzaczków. Jak chcesz to mogę poradzić co i jak, jakie odmiany, jak przycinać krzaki itp.

Powiem szczerze od lat uprawiam pomidory na skalę niemal hurtową. Miałam nawet 100 krzaków i ponad 300 kg pomidorów - już nik nie chciał ich brać. Teraz przeciętnie około 40 krzaczków. Jak chcesz to mogę poradzić co i jak, jakie odmiany, jak przycinać krzaki itp.

Z NIEBA MI SPADASZ ANIELE :D

Resztę zapodaję na PW